reklama

Alkohol?

Pridal/a balalajka dňa 19. 06. 2019 - 07:27

reklama

Spýtavo na mňa pozrela sestrička spoza okuliarov a ďobla prstom do nejakého záznamu, čo vypisovala. Zrozpačitela som. Ako už niekoľkokrát.

Nemám rada túto otázku u doktora.

Fajčíte? Nie.

Dedičné choroby v rodine? Nie.

Vysoký krvný tlak? Nie.

Tehotná? Nie.

Na to všetko poznám hneď odpoveď. A vysúkaj ju zo seba, aj kedykoľvek o pol noci, ak ma zobudíte šteknutím do ucha či zažatím svetla nado mnou. Jaj - to je na iný blog o mučiacich metódach u nás doma.

Ale na otázku - Alkohol? raz neviem čo povedať.

Kedysi som na toto odpovedala - áno, občas. To som mala pred 30tkou. Sestrička potom doktorke asi trikrát zopakovala moju odpoveď pri vyšetrovaní Váľam sa od smiechu po podlahe a tak som ako nestranný pozorovateľ bez špeciálneho medicínskeho vzdelania nadobudla dojem, že môj problém s alergickou reakciou na slnko po dlhšom pobyte, bárs všetkými masťami mazaná, bude dôsledok ťažkého alkoholizmu. Úsmev

Odvtedy uvažujem - a je to teda pekných pár rokov - čo na túto otázku odpovedať. Lebo alkohol teda veľmi zriedkavo. A raz neviem, prečo mám taký blbý pocit kúpiť fľašku vínku. Pre seba. Otvoriť doma problém nemám Chichocem sa. Ale potom to vínko je nie moc príkladne v chladničke niekoľko dní a občas až týždňov, lebo manžel na víno moc neni a ak tak pivko.

Veľmi rada experimentujem zarábaním - ako to Mária napísala? "Lepihúb" Úsmev ... velice sa mi ten názov ľúbi. Tak toho roku mám bazový likér už z 2 dávok - velice dobré vám to je - aj samotné poriadne vychladené, aj som to už nakombinovala aj s bielym suchým perlivým niečím - tiež také osviežujúco dlhopopíjajúce.

Mala by som zaniesť výsledky z mamografu doktorke.

A teraz uvažujem - keď si ja raz do týždňa takýto longdrink na terasku zarobím a nohy si pri ňom vyložím - čože ja zas tej sestričke odpoviem? Pohoda


reklama

reklama

dasa_, St, 19. 06. 2019 - 07:32

jaaj, lekári sa veru každej slamky chytajú, aby sa ťa zbavili a všetko hodili na teba. Piješ, tak trpPohodaPohoda

Len málo je takých, čo povie, že s mierou je to ok, dokonca to pri niektorých problémoch aj pomáha. Len teda, ide o tú mieru. Ako vo všetkom

balalajka, St, 19. 06. 2019 - 07:38

Mňa by velice zaujímalo ako je to v tých krajinách ako Francúzsko, Taliansko, Španielsko - však to pohár vína k večeri je povinnosť. Cuckajú to celý večer, ale je to normálne.

Len ako píšeš - kde je miera. Veľký úsmev

Dzeny, St, 19. 06. 2019 - 10:08

No, ono to podľa mňa záleží od lekára:) Moja obvodná je askétka. Internista tak síce vyzerá, ale asi nie je, lebo keď som mu poreferovala, že po červenom víne sa mi často vyhodí opar reagoval doslova: "No, to nie je dobre. Víno treba piť! Niečo s tým skpsime urobiť.":DDD

A kedysi som bola na preventívke u lekára, ktorý si na otázku, ako často a čo pijete sám aj odpovedal: "Vás tipujem na červené.":)) Vtedy som ešte červené mohla. 

T

balalajka, St, 19. 06. 2019 - 10:12

Proste machri vo svojom odbore - kukne a vie všetko. Chichocem sa

Ja ti ani neviem, aké víno preferujem. Raz mám náladu na biele, raz na červené. U mňa je to pocitová vec. Asi budem silný fajnšmeker, čo tomu rozumie Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe.

Dzeny, St, 19. 06. 2019 - 11:19

No ja teda tiež nevynikám nejakými znalosťami z oblasti enológie, viem len, že mi chutí červené vo všeobecnosti viac ako biele, že z červených mám najradšej Alibernet a fakt mi nechutí Frankovka. A ešte viem, že miestami dosť trpím, že si nemôžem dať. Už existuje aj nealkololické víno, normálne by som to pila ako vodu, ale je to tak odporné, že sa to nedá piť.  

balalajka, St, 19. 06. 2019 - 11:29

Teraz som si spomenula!!! Naposledy mi chutila pesecká leanka. Takže budem na biele skôr. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Nealkoholické víno? To čo za desy na nás vyťahujú. Prekvapenie

Alena7, Št, 20. 06. 2019 - 02:32

Taketo otazky od lekara  poznam - a tiez niekedy velmi rozmyslam, co povedat. Vzdy ma pri tom napadne poznamka nasho mladsieho pri pohlade do chladnicky, ked tam obcas videl otvorenu flasku vina: ze aki ste to my alkoholici, ked mame kazdu chvilu v chladnicke flasku vina.

Raz som mu ozrejmila, ze prave alkoholici v chladnicke flasu nemaju... lebo otvoria a vypiju.Chichocem sa No ale ked nam vydrzi (dvom osobam) jedna flasku vina tyzden /dva/tri , tak to aki sme my alkoholici. Asi dost "dietni". Veľký úsmev  Niekedy to vino aj tak  skonci v mrazaku ( ako zamrazene kocky), alebo aj v marinade na maso.

A spominane "lepihuby" (fakt dobry nazovÁno) pri riedeni sodovkou alebo niecim perlivym - to sa asi okolo alkoholu len tak mihne.

dasa_, Št, 20. 06. 2019 - 07:07

Dozrievajú višne a ja som už zase chytila griotkový záchvat. Veľmi sa mi páči akt založenia novej griotky. Je to také pravé leto. prezreté višne, cukor a vodka. Geniálne. Chodím obzerať, či už je, či treba ešte čakať. Potom prelejem do fľašiek. Čo to rozdám. A to, čo ostane doma, už ostalo. Už ma to nebaví a tak mám v špajzi niekoľkoročné zásoby. A nielen griotky. Aj iných domácich likérov, hlavne vianočných. Vždy počkám pár rokov a nakoniec to vyhodím. Asi si začnem viac vážiť svojej práce a už to nechám tak. Tento rok ju nezaložím, aj keď mi bude chýbať pohľad do slnka cez rubínový pohár.

balalajka, Št, 20. 06. 2019 - 11:24

Prosím ťa založ. Celú odkúpim. Tlieskam

Kto pamätá Polárku, ruku hore Úsmev ... od tej som mala takú griotku - no vývoznú jak sa hovorí. Tak sa chystám, že aj ja založím - už druhé či tretie leto. Len nejak tie višne nemám furt Smútok.

dasa_, Št, 20. 06. 2019 - 11:27

No mama zahlásila, že figu borovú griotka, že kompót bude Veľký úsmevVeľký úsmev A toto asi neprehlasujem PohodaPohoda

Alena7, Št, 20. 06. 2019 - 13:12

Skus vyjednavatHambím sa Mozno to uhras aspon 50/50 (lepsia trocha griotky ako ziadna). Chichocem sa

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama