Popis
V prvom rade mi išlo o to, vytvoriť niečo dobré, sladké a relatívne nie až tak nutrične prázdne. Absolútne jednoduché ... len chce to trochu času, kým sadne.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
15 | kusy | kvety vazy |
600 | millilitrov | vody |
1 | čajová lyžička | kyselina citrónová |
80 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | želatíny |
Inštrukcie
15 kvetov bazy zalejeme 600ml prevarenej, riadne na izbovú teplotu vychladenej vody. Prečo musí byť voda vychladnutá? No lebo inak kvety zostanú tak škaredo hnedé. Sľubujem, že po 24 hodinách budú hnedá inak aj tak .
Po 24 hodinách bazovú vodu zlejeme, pridáme 1 čajovú lyžičky kyseliny citrónovej a 75-80gr kryštálového cukru. Spolu privedieme do varu. Zlikvidujeme penu na vrchu - mne stačí miešať, možno ju budete chcieť odobrať. Keď odstavíte z plameňa, tak chvíľu počkajte - napr. 5 minút a vysypte balíček želatíny. Nie želé! Už nevarte, len poriadne vymiešajte, aby sa dobre rozpustila. Vylejeme do vypláchnutých misiek či pohárikov.Necháme odstáť v chladničke cca 2 hodiny.
No a to je celý zázrak. Kto má chuť, nech doplní dnu štýlovo bazové kvietky, alebo ovocie.
Vlastne - ešte jedna výhoda.
Želatína sa zohriatim - nie varom - znovu dá rozpustiť. Takže ak si pripravíte predom v týždni, dobre uložíte do chladničky, tak môžete použiť cez víkend na koláčik ako vrchnú vrstnu na ovocie, či smotanový krém. Skvele sa hodí k citrónovému, jahodovému či malinovému.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Krásna fotka.
To je krásny recept. Ja asi poruším tú naordinovanú diétu, alebo čo!:D Lebo kým mi skončím, tak bude po baze...
zaujimavy recept, toto som z bazy este neskusala. Uz len aby ten dazd prestal a dala sa ist nazbierat.
Tak som zvedavá dámy, či sa dáte hecnúť.
@Dzeny - však do chladničky daj, podľa mňa zavarené to vydrží nejaký mesiac. Neviem, neskúšala som teda. Možno by to šlo aj tak, že sa "sirup" zavarí a potom, keď budeš môcť skúsiš aj tú želatínu pridať.
Mám rozrobený ešte likér. Váham. Dať - nedať? Lebo odskúšaný teda nie je a keď bude, tak max o rok skúsite.
balalajka, ty si žena praktická, žena činu. Urobím si sirup a potom z toho spravím želé. Super nápad.
ja ho robím každý rok, len namiesto vody dávam 100%jablkovú šťavu