reklama

Mäsové guličky pečené spolu so zemiakmi

Pridal/a Kamila dňa 09. 06. 2019 - 17:11 - Recepty Kamila
Mäsové guličky pečené spolu so zemiakmi, Hlavné jedlá, recept, Kamila

Kamila


reklama

Mleté mäso, zase trochu inak. Mäsové guličky z morčacieho mäsa pečené naraz so zemiakmi sa ukázali skvelou obmenou nedeľného obeda, dokonca z jedného hrnca. Úsmev 

Ingrediencie
Mäsové guličky:
800 gramov morčacie stehno
3 strúčiky cesnak
1 kus cibuľa
1 kus mrkva
3⁄4 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička červená paprika
1⁄4 čajová lyžička čierne korenie
1 kus vajce
1⁄2 hrnček ovsené vločky
Zemiaky:
1 kilogram zemiak
4 polievkové lyžice olej
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička červená paprika
1⁄4 čajová lyžička rasca drvená
1⁄4 čajová lyžička čierne korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ingrediencie som prispôsobovala mojej histamínovej dcére, množstvo je pre väčšiu family, alebo na dva obedy.

Guličky:

Mäso zomelieme.  Cibuľu očistíme a na troche oleja podusíme, necháme vychladnúť. Mrkvu očistíme nastrúhame najemno. Mäso preložíme do misky, pridáme vajíčko, soľ, korenie, prepasívaný cesnak, petržlenovú vňať, alebo pažitku nakrájanú nadrobno, strúhanú mrkvu ... Premiešame. Môžete pridať aj pol šálky ovsených vločiek, alebo strúhanky, aby nasiakli šťavu, čo mäso pustí pri pečení.

Zemiaky očistíme, nakrájame na osminky. V oleji rozmiešame, soľ, korenie... Nalejeme na zemiaky a premiešame.

Plech vymastíme. Z mäsovej zmesi formujeme guličky, ktoré ukladáme na plech, tak aby sme nechali priestor na zemiaky. Doplníme zemiakmi a pečieme cca 40 minút pri teplote cca 230°C alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Treba priebežne kontrolovať.

Doplňujúce poznámky

Väčšinou mám problém upiecť zemiaky aj guličky, aby neboli suché. Pri tejto kombinácii, boli obe tak akurát. 

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, Ne, 09. 06. 2019 - 19:02

Milujem tieto jedlá z jedného hrca, či plechu....

balalajka, Po, 10. 06. 2019 - 06:13

A toto vyzerá tiež absolútne skvele. Fascinuje ma tá mrkva v mäsku. Vyskúšame.

A prikryté si to nemala? Len tak pečené bez alobalu?

Kamila, Po, 10. 06. 2019 - 07:51
Nie nebolo to prikryte, ale fakt treba teplotu prispôsobiť rure...
Lusky, Po, 20. 01. 2020 - 18:40

Výborné, skúšala som dnes. Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama