reklama

Bazové želé

Pridal/a balalajka dňa 28. 05. 2019 - 07:20 - Recepty balalajka
Bazové želé, Poháre, pudingy, recept, balalajka

balalajka


reklama

V prvom rade mi išlo o to, vytvoriť niečo dobré, sladké a relatívne nie až tak nutrične prázdne. Absolútne jednoduché ... len chce to trochu času, kým sadne.

Ingrediencie
15 kusov bazový kvet
600 millilitrov voda
1 čajová lyžička kyselina citrónová
80 gramov kryštálový cukor
1 balík želatína
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

15 kvetov bazy zalejeme 600ml prevarenej, riadne na izbovú teplotu vychladenej vody. Prečo musí byť voda vychladnutá? No lebo inak kvety zostanú tak škaredo hnedé. Sľubujem, že po 24 hodinách budú hnedá inak aj tak Chichocem sa.

Po 24 hodinách bazovú vodu zlejeme, pridáme 1 čajovú lyžičky kyseliny citrónovej a 75-80gr kryštálového cukru. Spolu privedieme do varu. Zlikvidujeme penu na vrchu - mne stačí miešať, možno ju budete chcieť odobrať. Keď odstavíte z plameňa, tak chvíľu počkajte - napr. 5 minút a vysypte balíček želatíny. Nie želé! Už nevarte, len poriadne vymiešajte, aby sa dobre rozpustila. Vylejeme do vypláchnutých misiek či pohárikov. Necháme odstáť v chladničke cca 2 hodiny.

Doplňujúce poznámky

No a to je celý zázrak. Kto má chuť, nech doplní dnu štýlovo bazové kvietky, alebo ovocie.

Vlastne - ešte jedna výhoda.

Želatína sa zohriatím - nie varom - znovu dá rozpustiť. Takže ak si pripravíte predom v týždni, dobre uložíte do chladničky, tak môžete použiť cez víkend na koláčik ako vrchnú vrstvu na ovocie, či smotanový krém. Skvele sa hodí k citrónovému, jahodovému či malinovému. Mrkám

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Evka1223, Ut, 28. 05. 2019 - 15:13

Áno Tlieskam tak toto musím vyskúšať.  Vlastne nemusím.....chceeeeeeem Chichocem sa

Dzeny, St, 29. 05. 2019 - 14:43

To je krásny recept. Ja asi poruším tú naordinovanú diétu, alebo čo!:D Lebo kým mi skončím, tak bude po baze...

Alena7, Št, 30. 05. 2019 - 10:19

zaujimavy recept, toto som z bazy este neskusala. Uz len aby ten dazd prestal a dala sa ist nazbierat.

balalajka, Št, 30. 05. 2019 - 10:51

Tak som zvedavá dámy, či sa dáte hecnúť.

@Dzeny - však do chladničky daj, podľa mňa zavarené to vydrží nejaký mesiac. Neviem, neskúšala som teda. Možno by to šlo aj tak, že sa "sirup" zavarí a potom, keď budeš môcť skúsiš aj tú želatínu pridať.

Mám rozrobený ešte likér. Váham. Dať - nedať? Lebo odskúšaný teda nie je a keď bude, tak max o rok skúsite.

Dzeny, Št, 30. 05. 2019 - 14:46

balalajka, ty si žena praktická, žena činu. Urobím si sirup a potom z toho spravím želé. Super nápad.

ÁnoÁnoÁno

Tuti, Ne, 02. 06. 2019 - 12:24

ja ho robím každý rok, len namiesto vody dávam 100%jablkovú šťavuÚsmev

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama