reklama

Zbierky

Pridal/a dasa_ dňa 06. 06. 2019 - 19:30

reklama

Konverzácia so synom cez msg, počas vyučovania Pohoda

- mama, zajtra si doma? Príde mi balík

- jj, a čo to bude?

- počítač

Skoro sa mi zahmlilo pred očami. Pár týždňov dozadu sme robili inventúru a v jeho izbe sme napočítali viac ako 10 funkčných počítačov (bez tabletov a telefónu samozrejme). Okamžite mi vysvetlil, prečo je toto niečo úžasné a prečo to nemohol nechať ležať v obchode.... Platí si to sám z brigád, tak čo už.

Na to mi moja sestra poedala, že môžem byť vlastne rada, že zbiera niečo také spratnejšie. Veď mi mohol zbierať napríklad traktory ako spolužiak synovca. No tak som si teda vydýchla, lebo ako školkar si chcel začať kupovať náhradné diely do kamióna. Tak to by bolo iné kafe.

Keď tak uvažujem o zbierkach, mám síce všeličo, ale nič nedokážem zhromažďovať systematicky. Ma rozdiel od mojho manžela. Tem vlastní niekoľko zbierok, pravidelne dopĺňa. A hlavne ho to baví.


reklama

reklama

margesimpson, Št, 06. 06. 2019 - 19:32

pocitaju sa topanky a kabelky Váľam sa od smiechu po podlahe?

dasa_, Št, 06. 06. 2019 - 19:47

no vidíš, topánky som minulý rok dala do krabíc, na každu krabicu urobila fotku toho, čo je vo vnútri. Takže mám normálne systematizovanú zbierku :)

Jasne, že sa počítajú aj topánky a kabelky Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, Pi, 07. 06. 2019 - 08:26

Navrhujem, aby sa počítali. Teda kabelky u mňa veľmi nie, ale s topánkami by som sa mohla zaradiť medzi zberateľov. Chichocem sa

balalajka, Pi, 07. 06. 2019 - 08:28

Som dlho uvažovala - ja zbieram recepty tuším. Tých mám najväčšiu kopu. Vyskúšam a zapíšem, či to bolo jedlé a aké úpravy navrhujem. A potom to skúsim s úpravami a zas je to nič moc občas Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe.

Inak - topánky a mala som aj bicykle - začala som zbierku 3 kusmi, len mi ju už skresali, že 2 mi stačia. No ... NESTAČIA! Hambím sa

Elena Milova, So, 08. 06. 2019 - 22:45
Dakedy ma bavilo zbierať recepty a veru ich bolo dosť.No raz som sa rozhodla s tým prestať,lebo nikdy som sa nevedela rozhodnúť podľa ktorého z nich upečiem,alebo uvarím a tak nakoniec som ich spálila. Nechala som si len recepty od mojej starej mami a kuchársku knižku od mami.Tak mám stálu pamiatku po nich.
balalajka, Po, 10. 06. 2019 - 06:02

Také to odkladanie časopisov už prešlo aj mňa. Teraz viac - menej hľadám na internete a to si vytlačím. Zvyčajne všetko už mám odskúšané. Aj teraz na víkend som potrebovala niečo popiecť, tak som sadla a hrabala sa, čo vyberiem. Jasné že 3/4 z receptov neboli na daný deň vhodné Chichocem sa. Nevadí. Sranda je, že ani z tých starých knižiek od mamy a starej mamy som nevybrala. Veľký úsmev

dasa_, Po, 10. 06. 2019 - 06:55

No ja som si hlavne začala zbierku receptov robiť priamo tu na stránke :) Lebo som to mala kadetade po počítači, v rôznych súboroch. A furt sa niečo stratilo. Teraz ked neičo vyskúšam, čo nám chutí, tak rovno odfotím a dám sem recept. A hlavne, keď tu nájdem recept, čo je pre nás super, tak dám medzi obľúbené recepty a nájdem potom rýchlo. Výborná funkcia.

A tak som si pri tomto spomenula na moju zbierku kuchárskych kníh.... No tiež ich tam zipár je....

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama