reklama

Pečená krkovička s rozmarínom a krémové rizoto s kuriatkami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 01. 04. 2019 - 11:18 - Recepty M.á.r.i.a
Pečená krkovička s rozmarínom a krémové rizoto s kuriatkami, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Pečená krkovička s rozmarínom a krémové rizoto s kuriatkami


reklama

Taký nedeľný obed Úsmev ale rizoto si môžeme dať aj samostatne keď máme chuť a ku krkovičke prílohu akú koľvek napr. len dusenú zeleninu na odľahčenie.

Ingrediencie
Rizoto:
350 gramov ryža guľatozrnná
250 gramov kuriatka
1 kus cibuľa
1 deciliter biele víno
5 decilitre vývar
  soľ
  mleté čierne korenie
2 plátky maslo
50 gramov parmezán
Mäso:
4 plátky krkovička
4 kusov rozmarín
1 deciliter pivo
1 deciliter olej
1 polievková lyžica dijonská horčica
2 strúčiky cesnak
1 čajová lyžička rozmarín
2 kusov bobkový list
5 kusov farebné korenie
  soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Deň predtým si dáme do marinády plátky krkovičky a necháme ich v chladničke marinovať aspoň 12 hod. Marináda - vymiešame si olej s horčicou, pridáme cesnak nasekaný na drobno, nasekaný rozmarín. Vložíme bobkový list a trochu podrvené korenie, všetko zalejeme pivom ( zvyšok sa bude hodiť k večery Veľký úsmev ), zľahka premiešane a nalejeme na mäso. Už len zavrieť nádobu a šup s ňou do chladničky odpočívať.

Rizoto - použila som  ryžu arborio vhodnú do rizota lebo sa nerozvarí a ostane al dentte. Cibuľu nasekáme na drobno a restujeme a troche olivového oleja, pridáme očistené kuriatka (neumývať pod vodou, poutierať papierovou utierkou). Spolu podusíme aby huby pustili svoju šťavu, nasypeme ryžu a spolu chvíľku opečieme. Zalejeme vínom, necháme ho zredukovať ( ostatné ponúkneme k obedu Chichocem sa ) . Potom prilejeme vývar ... vývar prilievame postupne aby ryža bola stále zaliata a miešame kým nie je ryža mäkká. Na záver pridáme maslo a syr a dobre premiešame...je hotovo. 

Teraz príde na rad mäsko, vyberieme z marinády, osušíme, posolíme a prudko opekáme na troche oleja. Pri opekaní na každý plátok mäsa dáme malú vetvičku rozmarínu.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, Ut, 02. 04. 2019 - 12:27

Och, ach - Rozmarín! Dijonska horčica! Tymián!

Toto musím vyskúšať. Vyzerá to luxusne a pritom ... nijaké siahodlhé varenie. ÁnoÁnoÁno

M.á.r.i.a, Ut, 02. 04. 2019 - 13:00

Veď o tom to je, spojiť správne chute a nebyť pri sporáku celý deň Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama