reklama

O relativite času - alebo vysávania

Pridal/a dasa_ dňa 29. 06. 2019 - 22:13

reklama

K neveľa povinnostiam nášho juniora patrí vysávanie bytu. Nefrfle, po zhruba piatej výzve Veľký úsmevVeľký úsmev relatívne bez frfľania povysáva.

Minule sobota a vyhlásil že si ide umyť a povysávať auto.

A vtedy som si uvedomila - celý byt, relatívne veľkú plochu povysáva  za 10, maximálne 15 minút.

Ale keď išiel umývať auto, tak to trvalo 2,5 hodiny Veľký úsmevVeľký úsmev No dobre, nebolo to iba vysávanie, aj ho umýval. Ale teda, keď porovnám rozmery.... A to ani nehovorím, že samozrejme na umývanie auta má niekoľko špeciálnych handier. Jak by povedala moja babka, v tom aute sa dá z podlahy aj jesť. To bol u nej maximálny level uznania pre gazdinku Úsmev . Sranda je, že v izba zrejme nespadá do jeho teritória, tam je problém vkročiť.


reklama

reklama

Kamila, So, 29. 06. 2019 - 22:39

Zlatý. To bude zrejme prioritami Úsmev

balalajka, Po, 01. 07. 2019 - 13:00

Poradila by som kúpiť handry a pridať povinne aj podlahy vytrieť v byte.

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

crystall, Po, 01. 07. 2019 - 15:26

Ja mám tiež  k upratovaniu.

Som včera úkolovala deti, že čo, kto a tak. Prostredná chce ísť na dvojdňový výlet v utorok, tak dostala na dnes úkol, že jej izba bude vyleštená deluxe. Nech sa na to pozrie mojimi očami (jastraba!) Ak to bude dobre, môže ísť.

So synom som dohodla, že umyje okná (má nohu v ortéze, tak nemôže brigádovať), že to nechcem dať prostrednej, predsa len jemu to ide lepšie. Bez obáv, maminka, znela odpoveď.

Dnes ráno som malinkú hodila do denného tábora. Pozerám akurát do mobilu, 8:30 volal. Maminka, riady som spratal, linka je vyleštená, obývačka je uprataná, všade je povysávané. Máme doma nejaké kuracie prsia?

Ja: ???????

Nemáme, vravím. Máte tam obed zo včera. Nie, to nechám na večeru. Chcem uvariť čínu.

Ja ešte viac: ?????????????

Sme sa dohodli, že sú tam prsia v marináde, že to môže použiť, tak akurát pre dvoch, (akože pre neho a pre sestru).

Ale bolo to podozrivé, žeby varil aj sestre??? Podozrivé.  Poznám túto aktivitu. Sa pýtam, niekto ku nám príde?

No, predsa Veronika. Hádam si nemyslíš, že budem doma sám!

Si nemyslím nič, tak som ho nechala, nech upratuje ako ďas a varí ako väčší ďas.

Presne 9:30 telefonát: PREČO SI MI NEPOVEDALA, ŽE BUDE DOMA SESTRA???????

Totiž ona dlho chrápe, on na ňu totálne zabudol a keď vyšla po deviatej z izby, on musel byť na infarkt.  Všetko padlo, prúser, sestra doma.  Ani sa jej nemôžu zbaviť, lebo musí upratovať, čo sa s mamkou dohodla.

Bože, ja mám dnes deň.

Ešte si aj naplánovať pohovor večer s mladým.

A keď sa zduje, zas neuprace.  Patová situejšn.

 

Kamila, Po, 01. 07. 2019 - 15:39

Chichocem saVáľam sa od smiechu po podlaheHambím sa ta teraz si vyber, či si úplne prešťastná mama, lebo syn o dušu upratuje, abo možeš riešiť, koľko že to má rokov?, čo on a priateľka, skoro v prázdnom dome. Hambím saPohoda

U nás začali prázdniny mojim hysterickým záchvatom, následnej a deviným, čoho výsledkom je, že sa mladá odsťahovala do svojej izby. Takto budeme obe spokojné, nebudem "zväčša" riešiť ,čo robí, ako keď som ju tu mala celý deň nudiacu sa pod nosom. Hambím sa

crystall, Po, 01. 07. 2019 - 15:48

Ono to naväzuje na včerajšiu prednášku, čo som mu držala, že nech si vyhodí z hlavy, že keď nemá brigádu, že bude u nej tráviť celé dni. Ma ani vo sne nenapadlo, že to otočia...

A ako bonus budem mať prázdnu chladničku, lebo on varí náruživo... všetkého štedro.  Však pre lásku svojho života.

Pevne verím, že ich prostredná mala stále na očiach. Úplne pevne verím, že ju nezavreli do izby.

Ja chcem školúúú a vyučovanie a domáce úlohy.

 

 

Kamila, Po, 01. 07. 2019 - 16:05

Asi to budú to vééľmi ťažké a dlhé prázdniny . Hambím sa

balalajka, Ut, 02. 07. 2019 - 06:40

Vieš - ja ti neviem. Minulý rok spolužiačka zo základky došla, že syn (vtedy 14) vyrukoval s tým, že priateľke meškal menzes Úsmev ... tak sme jej štedro uliali a zapili, nech neni ešte tak skoro babka Pohoda ... sa včul na to usmievame, vtedy sme sa ale nie. Vyplazený jazyk

Radšej nech varí - aspoň sú v kuchyni. Ja by som mu nachystala aj také drobučké zemiaky - vieš, také cca ako 2€. Aspoň za kýbeľ. Veľký úsmev A nejaký recept by som vymyslela, nech to má veľa misiek ktoré po tom, ako to uklochní treba poumývať. Veľký úsmev

Zlatí chaloši, čo čumia do PC tuším.Hambím sa

crystall, Ut, 02. 07. 2019 - 09:03

zlatí. Bozkávam veru, veru.

crystall, Ut, 02. 07. 2019 - 09:09

Čosi som poriešila, ale čo poriešite s deckom, ktoré už čaká pri aute, kým vystupujem a oznámi mi, že to zrkadlo v kúpeľni, čo bolo vyvalené mesiac nalepil "namamuta", nech sa idem pozrieť, čo som aj išla. Ozaj nalepené "namamuta", asi ho budeme dolu dávať zbíjačkou. Hneď som dostala do misky večeru, aby som moc nereptala. Lebo mladý prežil krásny deň, aj so sestrou všetci traja varili.  To len ja som jančila v robote.

Pamätám ako dneska, keď som sa frajerila, tak mi mamka dala upiecť linecké 14 plechov. Spálili sme 12. Ale bol to pekný deň, doteraz naň spomínam.

Oko Mordoru zafungovalo spoľahlivo, hoci sestru posielali za kamoškami, tak tá sedela doma ako pena a povedala im, že "má prísny zákaz vychádzať z domu, pod hrozbou trestu". A pyšne mi to oznámila pri večeri. Hrdá na seba bola. To som zvedavá, ako jej to on vráti, keď sa bude  frajeriť ona. To je ako na pokračovanie.

PS: a tie okná fakt umyli, akurát, že v noci pršalo. Mám smolu, fakt.

 

Kamila, Ut, 02. 07. 2019 - 10:03

Ale aké máš ty šikovné deti, umyté okná, navarené, to mi znie ako scifi Hambím sa A akú máš zdopovednú dcéru Chichocem sa

crystall, Ut, 02. 07. 2019 - 09:11

Ešte toto k hore k Daškynej téme priamo presne k autovysávaniu:

U nás sa tiež vysávalo auto dlhšie ako dom.

To bola pohodička pohodová. Pustil si k tomu najsilnejšiu hudbu, také tie bum-bumy. Hlava sa mu hojdala do rytmu, vysávač hučááál, mladý si pri tom jódloval. A keď bolo po, tak sedel v tom aute zavretý a kochal sa, kochal a počúval hudbu a usmieval sa na nás ako lečo.

Potom si kúpil nejako špešl autokozmetiku a ešte väčšiu špešl handru na labku a ohlásil rodine, že ho baví čistiť autá, že si tým bude privyrábať. Ja reku a za koľko? Že za dvacku, keď mu tu pristavia auto, že sa s ním vyhrá. Žiadne autá u nás jakživ neboli.

Potom kdesi v máji zahlásil, že ho stále baví pucovať autá, že či by sa nedala nejaká brigáda zohnať.

Zohnala sa, v BA, komplet s ubytovaním so stravou ako beautycar, 60 € za auto. Hneď ho berú. Som sa vytešovala, bardzo super mama som, čo človek nespraví pre svoje deco, pričuchne k iným autám ako bežne vidíme, kedy sa mu podarí pričuchnúť k ferrari, napr.

No, skúsené mamy vedia, čo bude nasledovať.

Mladý zahlásil, že nikam nejde. (lebo frajerka).

Moje auto odvtedy žiadnu autokozmetiku nevidelo. Super špeci handra bola hodená dva mesiace v kúpeľni na zemi, lebo som nevedela čo s ňou, či sa to môže oprať alebo super špešl oprať, či vôbec oprať? Keď prišla prostredná tento víkend, či sa s tým môžu umývať iba autá alebo sa to môže použiť aj na niečo iné? Vravím jej, reku vyskúšaj. Ak ťa  brat neprilepí o stenu, za to, že si ju použila, tak je použiteľná aj na iné účely.

A tak zmizla aj handra.  Kde je, netuším.

V aute mám chliev.

balalajka, Ut, 02. 07. 2019 - 09:27

Milujem tvoje deti Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev ... a apropo tovj slovník a ešte aj to, že som skúsená mama a presne som tušila už pri čítaní - "v BA", že nikam sa nejde, lebo frajerka. Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

dasa_, Ut, 02. 07. 2019 - 11:19

Nemáš kontakt na tu brigádu??? Presne takéto neičo sa zháňa u nás Veľký úsmevVeľký úsmev

crystall, Ut, 02. 07. 2019 - 16:25

kontakt mám, len to je po známosti. Nedovolím si posunúť. Náš ešte mudruje, že keď deva pôjde na dovolenku, žeby tam na dva týždne vybehol.

Pochybujem, že ho budú čakať s otvorenou náručou, ale však uvidíme. Úsmev

dasa_, Ut, 02. 07. 2019 - 17:51

Mladému zasvietili oči až to vyzeralo, že také by aj zadarmo robil Veľký úsmevVeľký úsmev. Keď som sa čudovala, že to kolko stojí to umývanie, keď toľko dajú, tak len prevrátil nad mojou nevedomosťou oči a vyhlásil, že sú aj tisíc eurové "krášliace procedúry". Teda na iné autá, ako sú u nás. No ja by som sa na také bála aj siahnúť PohodaPohoda.

Nerob si starosti, to bola len taká rečnícka otázka, od nás je to trochu ďalej

dasa_, St, 03. 07. 2019 - 08:07

Tak, prázdninové upratovanie zahájené aj u nás.

V pondelok upratal hadrdisky. A včera upratal RAM-ky Veľký úsmevVeľký úsmev

Teda, zobral to pekne od podlahy ÚsmevÚsmev Najskôr si na tlačiarni vytlačil také sloty na mieru a tam to všetko nastaval.... Tak som zvedavá, ako to bude pokračovať....PohodaPohoda

Kamila, St, 03. 07. 2019 - 10:59

Dobre na to ide, veľmi dobre ÁnoTlieskamÁno

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama