reklama

Tesný pás

Pridal/a dasa_ dňa 14. 04. 2019 - 08:30

reklama

Kedysi veľmi dávno som čítala knihu o Elizabeth Taylor, slávnej herečke. Jej život bol dosť búrlivý, striedala rôzne obdobia. Okrem iného aj časy, keď bola štíhla s tými, keď na sebe nosila oveľa visc kilogramov, ako by jej bolo milé. Samozrejme, bojovala s nimi. A po jednej úspešnej diete vyhlásila, že nikdy viac sukňu s gumou v páse. Vraj je to klamlivé, stále si neuvedomuje, čo sa deje. Odvtedy iba pevný pás.

Už netuším, či to dodržala. Ale spomenula som si na to teraz. Narazila som na knižku Mám 60 rokov, no a?  Priznám sa, že jej meno som doteraz nepočula. Ale keď som na knihu narazila, zaujala ma. Predsa len, autorka je domáca a jej rady sa mi na prvé nakuknutie zdali také normálne. Nič uletené. Nereálne a nerealizovateľné v našich podmienkach.

Pri čítaní som zrazu narazila na niečo podobné, ako spomínam v úvode. Vraj ako domáce oblečenie nosí výhradne tesné rifle. Žiadne tepláky, žiadne uvolenenie. Ako hovorieval Mirek Donutil "Furt ve střehu".

Na tesnom páse cítiť každé prejedenie. Nesadnúci pás hneď upozorní, že sa niečo deje. Teda, priznajme si, zároveň treba aj chcieť tieto upozornenia čítať, porozumieť im.

Nuž, takto to poviem, hneď som včera k upratovaniu vytiahla tie najužšie nohavice, čo som sa do nich obliekla PohodaPohoda

 


reklama

reklama

dan-cula, Ne, 14. 04. 2019 - 17:59

zaregistrovala som tú osobu ked vyhlasovala ako prišla k tomu priezvisku J..-no ak by sa prebudili tí čo toto priezvisko nosili (priamy potomkovia ešte žijú majú svoj vek)ako ich "prezentuje" by sa divili..ale to je iná téma.

no stará objavila ameriku a slovenská smotánka dotyčnú osobu...

akosi tomu nechápem.

kedysi už moj starý otec ked som odmietala u nich jesť mi povedal-ved nenosíš opasok len na tej istej dierke.raz povolíš druhý krát utiahneš..no stále len na tej istej opasok by sa ti predral..

kp, Ne, 14. 04. 2019 - 18:11

mudry to clovek, tvoj stary otec ÁnoVáľam sa od smiechu po podlahe ja si na gumu v pase siahat nenecham, ved naco inak by sme kupovali vahu? Pohoda

dasa_, Ne, 14. 04. 2019 - 19:24

jaaj, keby som mala pri každom autorovi posudzovať jeho správanie či život, či jak to nazvať, tak by som toho veľa neprečítala PohodaPohoda

balalajka, Po, 15. 04. 2019 - 06:49

Ja neviem, či to som aj ja Liz Taylor kedysi čítala či čo - čítala som ju, ale mohla som mať po 15 rokov a teda netuším, či ma tak poznamenala do života Chichocem sa, ale ja nohavice ani sukňu s gumou v páse teda nemám a zámerne ani nekupujem. Nerobí to pekne brucho podľa mňa.

Mama nám dlho šila a neviem, či bola taká móda, či strihy, ale proste vypasovaný a ešte aj zdvihnutý pás som mala vždy rada.

Aj do fitka gate čo mám nemám ani jedny na gumu - mám také, kde je dvojmo daná látka - je to síce elastické, ale dosť pevné.

Jaj a po prečítaní tohto včera, som aj ja vytiahla tesné rifle na doma. Má to inak aj inú výhodu. Potrebovala som narýchlo odbehnúť medzi ľudí - prezliekla som len svetrík, nahodila bundu a bola som za peknú hneď Mrkám.

aramana, Po, 15. 04. 2019 - 06:58

U mňa také nehrozíVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheuž na obed mám o 10cm viac v páse ako ráno a večer to môže byť už aj 15 čísel.

Dzeny, Po, 15. 04. 2019 - 10:00

Ja som od istého času začala podvedome robiť to isté - na doma mám staré rifle. Viem, že mám tendenciu "spusiť sa":)), preto potrebujem kontrolu. Takže kontrola sú jednak nohavice a od istého času sa každý deň ráno a večer vážim. Je to už automatika. Nejde mi ani tak o to, aby so chudla, skôr o to, aby som mala stabilnú váhu, ktorú si potrebujem kvôli zdravotným veciam držať na uzde.

dasa_, Po, 15. 04. 2019 - 10:38

tak, tak, o to presne ide, držať sa na uzde. Keď po včerajšku ťažko dopneš, na dva dni si dáš bacha. Presne takto by to malo fungovať. Už len dodržať a je to v suchu.

A čo sa týka výhy, aj som chcela o tom písať. Asi mám nejakú divnú. Lebo v priebehu pol hodiny som klusne pribrala dve kilá. Jasne, netreba to s vážením preháňať. Len mi to začalo vŕtať v hlave, tak som s ňou chodila po celej kúpeľni a testovala. Fakt vykázala rozdiel 2 kg. Tak som začala pokukovať po novej. Ale potom som si to rozmyslela .... Podstatnejšie ako váha by mal byť ten pás.

M.á.r.i.a, Po, 15. 04. 2019 - 13:03

Podstatnejšie ako kúpiť novú váhu je nájsť jej stabilné miesto, dobre si ju vyregulovať a stále sa vážiť tam kde stojí - stála predtým....to nie je vo váhe Váľam sa od smiechu po podlahe, ale občas aj to môže byť Chichocem sa

balalajka, Po, 15. 04. 2019 - 13:34

Vo fitku sme mali váhu. Furt na jednom mieste. Takže vyregulovanú.

Z nudy skúšali chlapi sa postaviť na ňu všelijak - myslím, že aj stojku skúšali. "Najlepšie" vážila, ak si sa postavila na ňu tak, že číselník si mala medzi pätami a nie ako zvyčajne medzi špičkami.

My si zvyčajne robíme hlavu z 2 kíl hore dolu. V priebehu týždňa je to NORMÁLNE. Je to také bububu - treba niekde niečo upraviť. Ale netreba sa plašiť. Zas v rámci hodiny či dvoch 2kg a neoprávnene - teda ak si ich do seba nenaliala ... chyba je vo váhe Chichocem sa

M.á.r.i.a, Po, 15. 04. 2019 - 13:46

Máš pravdu aj v nemocnici, v kúpeloch, vo wellnes majú váhu na jednom mieste.... chodíme my za váhou a nie váha za nami. Ono tie dnešné digitálne, veľmi múdre sú akurát nato háklivé. Ja som teda už veľký pamätník a tak mám v pamäti, že aj na školách voľakedy sme mali také zdravotné miestnosti a na začiatku školského roka sme tam chodili vážiž deti, nikdy sme si váhu neboli preniesť do triedy a to isté aj v telocvični bola na jednom mieste...ale možno keby mi ukázala na inom mieste - 5 kg tak sa poteším Váľam sa od smiechu po podlahe... ale škodím sebe Mrkám. A spôsob postoja na váhe má tiež niečo do seba, ale to klameme opäť sami seba.

balalajka, Po, 15. 04. 2019 - 13:49

Vidíš a dostávame sa k tomu, že tá váha veľká jak kukačkové hodiny, ktorá stála ako píšeš, aby sme k nej prišli mala opodstatnenie. Tým, že nebola v kabelkovom formáte nás ani nenapadlo ňou hýbať.

Ja sa inak pamätám, ako nás mama dávala na poštársku váhu, keď sme boli fakt malé (to nás so segrou ešte udvihla). Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe Boli sme vždy za nejaký ten mech balíkov. Chichocem sa

Kamila, Po, 15. 04. 2019 - 12:13

Neviem si predstaviť byť celý deň v rifliach, alebo iných tesných nohaviciach či celé dni ... Nemám rada čokoľvek čo obmedzuje moju slobodu. Obvod pása si kontrolujem na opasku na rifliach, stále zrátam, koľko ostalo zvyšných dierok. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Inak nerozumiem tomu, váhovo som na tom, tam, kde možno pred desiatimi rokmi, ale opticky mám zo seba horší dojem, dlhodobo .. Ja neviem, či hormóny robia svoje či aj tej mála svalovej hmoty ubudlo ...  Mne pribudol objem na ramenách, rukách ...  a nie sú to svaly Hambím sa, bruško mám dosť veľké aj bez toho. Inak váženie na tých nových váhach je ozaj zážitok, občas na každej dlaždičke iný údaj ... Hambím sa

balalajka, Po, 15. 04. 2019 - 12:57

Nepoteším.

Dobrú optiku robia svaly. Tuk a voda robí to nepekné, neforemné, cítiac sa nafúknuto, oplácane.

dasa_, Po, 15. 04. 2019 - 13:19

druhá vec - ramená, chrbát idú cvičením celkom dobre dole. Brucho, hlavne to spodné je oveľa tvrdší oriešok

lienka, Ut, 16. 04. 2019 - 09:33

nemyslim, že je zdrave chodiť celý deň v obtiahnutom oblečení Smútok

byť stále pod kontolou Prekvapenie

ale každý nech robí, ako to jemu vyhovuje Mrkám

ja jednoznačne doma v bavlnených trištvrťákoch a najradšej naboso Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama