reklama

Ako na pohánkové palacinky s minerálkou?

Dzeny , 18. 07. 2019 - 11:33

reklama

Zo zdravotných dôvodov som nútená vymýšľať, čo budem jesť. A tak prišiel rad aj na pohánkovú múku.

Povedala som si, že si urobím radosť a ukuchtím si pohánkové palacinky. Našla som recept:

700 ml minerálky + 300 g pohánkovej múky + 1 vajce

Bolo to strašne riedke, ale dala som tomu šancu, lebo pohánková múka má dobré lepivé vlastnosti, tak som si myslela, že to bude OK.

Potvrdzujem, že sa to fantasticky lepí, ale hlavne na panvicu. Skúsila som tri panvice, či nie je chyba tam, ale nebola. Cesto skončilo v záchode.

Potom mi napadlo, že to nemusí byť ani receptom, ani panvicou, že možno múku treba inú.

Vzdala som teda tento experiment, zobrala som mamin recept a namiesto obyčajnej múky som tam fukla pohánkovú. Čuduj sa svete, vyšlo to celkom dobre. Nič sa neprilepilo, chutilo to výborne. Malo to jedinú chybičku, že palacinky mali kopec malých dierok, takže sa musia jesť spôsobne príborom z taniera, inak máte náplň na rukách, tričku, nohaviciach, šatách a vôbec.

Ale bolo mi to jedno, po štyroch mesiacoch som jedla niečo akože sladké a akože normálne!:))

Vyskúšala som aj lievance, tu je recept - Pohánkové palacinky bez droždia, bezlepkové, bezlaktózové  a tie sa podarili aj s banánom, aj bez banánu.

Každopádne by ma zaujímalo, či niekto skúšal ten minerálkový recept a akú múku ste na to použili a či sa tie pohánkové palacinky fakt dajú urobiť.

Budem vďačná za každú radu.

 

Pozrite si aj


reklama


reklama

balalajka, Št, 18. 07. 2019 - 13:33

Jani môžeš kakao a mlieko?

Jeden neodskúšaný recept mám od odskúšanej blogerky Úsmev. Palacinky u nás idú, tak môžem skúsiť čo to urobí. Mrkám Ja pokusy rada Vyplazený jazyk.

Dzeny, Št, 18. 07. 2019 - 15:03

Kakao veľmi nie, ale mlieko v obmedzenom množstve je ok:) Mňa len fascinuje ten minerálkový recept, lebo som to videla u viacerých blogerov a mne to teda nevyšlo... Ale tak možno skúsim nejakú inú značku pohánkovej múky. Lebo mám tri druhy a naozaj je každá iná:) Ono so skúšaním nie je problém, len to lezie do peňazí keď sa to nepodarí. Tie múky stoje strašné peniaze.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama