reklama

Pečený čokoládový puding

Pridal/a balalajka dňa 15. 05. 2019 - 07:57 - Recepty balalajka
Pečený čokoládový puding, Poháre, pudingy, recept, balalajka

balalajka


reklama

Puding nemusí byť len varený. Kľudne môže byť robený len v jednom hrnci a v rúre. Prekvapivo ľahký, mega sladký a absolútne netradičný čokoládový dezert ... taliansky recept na čokoládový puding bez čokoládového prášku a vajíčok pečený v rúre.

Ingrediencie
100 gramov hladká múka
134 gramov kryštálový cukor
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1⁄2 čajová lyžička soľ
64 gramov kakao
120 millilitrov mlieko
3 polievkové lyžice olej
140 gramov hnedý cukor
1⁄4 čokoláda
1 čajová lyžička vanilkový cukor
270 millilitrov horúca voda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V prvom rade si dáme variť vodu a pustíme rúru na 180 stupňov. Vody som dala asi liter. Nevedela som ako dlho budem chystať zvyšok receptu - príprava pôvodná bola 15minút, ale to netuším, čo toľko robili, lebo ja som mala za 5 minút všetko v rúre.

Použijeme litrový pekáčik - ja som vytiahla silikónovú formu na koláčik. Všetko hneď od začiatku navažujeme do nej, aby sme mali, čo najmenej špinavého riadu Úsmev.

Múku, soľ, prášok do pečiva a kryštálový cukor premiešame. Potom dosypeme kakao a hnedý cukor. Neviem prečo sa to robí takto, že sa to nemieša celé naraz, ale asi to má nejakú skrytú logiku. Pridáme mlieko, olej a vanilku a vymiešame tuhé cesto. Pridáme nasekanú čokoládu alebo čokoládové kvapky. Poriadne to premiešajte, uhlaďte a navrch nalejte tú horúcu - nie vriacu vodu. Ale len tým 270ml!!! Zvyšok čo ja viem ... urobte si čaj. Úsmev

Už nemiešajte.

Opatrne dajte do predhriatej rúry a pečte 30 minút.

Po upečení ešte horúce servírujeme so šľahačkou ( aj by som odfotila, ale bolo to prudko neestetické Chichocem sa), ovocím alebo len tak.

Skvele chutí aj studený.

Doplňujúce poznámky

UPZORNENIE:

Prudko sladké.

Absolútna kalorická bomba. Stačí fakt máličko, lebo vám bude tak ťažko ako mne ... ale zas, jaké výkony po tom sacharidovom šialenstve budete podávať! Váľam sa od smiechu po podlahe

Nabudúce skúsim ukrátiť cukor - pôvodný recept je v šálkach. Keď som hľadala prepočty, tak som našla aj verziu, kde toho kryštálového cukru možno by mohlo byť len 85gr. Neviem, neskúšala som, ako to výsledne skaramelizuje a bude vyzerať. Ale určite skúsim. A možno vezmem aj z toho hnedého cukru ... no ale to už bude určite iný čokoládový pečený taliansky puding.

Najprv skúste originál. Určite si pochutíte. Mrkám

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, St, 15. 05. 2019 - 09:16

Zaujímavé, skoro podobné Lava Chichocem sa

balalajka, St, 15. 05. 2019 - 09:32

Práveže vôbec nie.

Tu je výsledok absolútne puding - uvarené je to vďaka tej vode navrchu. Pri lave máš pekne kôrčičku - koláčik a dnu čokoládovú plnku, kým totok je výsledok absolútne puding beztvarý - teda tvar má ako nádoba Chichocem sa.

Poviem takto - lava cake nemám problém dať pred návštevu. Toto si viem predstaviť servírovať ako bodku za dokonalým obedom. Pri návšteve .... nuž ... veľmi to na švédske stoly ... hodne fantázie by bolo treba Veľký úsmev.

M.á.r.i.a, St, 15. 05. 2019 - 09:40

Veď jasné .... preto tam bolo Chichocem sa asi som mala dať až Váľam sa od smiechu po podlahe.  Je to niečo úplne iné a jme to vidieť. A viem si predstaviť aj ten puding dať za obedom návšteve (podľa toho akej) ... do prostred stola dať misu, misu s ovocím s napychovátkami, lyžičky, každému do malej misky šľahačku a dobrú chuť Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama