reklama

S cestovkou, alebo na vlastnú päsť?

Pridal/a Kamila dňa 30. 05. 2019 - 11:27
S cestovkou, alebo na vlastnú päsť?

Kamila


reklama

Nedávno som viedla s kámoškou debatu na tému letnej dovolenky. My plánujeme v lete Slovinsko, autom, bývanie na súkromí, kámoška spomínala tuším Grécko letecky s cestovkou. Vtedy som si uvedomila, že s cestovnou kanceláriou sme ešte na žiadnej dovolenke, neboli.

Pri štyroch deťoch, medzitým stavba domu, sme s rodinnou dovolenkou začínali vééľmi neskoro. Dnes je to už iné, rodiny cestujú aj s úplne maličkými deťmi. Za našich čias som si to nejak nevedela predstaviť ... Dnes sú klimatizované auta, autosedačky, ubytovanie na súkromí s kuchynkou, aj cesty sú už rýchlejšie ..., letecká doprava dostupnejšia ...

Keď som asi prvýkrát zašla do cestovnej kancelárie, že by sme chceli ísť niekam letecky so štyrmi deťmi, zistila som, že na letiskových poplatkoch sa nedoplatíme a vyskladať sa zväčša do dvojposteľových izieb, bolo akosi tiež nereálne.

Už si ani nepamätám, ako sme vtedy dopadli, asi sme skončili voľakde na Slovensku. Neskôr sme šli so športovým klubom našich detí do Chorvátska, a to ubytovanie riešil tréner .. na súkromí. Tuším ešte dvakrát sme boli v lacnejších hoteloch v  Rakúsku. Potom sme už kombinovali nízkonákladové letecké spoločnosti a ubytovanie na súkromí cez airbn, prípadne booking .... Videli sme takto LondýnŠtokholmDánsko aj kúsok z Holandska.

MM sa rozčuľuje, že to musí on riešiť, lebo vie anglicky, na mne je zas hľadanie ubytovania ... Najradšej by som dala prednosť hotelu s plnou penziou, lebo obedy riešim deň čo deň, občas aj dvakrát, celý rok, len už to ani varením neviem nazvať. Len dcérina histaminová intolerancia, nie sranda, svoju bezlepkovú by som dala.   Takže zväčša skončíme počas dovolenky pri varení, česť výnimke, ako Maledivy, túto zimu.

Niekedy je to na vlastnú päsť náročnejšie, ale vďaka tomu sa aj veľké deti naučili cestovať letecky už samostatne, program si prispôsobíme počasiu, nálade jednotlivých členov rodiny, čo vôbec nie je sranda ... A varenie, voľajako dopadne, lebo s histaminovou devou, ani nejaké lacnejšie reštiky nie s veľmi riešením.

Dievčatá ako chodievate na dovolenky vy. Využívate služieb cestovných kancelárii, či skôr na vlastnú päsť?


reklama

reklama

dasa_, Št, 30. 05. 2019 - 13:32

vyskúšali sme i to i to. Teda, nikdy sme neboli v nejakom dovolenkovom rezorte, to ma neláka. K blízkemu moru chodíme na vlastnú päsť, to je dojazd autom, to ani neriešime. Keď sme k moru leteli, tak to sme išli cez cestovku. Ale bez programu. Poznávacie zájazdy tak na pol. Niekedy ideme sami, niekedy sa vyskytne super príležitosť, tak ideme aj organizovaným zájazdom.  Všetko má svoje výhody aj nevýhody. Keď sme išli organizovane, tak som mala pocit, že nie sme pánmi svojho času. Museli sme sa prispôsobiť. Zato sme sa nemuseli nijak moc o priebeh starať. Proste sme sa niekam dostavili a ostatné sa už dialo. Keď ideme sami, tak je to voľnejšie, len potom to treba mať trochu premyslené.

Čo sa varenia týka, tak maximalne polpenziu sme na niektorých zajazdoch mali. Keď ideme sami, tak varím. Rokmi mam vyskladaný jedálniček, tak to nie je problem. Dokonca posledne roky sa už ani doma nepripravujem. Ceny sú velmi podobne našim, tak proste kupim tam a uvarím z toho. Chodievame do apartmánov, kde je vždy aj komplet vybavená kuchyňa.

Vlastne si teraz trafila moju dilemu. Povedali sme si, ze ked budeme mat 60+-, tak aj so sestrou a švagrom pôjdeme do AMeriky. A tu uvažujem, že ako pojdeme.... No ešte mám nejaký rok - dva na rozhodovanie :) Teda, ten vek nie je striktne daný, ale snažime sa to dodržiavať. Na 40 bol Rím, na 50 Izrael a na 60 ten New York snáď dáme PohodaPohoda

Mmch, mňa veľmi baví vyberanie ubytovania, plánovanie trasy.... A s dnešnými možnosťami sa dohovoríš v podstate všade. Aj keď teda, tento rok išli chlapi na autosalón do Ženevy. Ubytovanie mali blízko Ženevy. A s domácimi bol ťažký dohovor, jedine francúzsky. Ani anglicky, ani nemecky, ani taliansky, ani rusky..... Ale keď je treba, všetko sa zvládne - google to zachráni Veľký úsmevVeľký úsmev

Kamila, Št, 30. 05. 2019 - 21:12

To Taliansko máte z vašich končín akosi o dosť bližšie ako od nás z východu. Aj kvôli tomu sme chodili viac lietadlom ako autom, bo najmladšia si dlhé cesty autom tak odhundrala ..

Aj mňa by teoreticky bavilo hľadanie ubytovania, len by som potrebovala občas podporu okolia, že kam to vlastne ideme Hambím sa

New York znie ako dobrá výzva. Áno Také výlety robia aj cestovky?

balalajka, Št, 30. 05. 2019 - 14:47

Už týždeň nerobím nič iné ako študujem trasy vlakov a chytám sa najnovšie za hlavu, že letenky sú lacnejšie ako vlak. Vymyslela som si Matternhorn, ale asi zostane len pri myšlienkach. Lebo takto vyskladaná dovolenka ako som si ju predstavovala sa začína šplhať niekam k cene dovolenky na tých Mal Divach.

Preskákali sme všetko asik. Cestovanie úplne na vlastnú päsť - Taliansko, ubytovanie s PP a 2 ešte deckami. Rezorty aj hotelové komplexy, aj samotné hotely cez cestovku. S individuálnou aj spoločnou dopravou.

A tým, že chcem ísť sama vlakom a do hotelov a miest, ktoré som ešte ani nevymyslela, asi hovorí za všetko. Lebo pre mňa vlastne začne dovolenka už tým plánovaním. Tá realizácia - to je len čerešnička na torte.

Strava? Nejak neriešim. Pochopila som, že all inclusive je skvelá vec ... ale ... ale v podstate preplatíš, jedlo síce ochutnávaš, moje decká jedia aj tak špagety a sáčkové polievky akoby to boli z raka klepeto a ak budú mať nanuk denne, tak oželejú aj palacinky pri bazéne. A ja ... ja som si dala toľko roboty zhodiť pred 5timi rokmi tie kilá z all inclusivov, že veru ja radšej si dám polievkovú lyžicu arašidového masla na raňajky a do obeda niekde vydržím. Radšej tie prachy oplieskam na Glacier Express.

Idem ďalej šnorchlovať do hlbín internetu, kam by som sa mohla kuknúť.

Kamila, Št, 30. 05. 2019 - 21:16

Takže niet nad plánovanie, snívanie ... Úsmev  Užívaj si to aj naďalej, snáď aj s nejakou dovolenkou na záver.

Keď mi staršia deva rozprávala o cenách vlakov a synov kamarát zo Salzburgu, spomínal ceny do Ba, ani sa ti nečudujem, že ti z toho smutno. Vlaky na SK máme oproti tomu lacné, až na ten čas .... A to staršia deva ma stále sen ísť transibírskou magistrálou. Hambím sa Tam neviem aké majú ceny.

balalajka, Št, 30. 05. 2019 - 21:25
Salzburg - Vieden cca 300km, 1 dospely, 15 rocny a neplatiace dzecko vsetci s miestenkami cca 60€. Lacnejsie som nenasla. Druha trieda, samozrejmw. Trencin - Praha cca 330km, rovnaka zostava, od 21€ po nejakych cca 35 tusim. No a letenka do Rima za 38€ ma dnes uz dostala uplne. Inak ... top bol ten moj Glacier Express ... aj 500€ pre mna a chalosov jedna trasa by bola. To by bol zazitok len tie listky kupovat, nieto este tam ist :D...
aramana, Pi, 31. 05. 2019 - 08:08

No neviem či viete čo sa momentálne deje pri dovolenkovaní s cestovkami...vraj nemajú lietadlá a tak ľudia končia v úplne iných destináciách v úplne inom časeVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheKto mal odletieť vo štvrtok, musel ísť už v pondelok, kto chcel do Egypta, skončil v TuniskuChichocem sa

Celkom mi to teraz vyhovuje že lietadlom momentálne nemôžem Chichocem saChichocem saChichocem sa

No ale k veci...letenky sa vedia kúpiť za facku a ubytko už človek zoženie na webe aj so základnou angličtinou kdekoľvek na svete.Kamoška lieta niekoľkokrát do roka do Južnej Ameriky, tam kdesi v pralesoch vždy skončí, letenka za 200-250 eur, prespí v jaskyni v spacáku, na obed si uloví nejakú piraňu a domorodci ju už naučili z akých tráv si spraviť šalátChichocem sa

Keď chodím autom, vždy riešim ubytko cez booking, či je to rezort alebo súkromie, vždy to vyjde lacnejšie ako cez cestovku.

 

dasa_, Pi, 31. 05. 2019 - 08:23

Uff, obdivujem tieto odvážne povahy. Už len letieť do Južnej Ameriky mi príde ako extra veľká odvaha. A nieto ešte vybrať sa niekam do divočiny. Po pravde, ja mám problém aj u nás ísť do lesa, lebo medveď.

Pri tej Južnej Amerike som si spomenula na známu. Manžel sa zapozeral v práci do kolegyne. Ešte sa len proces rozbiehal. Zobrala všetky peniaze a kúpila si dovolenku do Mexika, tuším na mesiac. Za ten čas sa to nejak utriaslo a sú dodnes spolu ÚsmevÚsmev Nikdy som sa jej na to nepýtala, nemám ani predstavu, koľko peňazí treba mať odložených bokom pre takúto príležitosť Pohoda (rozumej riešenie partnerskej krizy)

balalajka, Pi, 31. 05. 2019 - 08:27

Počuj - medvede sa vraj boja hluku. Teda celkovo divá zver. Tak ja na biku, keď vládzem a prepadne ma myšlienka, žeby ten medveď zo Súče z minulého roku sa vrátil (vraj sa vrátil inak), tak si spievam. Poriadne nahlas. Tak ak ho samotný hluk nepostraší, tak moja interpretácia určite Veľký úsmev. Zatiaľ som aspoň žiadneho nestretla - nech to tak prosím aj zostane. Hambím sa

aramana, Po, 03. 06. 2019 - 17:36

Chichocem sa mala som asi vysvetliť medveďovi, keď sedel na ceste a ani zaboha odísť, že sa má báť keď trúbimVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev Nie, medveď sa nebojí hluku.Ale keď počuje niečo, človeka, nechce sa s ním silou mocou stretnúť, snaží sa vyhnúť.

Neviem či to chodí v správach, my tu máme v Turci asi na každej dedine medveďa...celé zle...a všetci sa idú pototok že chudáčik macko...že berieme mu z prírody stravu, tak musí do dediny... Ja keď toto počujem, rozhodiť ma ide... Ako malé decko som chodievala s rodičmi hlboko do hôr na čučoriedky, huby, maliny a nikto sa nebál že stretne medveďa.Teraz sa ľudia boja ísť z poobednej...

dasa_, Po, 03. 06. 2019 - 18:26

Tak, tak ÁnoÁno Sloboda jedného začína tam, kde končí sloboda druhého.

aramana, Ut, 04. 06. 2019 - 07:54
Toto vidím trošku inak... Človek a zviera.Nedavam ich do jednej roviny a nikdy nedám.Ja viem že ľudia majú svojích domácich miláčikov a sú pre nich častokrát viac ako rodina...a toto je choré. Onehda bola nehoda kde auto nabúralo do medveďa čo sa hodil na cestu, šofér zomrel a väčšina príspevkov bola o tom že chudáčik medveď...toto je choré. Vždy sa horari starali o zver.Aj pred sto rokmi.Ale ku krmitkam šli niekoľko hodín, tak boli hlboko v hore.Dnes sú krmitka na každej lúke a tak sa ku nim dostane skutočne každé zviera, aj choré a nevládne, to, ktoré malo prirodzene zahynúť, ale teraz ľudia idú velice zachraňovať prírodu, preto máme zvieratá v dedinách a miesto toho aby sa odstrelili, ľudia tŕpnu či ich deti prídu zo školy v poriadku...a toto je choré. Žiadne práva jedného a druhého.Sme už skutočne tak hlúpi že dovolíme zvieraťu ohrozovať ľudské životy? Kopu videí je o tom ako sú medvede na prechádzke dedinou a ľudia ich plasia autami a aké sú komentáre?Chudatko vystrašený medvedík! Každému jednému takto komentujucemu by som dopriala aby ich decko stretlo medveďa.Asi až vtedy by sa vzpamatali. No aby som to zhrnula... podľa mňa sa niekde stala chyba keď zviera je niečo viac ako človek. ...joooj a to mi hneď teraz napadlo ako prevelice sú zdieľané obrázky tyranych psíkov... nevládnych ľudí v zariadeniach čo hniju zaživa nezdieľa nik... lebo psík je viac ako človek. A toto celé je choré...
margesimpson, Ut, 04. 06. 2019 - 15:02

co mas s tou chorobou? Neskutocne vela krat si to tu napisala. 

Ja si netrufam hodnotit co je chore a co nie. Jednoducho je to ine rozmyslanie. Napriklad aj ten pes. Moj pes nie je pre mna viac ako MOJA rodina, ale je pre mna viac ako TVOJA rodina napr. Chapes? Pomaly ale isto dospievam k nazoru, ze clovek nie je viac ako zviera. Aj my sme "len" opice, ktore si vyvinuli schopnost abstraktneho myslenia. A to nam dalo sirsie moznosti a podrobili sme si planetu. Ale sme hodnotnejsi? Je nas prinos vacsi ako prinos akehokolvek ineho zvierata? Maximalne tak pre nas samych. Pre planetu a ostatne druhy sme skodcovia my.

balalajka, Ut, 04. 06. 2019 - 07:54

Tak nemusím spievať? Lebo asi desí teda jedine ľudí - nikoho nestretávam. Nielen medveďov Veľký úsmev

Kamila, Po, 03. 06. 2019 - 11:45

No tento rok to cestovky aj klienti nemajú jednoduché s leteckými dovolenkami.

To myslíš ozaj vážne, tie pirane, jaskyňu a domorodcov? Úsmev

balalajka, Po, 03. 06. 2019 - 12:32
Uvazujem.nad tymi zmenami letov. Vsak.este taky ten pravy dovolenkovy naval poriadne nezacal. Ak.beriem, ze vacsina ludi dovolenkuje cez letne prazdniny, tak este sa vlastne nic masove nedeje a este asi mozno aj dovolenky z takeho.dovodu stornovat. Ktohovie ako su na take pripady zostavene zmluvy, ze ti zmenia datum.a.miesto. Ak by toto urobila.len letecka spolocnost, tak by mali poskytnut refundaciu a kompenzaciu. Nikto ta nemoze predsa nutit cestovat inam. Podla mna v takom.pripade mozno dovolenku kludne zrusit a cestovka by mala vratit peniaze bez problemov.
aramana, Po, 03. 06. 2019 - 17:46

Neletela som pár rokov takže neviem aké zmluvy sú teraz...a popravde málokto tuší že malinkými písmenami bolo v každej zmluve (ešte asi 3 roky dozadu), že ti môžu zmeniť dátum, hotel a v krajnom prípade aj destináciu.Zažila som zmenu letu - mali sme letieť štvrtok večer, presunuli to na štvrtok 2:00 ráno takže sme stihli lietadlo len tak tak.Tak isto som zažila aj zmenu hotela...ale to viem že je v každej zmluve.

Je veľa profesií, zamestnaní, kde si dovolenku musíš nahlásiť, zorganizovať pol roka dopredu, ak sa treba zladiť aj s manželom a deťmi...takže niekto sa vykašle na peniaze, keďže vie, že sa už inokedy na dovolenku nedostane, len proste oželie to, že je v inej krajine Chichocem sa

Ale ako vravím, takéto veci boli v zmluvách, len nik nečíta malé písmenká.

balalajka, Ut, 04. 06. 2019 - 07:59

Tiež by ma to zaujímalo, že jako je to momentálne.

Zmenu hotela tiež som zažila - posuny letov detto, len to bolo v rámci destinácie a veruže kedysi to bývalo čo si pamätám tak, že odlety sme zistili až na mieste v hotely od delegáta, toľko s tým na poslednú chvíľu manipulovali či čo.

Ono, keď si tam, už je to nejak ... akurát nadávať môžeš, že si mohla dlhšie pobyt užiť.

Ale hej - máš pravdu - je mnoho takých profesií a zamestnaní. V tom prípade fakt len zrušiť dovolenku alebo sa s tým zmieriť.

Teda ale o tom, že cestovky môžu takto hýbať dátumom aj deň dva, či destináciu som veru vedela. Prekvapenie

aramana, Po, 03. 06. 2019 - 17:39

Veruže vážne Chichocem saChichocem saChichocem sa Mám kopu fotiek od nej a teda čumím...na niektoré, kde si napríklad pchá chrobáka do úst, sa dá pozrieť len raz...keďže tie chrobáky stále žijúVeľký úsmev

Kamila, Po, 03. 06. 2019 - 19:56

Oj, spýtaš sa jej či sa nepodelí s nami o zážitky, zopár fotiek, som fakt zvedavá, na toho chrobáka síce nie. To ti musí byť aká odvážna deva. ÁnoTlieskamÁno

aramana, Ut, 04. 06. 2019 - 07:58
Veruže nepodeli :) Nemá za sebou stopu vo virtuálnom svete.Ziaden účet, okrem mailu, všetky doplnky mailu vypnuté :) Jediné čo má je WhatsApp, aj to len kvôli posielaniu fotiek. Hovorí sa že ten kto nie je na sociálnych sieťach, nežije... Takže ona bude výnimka potvrdzujuca pravidlo :D
lastovička, Pi, 31. 05. 2019 - 08:37

keď nebol ešte internet, tak pred 25 rokmi, boli sme asi 2x pri mori cez cestovku. Potom prišli dovolenky po SK ale všetko sme si zabezpečovali sami. Zohnali ubytovanie, vybavili cestu, neskôr kúpili auto. Po rokoch sme začali chodiť k moru alebo na jednodňové výlety ale všetko vo vlastnej réžii. Nájdeme a zajednáme ubytovanie, cesta autom (letecky som ešte neletela a jazyk viem ako tak iba ja, na letisku sa nevyznám, tak neviem ak oby to dopadlo. vraj to nie je len že kúpiš letenku, potom treba nejaký čeking cez net spraviť. No tak zatiaľ chodíme autom, vlakom, busom.) Ale raz hádam aj poletíme. Hlavne keď vidím tie ceny leteniek. Takže všetko vo vlastnej réžii. Ja aj rada spoznávam krajinu v ktorej som, tak nechcem byť v nejakom turistickom rezorte. Skôr niečo pri pláži a niekde kde sa dá spoznať krajina, kultúra, strava, nejaké atrakcie. Takto nám to zatiaľ vyhovuje.

Kamila, Po, 03. 06. 2019 - 11:49

Načaté to máte skvele, držím palce, aby sa aj letecký presun podaril, pokial vieš anglicky dáte to v pohode. Ohľadne letiskových skúsenosti sa stačí pýtať na naničmame. Úsmev

Tiež preferujem, takéto viac poznávacie dovolenky, aj keď občas túžím po takom úplnom ničnerobení ..., ale to treba vedieť a asi nie na horúcom slnku pri mori.

balalajka, Po, 03. 06. 2019 - 12:08
Tak ja mam toho roku naplanovane uz Prazdniny v Rime. Teda zatial to vyzera len na taky predlzeny vikend. Ale tesim. Film mam stiahnuty a idem sa prudko inspirovat.
Kamila, Po, 03. 06. 2019 - 12:15

Rím znie skvele, raz chcem určite vidieť, ale asi nie uprostred letných horúčav a to je problém, kým máme doma školáčku.

balalajka, Po, 03. 06. 2019 - 12:26
Bola aom ako 16rocna v juli na otocku, ked sme boli pri mori s rodicmi. Nic organizovane, skoro sme sa do mesta nedoatali. Proste sme niekde zaparkovali a isli. Pozerali a tipovali, co vidime, kym sme mapu nekupili. Ako pises. Upek. Ale malo to vyhodu ... nikde nikoho takmer okrem nas. Malo to svoje caro. Potom som bola na prelome tisicrocia .... december, zima, ludi ajajaaaaaaj ... to sme boli s cestovkou, sprievodcom. Tiez to malo nieco do seba. Teraz ideme viac menej na vlastnu past. Mame letenky, ubytovanie a jeden transfer na stanicu z letiska. Verim, ze to bude dobrodruzstvo. Ale take vydarene. Teplot sa nejak nebojim. Lebo tempo a ciel je ... vidiet Vatikan, Koloseum, dat si pravu taliansku pizzu a zmrzlinu a ja kavu. A zvysok ... presediet bars na nabrezi rieky alebo si mocit nohy v hocijakej fontane.
Kamila, Po, 03. 06. 2019 - 12:38

A to si stihla vsetko cez vikend vybavit? Úsmev Vážne je tam v zime plno?

balalajka, Po, 03. 06. 2019 - 12:49
Ja som sa vrtala v tom 2 tyzdne. Vzala som cez toho vtaka, co sprostredkovava letenky a dovolenky take, ze pobyt v Rime. Maju aj skvele typy, napr. Par dni pri mori, par dni v Rime, par dni Pompeje. Viac menej letenky nakombinuju. Ubytko cez booking, ci trivago sa da v pohode najst. V zime sme boli nejak 27.12.1999 az 2.1.2000 ... preto vela ludi. Inak asi nie. Ale tie prelomy rokov, asi je tych ludi vzdy vela. Viem si jesen predstavit.
dasa_, Po, 03. 06. 2019 - 14:32

Keď chceš celý Rím, tak asi aj mesiec by bol málo. Ide o to, čo základné chceš vidieť. Celkom dobre je to dostupné na pešo. Teda podľa ubytovania. Asi skôr pôjde o vedenie pocitmi ako o hlbkové poznanie. A nakoniec, do Ríma sa dá vždy vrátiť. My sme raz boli začiatkov novembra a bolo aj vtedy plno.

margesimpson, Ut, 04. 06. 2019 - 15:12

Rim je parada. Absolvovala som vsetko co ma zaujimalo a to som tam bola len 4 dni asi. Inak prvy, alebo posledny vikend v mesiaci (nepamatam si presne) je vstupne do rimskych muzei (neplati pre vatikanske muzeum) a napr. kolosea zdarma. Takze davam tip cestovatelom. A v rime treba urcite okrem tych overenych klasik pozriet https://sk.wikipedia.org/wiki/Bazilika_sv%C3%A4t%C3%A9ho_J%C3%A1na_v_Later%C3%A1ne . Matka vsetkych kostolov, najvyznamnejsi krestansky kostol na svete, pohrebisko papezov  a ich rimske sidlo. Navyse oproti nej sa nachadzaju aj schody pilata pontskeho dovezene z Jeruzalemskeho palaca, po ktorych vraj krvacal kristus.

Ja nie som nejaka veriaca, dokonca som uz asi aj ateista. Ale zaujimave su tieto pamiatky. A Berniniho rukopis napriec celym rimom je nadherny bez ohladu na vieru. 

balalajka, St, 05. 06. 2019 - 06:05

Och cestovateľka pre mňa jedna z najväčších sa ozvala. Som rada.

Tie múzeá som si zisťovala - je to posledná nedeľa v mesiaci. Tak a presne poslednú júnovú tam sme. Len sa obávam, že práve vtedy tam bude masová tlačenica. Neviem, či neurobím presne opačnú vec a radšej dám tých 15€ za vstupné na osobu do Vatikánskych múzeí a budem očakávať, že markantná časť turistov bude čakať na nedeľu zadara a budeme mať tie nádherné chodby pre seba. Uvidím, či zvíťazí ekonom, či pokušiteľ všetko skombinovať.

Och - Koloseum sa platí? Ja som tam tak dávno nebola. Idem si nabookovať lístky tuším, lebo stáť frontu ešte aj na lístky Smútok ... ja jak panička sa chystám. Mrkám

No a kostol som veru nemala medzi tými, kam by som išla - lebo som sa k jeho existencií ešte nedostala Chichocem sa ... idem si napísať a nájsť na mape.

Vďaka vďaka vďaka za tipy.

Inak - pevne verím, že aj staršie decko bude nadšené z Ríma a po návrate vytiahne svojho žolíka s dovolenkovou destináciou a dáme Rímske repete. Musím sa snažiť a silne ich inšpirovať. PS - už mám kúpenú sukňu ako Audrey, šaty nachystané a luxusný batoh k nim. A topánky mi už idú Tlieskam ... základ dovolenky položený.

OMG! Skoro som zabudla - idem hneď urobiť checking, bo nás nechajú doma Váľam sa od smiechu po podlahe.

dasa_, Ut, 04. 06. 2019 - 13:50

Spomenula som si na túto blogerku. To je priam sen, takto si to zariadiť. Ak chce niekto pozrieť, kde všade bola, tak tu je jej blog. A teda, sú to aj nizkonákladové výlety, ktoré sa dajú zvládnuť aj s chudobnejším rozpočtom. Len sa treba odhodlať.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama