reklama

Rýchlo a zbesilo

Pridal/a balalajka dňa 07. 05. 2019 - 07:27

reklama

Asi to presne a zodpovedne vystihuje moje posledné dni života. Keby som zrátala kilometre v aute, čo za posledné dni som sa navozila, tuším už v tom Santiagu by som mohla aj byť. Doma tiež veľa kľudu nie je.

Máme oficiálne výsledky z monitorov 9 a neoficiálne z Kompara 6. No ... chlapci sú rodina. Evidentne. Matematika nadpriemerne, slovenčina .... možno keby boli testy v angličtine, alebo aspoň PC hry v slovenčine ... možno by to bolo schodnejšie ... tam je to priemer. Dobre. Však neprekvapila tá slovenčina. Čo chcieť od detí, ktorých matka aj teraz sem tam napíše "vysí"? (ja za to nemôžem, mne sa furt to y ako visí z riadku páči. Veľký úsmev

Pes poslúcha a stará sa mi o zábavku - denne vyberáme liešťakov. Už chytá paniku len keď vidí to udělátko na ich vyberanie. Potom sa nechá asi 10 minút ukľudňovať, že nieee - my ti toho kliešťa necháme. To je tvoooj. A potom zákerne zaútočím a vyrvem jej ho (samozrejme aj chlpy idú a tak sa jej psychickým stavom vlastne nečudujem).

Ono aj pracovne je to také - všetko na kopu. Fakt je to pravda, že keď jedno, tak aj druhé a všetko naraz a hneď. Aj včera - od 10-10,15 som vybavila asi 4 telefonáty. Potom nič dlllho do 14 a od 14-14,30 zas asi 5 telefonátov. Ja som bola samozrejme volaná. Nie volajúca Úsmev. Akoby všetci videli, že telefón zrovna držím v ruke, tak nech ho od toho ucha ani neodťahujem Váľam sa od smiechu po podlahe.

Inak - v takého dni najlepšie je, keď vás niekto donúti spomaliť. Alebo niečo. Napr. taká D1 Veľký úsmev. A tak sme miesto stabilných 7 hodín dávali tú istú trasu za 12 hodín. Ale mali sme čas poobdivovať všetko, čo je z takého auta možné vidieť, preštudovať systém nákladných kamiónov, ako im tam tie prepravné kontajnery sedia na prívese a nakoniec ešte sme si užili vrtulník. Hrôza ma obliala, keď som videla rozflákané auto, ktoré bolo príčinou nášho vyše hodinového zdržania. A keď som dočítala podvečer príčinu, tak mi rozum zostáva stáť.

To nielen ja žijem rýchlo a zbesilo. Iný žijú normálne Kobru 11:

https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/nehoda-policie-patrani-sofer-utekl-hranicni-prechod.A190506_091413_plzen-zpravy_vb?

PS - vrtulník sme videli aj naháňajúce auto. Bežiaceho borca poľom už nie.


reklama

reklama

dasa_, Ut, 07. 05. 2019 - 08:03

jaaj, telefon pol dňa kľud a potom nestíhaš dvíhať - to je klasika

a čo sa dlhých ciest týka, keď bol junior malý, tak sme sa zabavali počítaním farebných áut. Napríklad koľko oranžových uvidíš - takých je minimum.

Keď bol trochu väčší, tak sme začali inú hru - počítali sme, koľko áut z rôznych krajín stretneme. A to nás drží dodnes.

Kobra zažitok je celkom mrazivý

balalajka, Ut, 07. 05. 2019 - 08:09

Však, keby sa tie autá naokolo hýbali, tak je čo počítať, ale keď stojíš hodinu, kamionista nad tebou ti kuká do výstrihu, už ti ponúkol aj jogurt, ten čo stojí za tebou tiež už pokonverzoval pri aute ... to už začneš aj kolesá prezerať Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev.

Ale také hrávame aj my - občas rátam počet cestujúcich v aute. Zvyčajne je to ľahké - 1, 1, 1, 1 , 2 ... Mlčím

dasa_, Ut, 07. 05. 2019 - 08:22

horšie, keď ťa obehne autobus Veľký úsmevVeľký úsmev Toto tiež vyskúšam. Len my na tieto dlhšie jazdy ideme zvyčajne len cez prázdniny. A tam su občas autá, ktoré fakt netušíš, jak pomedzi batožinu narvali aj seba ...

Kamila, Ut, 07. 05. 2019 - 10:29

Keď veselo ta veselo.

Chlapci sú šikovní, vedia čo im treba, však na počítači editor, zväčša chyby podčiarkuje. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe ďakovaty bohu za také, bo čo ja píšem ...

Na kliešťov ste neskúsili voľajaký obojok, abo aj nejaké kapsule  čo sa dávajú na krk vzadu, no ich obsach?

To ste na tej dialnici aj kriminálku mohli sledovať, škoda, že už len dodatočne z netu. Bo v tej kolóne ste tak akurát meditovať mohli. 

balalajka, Ut, 07. 05. 2019 - 10:43

Obojok som kúpila. A spratala do skrine. Nedávno som ti ho pekne vzala, že prečítam ako na to. Lebo pre niečo som jej ho nedala hneď na jeseň, to sme blchy riešili. Niečo, že sa nemohol ten pes chytať som si pamätala. Reku, jako ja našu gaučovú princeznú čo urobila kariéru až do postele Hambím sa, jakože ja ju nebudem chytať, mojkať? A čo decká? Však čakám, že jej zuby svojou kefkou začnú umývať. Tak som ten príbalový leták vytiahla a čítam - vedľajšie účinky - bolesti hlavy, závrat, zvracanie, nechutenstvo, hnačka, epilepsia, nádorové ochorenia. WTF? Koho? Toho psa či aj moje, keď ju mám pri sebe? Teda otráviť nechcem nikoho. Ani len toho psa! Však ona je člen rodiny. Má svoju misku na pitie a môj tanier na jedenie Váľam sa od smiechu po podlahe! Ona je naša princezná - zdedila nielen plyšového krokodíla, ale aj malé ponožky - nie na laby, ona sa s nimi hrá. A čo ak ju mám pri sebe, však to účinkuje na mňa, na chlapcov, manžela ani nehovorím - proste vodca smečky -, tak mu je furt v pätách, opretá oň, keď sedí (manžel). Ona ho miluje a zbožňuje!!!

Tak zatiaľ vyťahujeme kliešte, ale to na ten krk, na šiju sme veru mali na odblchovatenie. Tam mi príbalový leták čítať nedali. Asi zbehnem k veterinárovi Veľký úsmev.

M.á.r.i.a, Ut, 07. 05. 2019 - 12:24

Neskúšala si niečo prírodné ? Ja som robila taký prírodný repelent z rozmarínu .... na pol litra vody 10 g rozmarínu. Zaliať vriacou vodou, nechať vylohovať až do vychladnutia, scediť, pridať 1 PL vinného octu. Mala som to vo flaške s rozprašovačom a keď sme šli von tak som tú naša chlpaäu tým nastriekala. Celkom dobre to účinkovalo.

balalajka, Ut, 07. 05. 2019 - 12:46

Neskúšala. Vyzerá to super.

Vďaka za radu.

Rozmarín sušený 10g, však?

M.á.r.i.a, Ut, 07. 05. 2019 - 12:47

Áno sušený Úsmev

aramana, St, 08. 05. 2019 - 08:47

S visí som mala aj dlho problém kým mi s tým nepomohla vnemotechnická pomôcka...keď je mäkký, visí...mäkký - mäkké i Chichocem sa

My ti tu máme Strečno a ten kto cestuje do Žiliny vie, že v aute treba mať vodu, fajčiar krabičku cigariet, v lete zimné oblečenie a v zime letné oblečenie lebo ozaj nikdy nevieš kedy sa cez Strečno dostaneš...Teraz nám dali ku tomu malý bonus - opravuju mosty, takže cesta cez Strečno, ktorá obvykle trvá 20 minút, teraz trvá od hodiny do troch.Ale to len ak nie je búračka.Ak je ku tomu aj búračka, čo sa stáva raz do dňa, len vždy v inej hodine, 3-4 hodinky v aute je už stabilita.Tie mosty majú opravovať dva roky... No a taká perlička - za Žilinou je Kia.Denne do práce cez Strečno prechádza okolo 30 autobusov ľudí, čo robia v Kii, teraz keď opravujú mosty, ľudia meškajú a hoc meškajú minútku, dve, musia si nadrobiť pol hodiny...

balalajka, St, 08. 05. 2019 - 08:57
Tu mnemotechnicku pomocku mi tiez poskytla Adus. Zlata dusa. Uz si pamatam. Pocuj, to Strecno ... toho roku asi Kubinsku na otocku uz davat nejak nebudeme. Vlastne cez Terchovu! No esteze tak aspon. To je jak o tej dialnici z Brna do Prahy. Ze preco je rozbita. Aby brnaci sa netrepali do Prahy za robotou. Holt. Regulacia pracovnych sil. Toto vidim tak podovne.
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama