reklama

Zamatová pokožka II.

Pridal/a dasa_ dňa 16. 04. 2019 - 08:07

reklama

Zjavne čítam podobný typ kníh dookola. Pred rokom som písala o zamatovej pokožke. Autor bol angličan a opisoval svoju parížsku priateľku. Keď obdivoval jej jemnú pokožku, tak sa len zasmiala a vyhlásila, že za tým sú litre krémov a každodenná starostlivosť.

Teraz čítam domácu autorku (áno je to rovnaká knižka, z ktorej bola rada o tesných rifliach)

Píše o sebe. A čo ma zarazilo je každodenné krémovanie. Ale nie také, že dobre, tak niečo na tvár, niečo na ruky a hádam aj stačilo. Vraj každodenné natieranie od špičiek prstov na nohách až po uši. Pravidelné natieranie celých chodidiel.

Rozumiem tomu, že ak si niekto pravidlne krémuje chodidlá, tak potom ich má jemné. Nie ako tie moje. Môžem sa čudovať, môžem pochybovať. Alebo si môžem zobrať príklad.

Len teda, priznám sa, že jedniný spôsob, ako si viem niečo takéto predstaviť je nakrémovať a šup do ponožiek.... Aj to nie do každých, chcelo by to špecialne bavlnené, najlepšie biele....


reklama

reklama

Kamila, Ut, 16. 04. 2019 - 12:25

joj, áno, chcelo by sa to o seba viac starať od špičiek psrtov na nohách až po vlasy, len neviem prečo u mňa všetko začína  a končí v hlave. Hambím sa

dasa_, Ut, 16. 04. 2019 - 12:52

Ako jeden, dva dni vydržím. Ale furt, to zjavne nedokážem. A preto vyzerám, ako vyzerám Veľký úsmevVeľký úsmev

balalajka, Ut, 16. 04. 2019 - 15:37
Mala by som castejsie chodit na sluzobky. Sedim.necinne v aute a co ma napadne? Kremovat si vsetko, co v.ramci slusnosti a moznosti dociahnem. Chodidla tam.patria. uz len si nezabudnut vziat pokazde krem.
Pegybabi, Ut, 16. 04. 2019 - 20:02

Tak ja sa teda intenzívne mastím - jedna radosť Veľký úsmevVeľký úsmev. Nám veľmi suchú pokožku, takže po každom sprchovaní si celé telo natieram telovým mliekom a na dekolt (vzhľadom k veku), si dávam moringonový alebo arganový olej. Na nočnom stolíku pri ruke mávam kokosový olej alebo nechtíkovú masť a veru natieram si chodidlá ráno a večer (samozrejme si na ne šupnem bavlnené ponožky). Tvár ráno natieram krémom a večer si dávam olejček. Vzhľadom k tomu, že som alergička, tak používam jedine krémy, telové mlieka a oleje na prírodnej báze. Je to pre mňa tak prirodzené, ako si ráno a večer umyť zuby.....však kto maže, ten jede!!  Chichocem saChichocem saChichocem sa

dasa_, Ut, 16. 04. 2019 - 20:06

zjavne to robíš dobre, klobúk dole ÁnoÁno Mám sa ešte stále čo učiť.

balalajka, St, 17. 04. 2019 - 14:44
Veru, veru. Ucit a dohanat mam aj ja co teda. Lebo ten, kto pozna Pegy, vie ze plet ma nadhernu.
Dzeny, St, 17. 04. 2019 - 15:18

Obdivujem všetky ženy, ktoré sa "mastia". Ja to neznesiem. Keď mám pocit suchej kože, tak to urobím, ale aby som sa patlala každý deň, tak to by ma porazilo. Chápem, že to asi má nejaký význam, ale ten pocit totálneho nepohodlia aký ja zažívam, keď som natretá krémom, to budem radšej vráskavá!:)))) Nie, nie je to nesprávnym krémom. To sa deje pri každom. A krém je ešte v pohode, čo je úplné peklo, to sú hydratačné sprcháče, po ktorých sa cítim špinavá a ulepená ako keby som strávila deň v bani. Ja som asi divná. Už sa sprchujem len vodou a obyčajné mydlo používam len v extrémnych prípadoch.

dasa_, St, 17. 04. 2019 - 16:15

Mne sa zda super pevný šampón. Používam aj ako šampón, aj ako mydlo v sprche. Na cestách priam ideálne, jedna krabička a stačí

Pegybabi, St, 17. 04. 2019 - 16:50

Nuž ja nám extrémne suchú a citlivú pleť, sprcháče alebo mydlá používam tiež na prírodnej báze ale pokiaľ by som sa nenatrela, tak to je hotová pohroma, sťahuje mi pleť a celá som šupinkavá, ako ryba, takže sa musím. Už som si zvykla na tento rituál. Moja nebohá mamka celé roky užívala "Indulonu", a mala krásnu pleť. Môj otec to fasoval v práci, tak sme aj topánky s tým natierali. Tak sme sa smiali, že doma máme univerzálny krém aj na ksich aj na boty Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe.....a na všetko kde to trebalo namazať, premazať Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa.

Iwa, Ne, 28. 04. 2019 - 19:05

S tým krémovaním chodidiel je to pravda. mávala som kŕče v nohách po tréningoch, tak som si chodidlá masírovala - nasucho blbosť, tak nejaký krémik a po každej sprche. Aj kŕče prešli, aj tú rašplu na päty použijem tak raz za mesiac. Ani pančušky tak netrhám.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama