reklama

Muz a zena

Pe Tra , 02. 05. 2019 - 18:24

reklama

Je normalne aby chlap neprispieval na deti s vyhovorkou platim hypoteku a najom a kaslal na nas? Venoval sa len sebe?


reklama


reklama

dasa_, Št, 02. 05. 2019 - 21:22

Vieš, takto povedané je ťažké k tomu zaujať akékoľvek stanovisko. Obaja manželia/partneri by sa mali podieľať podľa svojich možností a schopností. Ak by si chcela racionálnu odpoveď, tak by bolo treba k tomu pár čísiel.

Mne skôr ale príde, že čakáš inú odpoveď.

Predovšetkým ste dvaja a mali by ste sa vy dvaja dohodnúť. Nemusí to byť vždy vyjadrené slovami. Aj keď existuje aj právna cesta, ale to asi bude ten najkrajnejší prípad

lastovička, Pi, 03. 05. 2019 - 08:08

a čo myslíš tým venoval sa len sám sebe? Nevieme či ste zobratí, aký máte príjem každý zvlášť, koľko platí hypotéku, koľko mu zostane, čo všetko hradíš ty. Ale už ten postoj, ja hradím toto a to je všetko mi z pohľadu muža nepríde OK. Skôr taká vypočítavosť. Hm. Je vo vzťahu všetko v poriadku? Skôr to vidím tak, že je problém aj niekde inde. S mužom máme tiež rozdelené financie ale raz sa vyjadril tak že veď všetky peniaze sú naše - myslel tým že tie jeho sú aj moje. Máme každý svoj účet. Nemá problém zaplatiť aj niečo navyše. Máme rozdelené kto čo platí ale keď ide do obchodu nakúpi aj mne. Neberieme to tak že to sú moje peniaze a chcem z nich aj niečo pre seba. Ale v dnešnej dobe vidím, že mladí ľudia to tak berú. Že nie my ako rodina ale niečo vám a niečo mne. Určite sa s ním porozprávaj.

balalajka, Pi, 03. 05. 2019 - 08:12

" Nemá problém zaplatiť aj niečo navyše. Máme rozdelené kto čo platí ale keď ide do obchodu nakúpi aj mne. "

Ako to myslíš? Som nepochopila hlavne to "nakúpi aj mne".

lastovička, Pi, 03. 05. 2019 - 10:03

napr. že ide si kúpim niečo na čo dostal chuť a spýta sa ma, či niečo netreba, hoci potraviny nakupujem ja a čo poviem kúpi. Nevyhadzuje mi to potom na oči že potraviny nakupujem ja a on dal niečo navyše zo svojich. Máme podelené kto čo platí ale zase nemáme problém tomu druhému na niečo prispieť alebo zaplatiť bez toho aby sme vyratúvali, kto komu koľko zaplatil. berieme to tak, že aj keď má každý svoj účet, peniaze sú spoločné.

balalajka, Pi, 03. 05. 2019 - 10:31

Vďaka za vysvetlenie.

Lebo najprv som pochopila, že presne ako teraz popisuješ hospodárite a potom si napísala, že "nakúpi aj mne", tak som ostala zaskočená, že som nepochopila jedno alebo druhé.

Inak - ako píše lienka nižšie - ako sa dvaja dohodnú - to je aj podľa mňa "normálne pre nich a je to OK". Akokoľvek to je Úsmev.

dasa_, Pi, 03. 05. 2019 - 08:35

Ešte mi nadlo, u nás už x rokov funguje presné zaznamenávanie výdavkov. V podstate na cent. Je síce pravda, že občas vylovím lístok aj po roku :D, ale na 95% máme presné údaje o tom, na čo utrácame. Je to super, len treba na to jedného dôsledného. Len to je už povedala by som vyššia škola rodinných financii. A čo funguje v jednej rodine, nemusí fungovať v druhej.

lastovička, Po, 06. 05. 2019 - 11:01

aj my si zapisujeme výdavky, každý tie svoje. Ja som v tom menej dôsledná, lebo nakupujem potraviny a niekedy aj každý deň a nie každý bloček zoberiem, nájdem, stihnem zapísať ale dá sa to a mám prehľad kde sú peniaze.

lienka, Pi, 03. 05. 2019 - 08:54

myslím, že je normálne všetko, na čom sa tí dvaja dohodnú

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama