reklama

Halušky s medvedím cesnakom so syrovou omáčkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 30. 04. 2019 - 13:43 - Recepty M.á.r.i.a
Halušky s medvedím cesnakom so syrovou omáčkou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Keď zeleno tak aj druhý chod bol s medvedím cesnakom. Výhoda tohoto cesnaku je, že aj po konzumácii môžete ísť medzi ľudí ... to sa Vám po bielom cesnaku nemôže stať Veľký úsmev. Ale aj ten mám rada a hlavne obidva sú veľmi zdravéééé Mrkám

Ingrediencie
400 gramov polohrubá múka
1 kus vajce
1 zväzok medvedí cesnak
2 polievkové lyžice olej
100 gramov Niva
100 gramov tvrdý syr
1 deciliter vývar
250 millilitrov šľahačková smotana
  trocha soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Medvedí cesnak si nakrájame na menšie kusy a asi v 1 dl vody rozmixujeme. Do múky pridáme vajíčko, soľ, olej a rozmixovaný medvedí cesnak. Postupným pridávaním vlažnej vody vypracujeme vláčne nie moc tuhé cesto, z ktorého cez "haluškáreň" do osolenej vody zavaríme halušky, keď vyplávajú na povrch necháme prevrieť 5 min. a scedíme.

Omáčka - vo vývare si pomaly rozpustíme syry - môžeme použiť podľa svojej chuti alebo čo chladnička dala. Keď sú rozpustené prilievame po troche smotanu a zahrievame. Dochutila som len trochou bieleho korenia a muškátového orieška. Soľ pridať podľa chuti syrov, ja som vôbec nesolila.

Na tanieri prelejeme halušky omáčkou, ozdobíme slaninkovými chipsami a čerstvými lístkami medvedieho cesnaku... nuž čo Vám poviem, bola to mňamka a pohár tokajského za obedom padol vhod Úsmev

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

balalajka, Pi, 03. 05. 2019 - 07:30

Mňaaaaaam. Priznávam, že medvedí cesnak nepoužívam. Neviem prečo. Vyzerá to skvele Tlieskam

M.á.r.i.a, Pi, 03. 05. 2019 - 07:37
Skúste a za miluješ sa do neho, stačí na chlebík s maslom poukladať alebo do šalátov na trhať... len už je pomaly po sezóne
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama