reklama

Japonské maslové rožky

Pridal/a balalajka dňa 13. 05. 2019 - 09:21 - Recepty balalajka
Japonské maslové rožky, Chlieb, pečivo, recept, balalajka

balalajka


reklama

Našla som si svojho Japonca Veľký úsmev ... keď pre nič iné, aspoň aby som sa naučila robiť nadýchané raňajkové rožteky.

Ingrediencie
300 gramov polohrubá múka
100 gramov hladká múka
1⁄2 čajová lyžička soľ
2 1⁄2 čajové lyžičky sušené droždie
4 polievkové lyžice práškový cukor
70 gramov maslo
1 kus vajce
250 millilitrov mlieko
  ovocný džem
  čokoládová nátierka
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do misy preosejeme obe múky, pridáme práškový cukor, soľ, kvasnice, vajce a rozpustené (pozor, nie vriace) maslo a teplé mlieko. Poriadne miesime vareškou - cesto je redšie - až kým sa nám netvoria veľké bubliny. Mne to trvalo cca 8 minút.

Cesto necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. Po hodine doň štuchneme päsťou, aby sa vyfučalo. Štúchneme viackrát. Kľudne môžeme premiesiť, ale neni to také ... japonské. Veľký úsmev

Rozvaľkáme celé cesto na približne pravidelný kruh a radielkom na pizzu narežeme na 16 častí. Snažíme sa o rovnaké, ale ak nebudú, nič sa nedeje. Zrolujeme rožteky od najširšej strany k cípu ( bývalému stredu ). Cíp - konček uštipnutím vtlačíme do rohlíčku, aby sa nám nevyroloval. Ak sa vám chce, môžete skúsiť naplniť džemom alebo čokoládou, ale rohlíčky sú skvelé aj len tak - naplano.

Na plechu s dostatočným odstupom ich necháme kysnúť ďalšiu 1,5 hodiny. Dosť podkysnú, treba rátať s tým. Ak sa vám zdá, že je to dosť kysnutia, tak áno - ale prese o to ide. Cesto zostane absolútne nadýchané až vatové.

Potrieme zmesou rozšľahaného vajíčka a 1 polievkovej lyžice mlieka.

Pečieme na 180 stupňov 10-15 minút. Moje boli v rúre 13.

Výnos
16 kusov
Celkový čas
3 hod, 15 minút
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

Kamila, Po, 13. 05. 2019 - 09:48

Tie vyzerajú úžasne Áno

dasa_, Ut, 14. 05. 2019 - 11:29

V prvom momente som myslela, že to bude niečo podobné, ako tieto tvoje wrapy. Robila som ich a sú fakt skvelé, škoda, že sa mi do toho nechce častejšie.

Vidím, že toto je iné. Ale isto tiež super.

balalajka, Ut, 14. 05. 2019 - 12:00

Ja mám teraz také skvelé recepty. Musím popridávať.

Aj toto som našla náhodou, keď som hľadala jeden druh cesta Veľký úsmev. A ja to potom milujem, keď sa nažhavia všetky tie cookies a neviem jaký špehovia v mojom PC a vypľujú mi nejakého Japončíka. To je potom proste top náhoda.

Včera som znovuobjavila zas jeden recept, čo mám prichystaný na turecké bochníčky - niečo ako žemle pre hamburgre. Tak musím vyskúšať a posunúť. Inak - vieš ako vyzerá môj zošit s receptami? Vieš koľko ich je takých , že poškrtané celé a poznámka NIKDY VIAC a HNUS ale je aj mnoho takých že 5*. Chichocem sa

dasa_, Ut, 14. 05. 2019 - 12:06

no ja som si hlavne uvedomila, že všetko, čo stojí za to, musím pridať sem. Lebo tu ten recept furt nájdem. Na rozdiel od mojich papierikov. Alebo suborov v PC. Len teda, treba optimisticky fotiť odzačiatku :) a veriť, že to bude super.

balalajka, Ut, 14. 05. 2019 - 12:12

No veď aj ja pridávam, len tie vydarené. Jeden už pôjdem skúšať tretí krát urobiť Veľký úsmev. Niekedy fakt niečo vyzerá lepšie ako chutí a niekedy zas sa to nedá odfotiť, resp. vyzerá to v mojom podaní ako des a pritom chuť .... mmmm.

Tu sa to rýchlo hľadá - aspoň mne Mrkám

dasa_, Ut, 14. 05. 2019 - 12:17

ja som konečne objavila funkci Uložiť medzi obľúbené. Každé vianoce som zložito hľadala recept na mäkké medovníčky :) Až nemusím, už ho mám v oblúbených Úsmev

balalajka, Ut, 14. 05. 2019 - 12:32

A práve som to tlačítko objavila aj ja.

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Vďaka.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama