reklama

Mäsová roláda plnená praženicou, špargľa na masle

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 23. 04. 2019 - 12:58 - Recepty M.á.r.i.a
Mäsová roláda plnená praženicou, špargľa na masle, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

Kamila | Mäsová roláda plnená praženicou


reklama

A začalo sa obdobie špargle, vždy sa naň veľmi teším Úsmev. Rada ju používam na rôzne spôsoby ale najviac mi chutí len tak buď blanžírovaná alebo na rýchlo opečená s rôznymi omáčkami. Teraz som ju použila ako prílohu k obedu.

Ingrediencie
Mäsová roláda:
3⁄4 kilogram bravčové plece
2 decilitre smotana na šľahanie
1 čajová lyžička soľ
1⁄4 čajová lyžička mleté čierne korenie
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
3 kusov vajce
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice olej
9 plátky šunka
10 plátky sedliacka šunka
1 zväzok špargľa zelená
1 polievková lyžica olivový olej
1 polievková lyžica maslo
  soľ
  korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pomleté mäso spracujeme so smotanou, soľou, korením a sódou bikarbónou. Dobre vymiešame aby sa smotana vstrebala do mäsa a necháme do rána odpočívať.

Na druhý deň si pripravíme praženicu, na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme vajíčka a vymiešame nie moc tuhú praženicu, trochu osolíme, okoreníme.

Mäso si rukami roztlačíme na alobale do požadovaného tvaru, hrúbku nechať asi 1 cm. Môžeme ho potrieť horčicou (podľa chute), naukladáme naň plátky šunky a rozotrieme praženicu. Ja som na ňu "hodila" nakrájané kúsky končekov špargle, môže sa posypať mrazeným hrachom.

Pomocou alobalu stočíme do rolády, na ktorú naukladáme údenú šunku typu sedliackej, aby tam bolo aj trochu tuku.

Okolo rolády alobal potrieme trochou oleja, zabalíme, preložíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 st. Pečieme približne 30 - 40 min.

Potom alobal na vrchu rozrežeme, otvoríme. Ja som okolo rolády pridala plátky zemiakov a dáme piecť ešte na 20 min. Ako sa pekne červenala, zemiaky sa stihnú za tú dobu upiecť.

Očistenú špargľu (zelenú nemusíme šúpať) si pomaly opekáme na panvici na oleji s maslom. Na záver trochu osolíme a posypeme čerstvo namletým korením. Na tanieri pridáme plátky rolády, zemiaky, dip podľa chuti.

Doplňujúce poznámky

Za studena sme zvyšok rolády použili na misy pre kúpačov.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, Ut, 23. 04. 2019 - 13:07

Huraaaa- a je po pôste a je to mäso. A k tomu špargľa Srdce... u nás také jem sama a aspoň mi viac zostane.Tlieskam 

Počuj, prečo sóda do rolády? Ešte som sa nestretla. Má to nejaký dôvod?

M.á.r.i.a, Ut, 23. 04. 2019 - 13:18

Celkove do mletého mäsa dávam trochu sódy, ostane šťavnatá a nadýchaná, nemá tendenciu sa vysušiť a byť tuhé keď tam nie je pečivo. Chuťovo to vôbec necítiť.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama