reklama

Sto jarných kilometrov, kto sa pridá??

Pridal/a Kamila dňa 01. 04. 2019 - 13:29

reklama

Niekedy sa ťažko hľadá motivácia, vstať v nedeľu ráno z postele, keď do neskorej noci sledujete výsledky volieb, potom vám ešte uberú hodinu z dňa, kvôli presunu času ....Hambím sa 

Prekvapivo ma z tej postele dostala predstava výletu do lesa ... Hneď zaraz a okamžite, nie až po obede, ktorý si odstojím v kuchyni ... To sa mi už ozaj nikam nechce ísť. Drahý sa celkom rád pridal, aj keď ako prvé riešil čo s obedom ... Úsmev Však aj večera môže byť skvelá. Devu som ani neriešila, však až toľko času sme nemali, sa s ňou naťahovať.

Od dlhšieho výletu sme nakoniec upustili, však kým sme zistili čo obliesť, zbaliť aj 11 hodín už bolo. Vybrali sme sa teda poznávať chodníky v okolí ...

Les je u nás ešte celkom smutný, nezelený a hlavne keď sme narazili na rúbaniská ...

les na jar

Ale kvietky už kade tade svietili. U nás je na kopcoch chladnejšie, takže len tak poskromne ich bolojarne kvety v lese 01 jarné kvety v lese 02 jarné kvety v lese 03 jarné kvety v lese 04 jarné kvety v lese 05

A tieto kvety, či skôr rozkvitnuté stromy má úplne fascinujú.

rozkvitnuté stromy 01 rozkvitnuté stromy 02 rozkvitnuté stromy 03 rozkvitnuté stromy 05

Tak sme teda objavovali chodníky lesom po okolí, prebrodili sa potokom, vyštverali obrovský kopec ... Stratiť sme sa vďaka navigácii nestratili, ono sme zas až tak ďaleko neboli.  Ten obed bolo treba uvariť ...  Padlo však rozhodnutie, že treba zaviesť nedeľnú tradíciu, výlety, túry či hen tu za rohom, abo v kombinácii s autom  aj kus ďalej... Stále ma odrádzalo, nedeľné varenie, bo aj na pondelok som varila, aj zásoby do mrazničky na týždeň ..., Ale to sa dá aj večer, maximálne preložiť na pondelok ... Ja viem, už som trápna  stým varením, ako keby ma to bavilo.Hambím sa Dôvody som hľadala ...Pohoda

A tak sme slávnostne a neoficiálne zahájili 100 jarných kilometrov, symbolickými prvými piatimi. Hambím sa Ako keby, že sa veľmi nudíme aj nejakých 800 akože púť do Santiaga de Compostela by sme mohli dať ... Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe No dobre ta stovka na začiatok postačí. Kto sa k nám pridá?

 


reklama

reklama

de-ni, Po, 01. 04. 2019 - 14:11
My sme sa tiez v nedelu vybrali na vylet, obed vyriesil mm :-) pozval nas do restiky (teda seba a malu, ja finisujem s Macingovou ). Takze najskor obedik a potom tura po luznych lesoch a kastiel v Budmericiach. Tiez to bolo spontannne rozhodnutie a toto bola inspiracia: https://trnava.dnes24.sk/lesy-v-okoli-trnavy-maju-co-ponuknut-4-vylety-na-ktore-budete-dlho-pamatat-foto-270215 Bolo skvele, pocasie uzasne, konecne ozivam :-)
Kamila, Ut, 02. 04. 2019 - 12:08

Obdivujem tvoju Mačingovú, nestratila si sa ešte? Mrkám Však toto, na Slovensku je veľa krásnych miest, aj priamo pod nosom ich často máme, len treba vyjsť z domu. Úsmev

de-ni, Ut, 02. 04. 2019 - 12:26
Veru nestratila :-) v tomto je Macingova super, ze zide naozaj len to co treba. Za 26 dni len kilo...ale chcela by som pokracovat v tom semafore trojmesacnom este. Dokonca u nas este dojedaju ked navarim toho viac...chuti m to.
Kamila, Ut, 02. 04. 2019 - 12:29

Dobrá si, Áno ja čakám na tradičné osvietenia, moja delená je obdobou Mačingovej ..., ale zas receptov by sa zislo viac ...

de-ni, Ut, 02. 04. 2019 - 12:40
Mna osvietilo, ked som uz nevladala nic...dala som sa na detox a pochvalujem si :-) Kupila som si knihu, tu prvu a dvojku ma svokra. Mne vyhovuje, ze tam mam jedalnicek tyzden po tyzdni. Uz som unavena z kazdodenneho vymyslania...ked mi vsetci na otazku co uvarim povedia, to je jedno...
Kamila, Ut, 02. 04. 2019 - 13:08

Vsak toto, to varenie a ostatni co jedia?

de-ni, Ut, 02. 04. 2019 - 13:23
V prvych dvoch tyzdnoch som varila na dvojo. V dalsich sa uz pridavalo maso, ryba, karbonatky...tak vtedy som uz robila aj pre nich. Samozrejme plus priloha pre nich. Zelerove hranolky napr. chutia vsetkym. Brokolicu mala zje celu sama...chalanisko mi vyjeda lusky. To by mi ani vo sne nenapadlo, dat mu na tanier len lusky na cesnaku...a cestoviny s kalerabom chutia tiez vsetkym, aj ked mm som musela na ne osmazit klobasku :-)
balalajka, Ut, 02. 04. 2019 - 13:59

Prosím si recept na zelerové hranolky a lusky na cesnaku. Úsmev

de-ni, Ut, 02. 04. 2019 - 20:22
To si len nakrajas zeler na tenke hranolky, osolis este surove a potom normalne smazis na oleji. Prave sme ich dojedli :-) Lusky robim mrazene. 10 minut varim vo vode. Scedim. Na panvici si osmazim na posolenom olivovom oleji na platky nakrajany cesnak. Pridam lusky a trosku skorice. Mozes posypat syrom. Dobrota :-)
Evka1223, Po, 01. 04. 2019 - 18:45

Ešte stále pôstne obdobie, niektorí z členov nášho klanu na Mačingovej....s varením som si teda ťažkú hlavu robiť nemusela a tak sme tiež vyrazili do blízkeho okolia. Foto neviem pripojiť, nejako mi štrajkuje prenos z mobilu, tak pripojím aspoň link, aby som uviedla do obrazu kdeže sme sa vybrali a k akej časti našej histórie Slovanov sme pričuchli. 

https://www.youtube.com/watch?v=8iqe5DpYR5k

Archeologický objav tohto miesta pred niekoľkými rokmi prepísal naše dejiny, dejiny ranného kresťanstva, udalosti 8. storočia. Múzeum  v obci sme nenavštívili, lebo bola nedeľa, ale o to ďalší dôvod sa tam zase vrátiť,  prípadne na leto si naplánovať návštevu Cyrilometodských slávnosti aj  s ukážkami života v tej dobe.

Odporúčam .... úchvatné majestátne miesto, kde ešte stále prebieha archeologický výskum  

Kamila, Ut, 02. 04. 2019 - 12:12

Lokalita vyzerá ozaj veľmi zaujímavo. Áno No daj, kto je u vás na Mačingovej Úsmev ? 

dasa_, Ut, 02. 04. 2019 - 13:35

toto máme tiež na pláne navštíviť. Už sme raz boli aj relatívne blízko, ale nakoniec sme sa rozhodli inak. Musím si zaznačiť, aby som na to myslela, keď zase raz budem niečo plánovať

crystall, Po, 01. 04. 2019 - 19:16

U nás sme začali s korčuľovaním.

Asi takým štýlom, že poďme, naskákali do auta, vyskočili pri rieke pri dráhe a išlo sa. Ja tie decká začínam obdivovať. Človek im kúpi korčule, povie, tu máš a ono si ich obuje a ide. Ide a odíde, potom sa vráti. Najmladšia si išla tak ladne, nôžky hop doľava, hop doprava. Najprv bola pri mne, potom sa rozbehla. A ja som sa konečne začala kochať miestom, všímať si aj ľudí a hlavne neodpovedať na tisíc otázok a tak si vravím, bože ako je krásne...keď počujem, maminkááááá, ja neviem na tom brzdiiiiiiiiť!

Tak po asi 3 sekundách kochania, som hodila šprinty s ruksakom na chrbte, v ňom pitný režim pre tri deti (akože rezerva), ja a moje kilá bežiace za dcérou, ktorú som už stokrát videla vo Váhu. Ona vždy vyletí z krajnice, zahučí do trávy, potom ja dobehnem, že chvalabohu (aj tak by som nestihla), ale chvalabohu, dobehla som...

Neviem, koľko km to je, asi som už 15 km za nimi dala, po trikrát sme boli. Vtedy ten prvý krát ešte, mali so sebou každý svoje pitie, mamka im rezervu nieže vypila, sorry, vyslopala – kým sa dotrepala k autu. Pod ruksakom more, tričko prepotené až dolu ku gaťom. Strašné.  Doma sprcha, pyžamo a gauč.

Žiadne, že akože sme si dnes dobre zabehali..., ale gauč môj milovaný.

V duchu toho, že nebudem za nimi behať ako splašená popri tej rieke som si objednala korčule. Čakala som na ne týždeň, zúfalo som vypisovala do e-shopu, že kedy??? Kedy prídu, až prišli. Krásne štvorkolieskové. S červenými kolieskami. Keď som ich v piatok doniesla domov, tak som ich hodinu nevidela, lebo mi ich znárodnili dcéry, čo na tom, že sedmička moja noha. Zašnurovali a šli a robili osmičky a hop, a pozeraj maminka a hop. A ja som sa kochala, že na to, že na takých stoja prvý krát, že im to ide ladne. Aj som sa pochválila za dobrý nápad.

V sobotu som poobede, pekne na slniečku sadla na lavičku a obula moje vysnívané korčule.  Potom som asi polhodinu objímala stĺp pri lavičke.

Tuho, tuhooo!

Kým sa prostredná nezľutovala, že takto tá mamka nemôže stáť večne (asiže čo susedia?) , tak navrhla, že ma prešikuje ku plotu (menej vidno). Donútila som ju vyzuť korčule, obuť tenisky a tak ma previedla cca 3 metre ku plotu, že maminka rúčkuj. O zabitie sa. Prerúčkovala  som tam a keď som myslela, že stojím pevne na zemi, tak ma vždy nečakane šľahlo dozadu  alebo dopredu. Raz som dokonca fascinovane pozerala, ako sa mi roh čapice zarýva do prsta, potom do mäsa, ku kosti som to nedala, lebo som zapojila druhú ruku a držala som sa s tými roztiahnutými nohami ešte aj toho plota.   Dcéra sa radšej prezula a odšikovala ma spiatky ku stĺpu. Tu ma osvietilo, že stĺpy sú dva, cca 2 metre od seba, že to dám.  K tomu druhému som preťapkala dom s tou rukou, pri druhom stĺpe som odbila kachličku na sokli korčuľou, lebo ja fakt korčuľujem ako ďas, potom sa preťapkala ku lavičke a konečne vyzula tie korčule.

Dopadlo to tak, že včera som zas za nimi bežala radšej pešo. Na istotu.  S mladým sa ani nebavím, lebo kým ja prejdem 100 m, tak on je tam aj spiatky, možno aj dvakrát a ak nemá so sebou frajerku, tak na nejakej lavičke četuje o dušu spasenú so slúchatkami na ušiach.  Ten s mamkou chodiť nebude, bo keď tá mama spadne, tak asfalt pukne.

Ale nevzdávam to zatiaľ.  Decká navrhli, že lyžiarske palice, čo som zamietla, ale dnes ma cestou z roboty napadlo, že mám na povale starú buginu, že hodím na ňu vrecko cementu? a že sa budem podopierať (kočíkovať nemám koho), len ešte nemám poriešené  ako budem brzdiť.

...bože, ako mne sa nechce ísť pratať linku....Vyplazený jazyk

 

 

 

 

aramana, Po, 01. 04. 2019 - 19:36

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahejáááj ako by som seba videla prvé dni na korčuliach!Ale nevzdávaj to!Jedno leto som jazdila s vytrčeným zadkom a jednou rukou na kolienku a druhou som sa musela niekoho držať.Proste pustiť sa ani za svet!A vieš čo mi pomohlo?Chrániče.Normálne mam celú sérkuChichocem sana kolená, na lakte, na ruky a po tom čo som tak spadla na chrbát že som mala otras mozgu, už aj prilbu mámVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev Vážne to funguje!Dáva to akýsi pocit bezpečiaVeľký úsmevUž dokážem ísť rýchlo ako fras, hoc brzdiť viem len tou brzdou čo je na korčuli a s mojimi kilami mám brzdnú dráhu ako plne naložený kamión, milujem korčuľovanie!Len ešte stále jednu chybičku má to moje...stále sa musím niekoho držaťChichocem saChichocem saChichocem sastačí za malíček ale nepustím saVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheDržím palce!A vážne skús chráničeÁno

Kamila, Ut, 02. 04. 2019 - 12:25

Joj moja, ty to vieš tak krásne opísať Objímam Máš šikovné deti, len po tebe ..., však chôdza je nazdravší pohyb , keby niečo, ale zas, čo všetko mamam musí zvládnúť, No nedáš jedny korčule ? Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Osobne by som nedala, Hambím sa ale však keďsa budeš nudiť, abo ti chýbať kus vzrušenia, skúsiš znova, ak nie však devám nohy dorastú. Pohoda

dasa_, Ut, 02. 04. 2019 - 12:41

si mi pripomenula moje pokusy na kolieskových. Ako malá som raz skpšala take, to čoli 4 kolieska, ale dve a dve vedľa seba. A točili sa do každej strany, príšerná spomienka Veľký úsmevVeľký úsmev

Už ako dospelá a pracujúca som zrazu asi pred 25 rokmi dostala nápad vyskúšať to na tých moderných. Nahovorila som kolegyňu, aby mi na vyskpšanie požičala od svojej dcéry. Priniesla ich a dodnes netuším, prečo všetci kolegovia v panike preparkúvali autá na firemnom dvore Váľam sa od smiechu po podlahePohodaVáľam sa od smiechu po podlahePohoda.

Ako obuť pohoda. Ale postaviť sa? Fakt som netušila, že to taká katastrofa. Ani neviem, jak sa zadarilo. Stredná časť, keď sa jazdilo bola v pohode. Ale ten koniec.... Fakt už neviem, kto ma zachránil a pomohol mi dostať korčule dole

Sranda, niekedy mám pocit, že to platí pri mnohých činnostiach. Začiatok a koniec to je problém. Ale tá stredná časť, to je balada Veľký úsmevVeľký úsmev Zvyknem to hovorievať aj keď občas učím pletenie košíkov.... Trochu ťažký je začiatok, problém je koniec. Ale stred ide ja k po masle....

balalajka, Ut, 02. 04. 2019 - 12:59

Ženy vy ste hviezdy. Korčule ja ee. Ale mala som v pláne. Ešteže ma bicykel skôr chytil za srcco. Úsmev

adrianas, Št, 04. 04. 2019 - 19:56

Som sa nasmiala. Ja som si tiež kupovala kolieskové korčule v 39, keď sa malá nemala s kým korčuľovať. Však na zimných viem, to nebude problém. Ha-ha. Najskôr som chodila v kancelárii medzi 2 stolmi asi 2 metre. Odrazíš sa a hneď sa hádžeš na protiľahlý stôl. Potom v sklade, aby ma nik nevidel. Mladé kolegyne sa mi smiali. Nakoniec sme sa s malou pridali do kurzu korčuľovania ku krasokorčuliarkam, kde nás učili rôzne finty ako dolu kopcom, hore kopcom, cez prekážky, vyhýbať sa, skákať, brzdiť. A potom kolegyne kukali. Že koliesko nemá len jednu hranu... Tiež je moja brzdná dráha že pod auto... ale inak super. Ten kočík je super nápad, máš stabilitu, nedržíš sa pevne a hýbe sa to pred tebou. Tiež som sa smiala, že si požičiam od sestry v začiatkoch.

 

Kamila, Št, 04. 04. 2019 - 22:33

Ta ty si aká frajerka ÁnoÚsmevPohoda

dasa_, Po, 01. 04. 2019 - 21:28

jaaj, ešte sa spamätávam z daňového šialenstva, tak zvládnem len stručne - zajtra nanovo naštartujem môj náramok a idem do toho na diaľku s tebou ÚsmevÚsmev

Kamila, Ut, 02. 04. 2019 - 12:30

Blahoželám k daňovému a  nech sa darí s chodením. Áno

balalajka, Ut, 02. 04. 2019 - 07:16

My sme sa pridali ešte predtým, ako ste začali. Kukám 7:49 sme štartovali a dali cez 5km Chichocem sa. To vieš - chlpatý inšpirátor a parťák hocikedy vyraziť Mrkám. Ale v nedeľu ráno som bežala len kúsok, skôr som sa dala objavovať nové miesta - tak sme sa predierali kríčkami a cestičkami, Zet lovila myšičky skokom do výšky a ja som číhala, na všetky kvietky a dávala si kliky do trávy, lebo som chcela fialky ovoňať a trhať som ich nechcela. Veľký úsmev 

Takže - my sa pridávame k stovečke.

Kamila, Ut, 02. 04. 2019 - 12:33

Máš úžasnú parťáčku, pri nej si môžeš dať aj symbolické Santiago. Úsmev Ten čas, z akej časti vesmíru si došla? Chichocem sa A to je už na teba aj neskoro, čo ti dovtedy stihneš .... 

balalajka, Ut, 02. 04. 2019 - 12:58

To Santiago ... dokedy akože? Jarne do 21.6.2019 .... tak keď som to kukla, tak mám od 1. jarného dňa len 8km. 13 týždňov po max 10km - zostanem ja realisticky pri tej stovke Váľam sa od smiechu po podlahe.

Inak - na také pidi túry do 10km sa ani nebalím. Ono to beho - krokom do hodinky - dvoch s prehľadom dáme aj s fotečkami. Obujem tenisky, bundu, vodítko, kaki sáčok, telefón, slnečné okuláre a už ma neni. Veľký úsmev

A nemôžem ísť do toho Santiaga na bicykli? Tlieskam

dasa_, Ut, 02. 04. 2019 - 13:05

bratranec dal Santiago na bicykli :)

Medzi nami dievčatami - asi to nie je úplne košer, ale ja si hovorím, že počítam všetky km. Preto som si rano zase po dlhej dobe nasadila náramok na ruku, čo ma sleduje....

balalajka, Ut, 02. 04. 2019 - 13:51

A vieš že ja nad tým náramkom vážne tiež uvažujem? Už som si našla taký čo meria tepy, eviduje trasy, milion druhov pohybu, ktoré nerobím (nevadí), má GPS aj kompas, aby som sa nestratila Chichocem sa. Už som predostrela doma aj návrh na investíciu - lebo však to nestojí 5,50 však veru. Manžel ani nesimuloval srdečnú príhodu - bral to tak, že aj tak budem toľko pišťať, až si ho kúpim Veľký úsmev. Idem kuknúť, či je ešte zaň taká dobrá cena ako minulý týždeň.

A bratranec to Santiago dal ako naozaj naozaj? Úsmev - od 1. jarného dňa mám na biku 197km - to by som bola v takej 1/4 Chichocem sa.

 

dasa_, Ut, 02. 04. 2019 - 14:19

to Santiago dal aj na bicykli, aj pešo. Len ano v jednom prípade neviem vlastne, kde štartoval.

Ja som náramok vyhodnotila, že mne stačí taký lacný. Nemá všetky vychytávky, ale spolupracuje aj s mobilom. Pre mňa stačí a jeho cena bola veľmi prijateľná. Niekde okolo 30 toto bolo

balalajka, Ut, 02. 04. 2019 - 14:25

Wau wau wau. Obdiv.

Áno - tie náramky nemá zmysel kupovať predražené, ak nevyužiješ. Treba pozerať presne to, čo má zmysel pre teba a využiješ.

Kamila, Ut, 02. 04. 2019 - 14:29

Ja som svoj zdedený dala dole z ruky, že postačí mobil, ta uvidíme ... Ale zas je dost velky, abo som ho zakazdym so sebou vlacila. 

balalajka, Ut, 02. 04. 2019 - 14:36

Joj - na mobil si neviem vynachváliť cyklistickú bundu. Má to vrecká na chrbte. Do stredného dám mobil, pekne dolu k zadku sťahuje bundu, kríže nie sú holé aspoň. Vyvážené do všetkých strán, nikde nemusím riešiť či bunda ťahá vpravo či vľavo.

Len Zet je vždy zmätená keď tú bundu zbadá - nikdy nevie, či ideme von, či len bez nej či jako Chichocem sa

Kamila, Ut, 02. 04. 2019 - 13:23

To stačí aj do zimy, to Santiago, nemusíme ozaj stihnúť do leta. Úsmev

balalajka, Ut, 02. 04. 2019 - 13:53

To vidím reálnejšie - lebo keď nebude na bicykel, budem viac pochodovať so psom. A možno aj v úpekoch v lete - sa do hôr dobre dá skryť, na kyselku - minerálnu vodu, bude sa chodiť skoro denne - to je 6km tuším, to by šlo Úsmev.

Lea, Ut, 02. 04. 2019 - 12:43

My sme začali zľahka už začiatkom marca, vybehli na vrch nad našim mestom, poobdivovali snežienky a prvé poniklece, pred dvoma týždňami dali túru na Veľký Inovec, minulú nedeľu som vytiahla bicykel a poďho objavovať nové cyklistické cestičky - rysuje sa nám ich tu na okolí dosť veľa - konečne! aj včera podvečer som dala skoro tri hodinky krížom krážom po poliach, milujem letný čas a dlhé večery ÚsmevSlnko

aramana, St, 03. 04. 2019 - 06:52

Ja také prechádzky rada ale...ale ide to pomalyVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe Ak sa môžu rátať aj korčule a kolobežky, určite sa pridávam!Chichocem sa

Kamila, St, 03. 04. 2019 - 09:32
Všetko sa ráta, hlavne že sa hybeme. ;)
dasa_, St, 03. 04. 2019 - 11:16

ÁnoÁno Ja tiež rátam aj kroky po dome, však nebudem ten náramok skladať ÚsmevÚsmev

balalajka, Pi, 05. 04. 2019 - 06:14

No čo ako? Hlásim ďalších 5km za nami. Úsmev

Navečer bol nááádherný výhľad na oblohu. Tak sme struhli trochu do kopca a pokochali sa.

Len ma trochu srnky vydesili - ani nie tak žeby niečo zlé urobili, skôr som sa bála, že ich Zet zvetrí a bude chcieť na večeru Chichocem sa.

 

balalajka, Po, 08. 04. 2019 - 08:59

No ženy ako? Ja 22km - včera sa mi podarilo 2* vypadnúť. Ráno so Zet sme objavovali nové trasy a navečer sme ich ukázali v okresanej podobe chlapom. Jasné, že bolo trochu násilia - však načooooo? Úsmev Ale nakoniec sa namotali na tú trasu, že na bikoch si ju dáme smerom nadol Váľam sa od smiechu po podlahe ... furt som nezistila kto ich hore s tými bikami vytrepe.

Šup šup do prírody. U nás takto čarovne z rána

 

 

 

 

No a takto behom chodíme:

Kamila, Po, 08. 04. 2019 - 09:55

Šikovní ste, komplet všetci a hlavne ty so Zet, dvakrát denne Áno Veru vonku je krásne, v naších končinách ešte nič nekvitne, okrem zlatého dažďa, dajak sme furt pozadu. ;)

de-ni, Po, 08. 04. 2019 - 09:43
My sme biky vytiahli vcera a prebrazdili siroke okolie. Bolo super, dokial mala nespadla z bicykla...pri pomalom otacani...to bolo placu...ale nevzdavame sa, buduci vikend ideme znovu :-)
Kamila, Ut, 09. 04. 2019 - 08:53

Bicykel pre malú slečnu, to je ešte výzva, zvyšok pre vašu trpezlivosť, ale však ta ruže prináša, držím palce. Úsmev

dasa_, Po, 08. 04. 2019 - 18:57

ja som sa nejak do prírody nedostala, podarilo sa mi chodiť iba po meste. teda, nei medzi obchodmi, ale zámerne chodit.

Lenže, kontroluje ma náramok, tak mi započítava všetok pohyb. Teda moje kilometre nabiehajú. A nie su to len tie cielene, takže som v súčte skoro v polovici. Mohla by som si náramok skladať a dávať len vtedy, keď idem cielene za pohybom. Len to by som zase zabúdala. Tak asi mi ktomu treba nejakú bulharskú konštantu PohodaPohoda

Kamila, Ut, 09. 04. 2019 - 08:51

Joj ako dávno som už nepočula výraz bulharská konštanta. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Kašli na ňu však chodíš dosť, to ozaj 50 km za týždeň sa nazbieralo?

dasa_, Ut, 09. 04. 2019 - 11:19

nie úplne, ešte mi trošku chýba. Ale teda, treba to plánovať a byť v strehu

aramana, Ut, 09. 04. 2019 - 08:43
...ja som bola včera za sviňu lenivú... :D V nedeľu veľa masáži tak včera som požičala elektrickú kolobežku :D Ale v sobotu som dala 8 km na korčuliach ;) nie na raz, s prestávkou na kávu :)
Kamila, Ut, 09. 04. 2019 - 08:47

Aj oddýchnúť si treba, Úsmev 8 km na korčuliach znie skvele,  Tlieskam aj elektircká kolobežka, však to zážitok. Pohoda

aramana, Ut, 09. 04. 2019 - 08:51
Heej! Fakt super zážitok! Prvý raz som ju skúsila :D Šinieš si to horou, vietor vo vlasoch, kríže spotené, nohy aj tak cítiš lebo predsa chces vypucit sexi zadok lebo veď keď stáť na nej tak aspoň efektne :D
balalajka, Ut, 09. 04. 2019 - 09:26

Na bicykli ho máš sexi vypučený fuuuurt Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev ... aj keď nechceš. Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama