reklama

Keď si deti vymyslia týždeň medzinárodnej kuchyne

Pridal/a Kamila dňa 12. 07. 2019 - 17:39

reklama

sladka ryza Začalo to celkom nevinne. Na konci školského roka, mala mladšia dcéra na waldorfskej škole, vrámci výuky zemepisu ochutnávky ázijskej kuchyne. Tuším japonskej, indickej a čínskej. Zistila, že ono to je celkom chutné, doma sa experimentom a zelenine bráni a že dokonca to ani s jej histamínom nezamávalo. Ale zas toho tak veľa nezjedla. Úsmev

Po tejto skúsenosti, sa rozhodla, že keď dorazí mladší brat zo sveta, počas prázdni naplánujú Týždeň medzinárodnej kuchyne. Budú variť oni dvaja. Hambím sa Až tak som tomu neverila, ale veľký brat súhlasil. Odkonzultovali to so staršou sestrou, ktorá varí viac jedál a lepšie ako ja. Mne sa ušiel siahodlhý zoznam čo mám nakúpiť. Ako nie sranda kým som, skoro všetko zohnala.

Včera začali prvým dňom, tuším to bola čína. Mäso na zelenine a ryžové rezance. ... Ako celkom ma z procesu varenia nevynechali, bo čo s tým, a toto ako, a rezancom, nestačila horúca voda, ale v podstate sami varili. Najmladšie dieťa o dušu zeleninu krájalo, neskôr dokonca aj jedlo. Drahý statočne prežúval, lebo vyzerá, že ten je najkonzervatívnejším článkom v našej rodine. Dobre navarili, ešte voľačo vyladíme, však aj ja som sa učila.

Dnes bola na rade tekvicová polievka s batatmi, netuším z akej kuchyne ju dovialo A k tomu sladká ryža s mangom. Samé dobroty. Ja len asistujem, zamýšľam sa, priebežne odkladám, aby sa bolo kam pohnúť, občas robím paniku. To je to, že sedím, len kúsok od nich a pýtajú si rady .... Dne sme zas maturovali pri ryži ..... Skvelé na to idú, drahý sa tváril statočne aj pri tekvicovej polievke ... Hambím sa , najmladšie dieťa už menej. Ale zas čo sa za mladi naučíš ... Riad sme prenechali MM. 

Ešte majú kadejaké plány ta s ateším. A ja že budem dokolečka variť bryndzové halušky, francúzske zemiaky a prívarok .., slovenské jedla, však došiel syn zo sveta .. Však aj také bude, prázdniny sú dlhé. 

 


reklama

reklama

dasa_, Pi, 12. 07. 2019 - 21:08

Ja som v príjemnom šoku - tento rok sa do varenia púšťa aj náš syn. Zatiaľ s kamošmi v cudzej kuchyni, ale aj tak to veľmi vítam. Všetko, čo človek vie ho posúva ďalej. Dokonca uvažujeme, že pôjdeme spolu na nejaký kurz varenia.

Kamila, Po, 15. 07. 2019 - 09:02

Šikovný mladý muž a skvelá voľba spoločné chodenie na kurzy varenia. Naši pokračujú teraz vyšším levelom, tvoria spoločenskú hru na tému varenie. Chichocem saPohodaHambím sa

balalajka, Po, 15. 07. 2019 - 14:06

Kuchyňa je najčarovnejšie miesto v našom dome. Včera som kúzlila marhuľový kompót Chichocem sa.

Ja som zas dostala požiadavku na sushi v Ríme. Zatiaľ to smerujem k investícií 4€ v nákupnom centre, alebo ešte uvažujem, kde také sushi u nás robia, žeby som pozvala. Uvidíme. Lebo v Ríme nezvládli ani jeden cestoviny s hríbami a hráškom. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Dzeny, Pi, 19. 07. 2019 - 10:57

balalajka a doma si neskúšala sushi? Keď rozrátaš prvotnú investíciu, tak sa to fakt oplatí. Ja som sa kedysi kvôli neteri obetovala a dopadlo to celkom dobre. Nakúpila som tie potreby na motanie a originál potraviny a pomordovala som sa s tým. Nebolo to úplne krásne, ale ani úplný prúser to nebol a chutilo to dobre, ako v reštike. To je len o tých surovinách, tam sa toho nedá veľa pokaziť, keď sa držíš japonskej tradície:)) Tam hrozí len estetická pohroma, nič iné:)

A ak sa ti nechce motať do rias, tak aj bez toho sa dá, nejako sa to sushi bez rias aj volá,  možno v preklade sushi lenivej ženy:DDD

 

balalajka, Pi, 19. 07. 2019 - 11:06

Priznám sa, že sa mi nechce zháňať tie riasy. Inak - mne sa najviac chce variť, keď nemôžem - toť v robote. Inak by som robila aj 15 hrncový koláč, aj 8 hodinovú šichtu v kuchyni. Nemala probléma. Jak dojdem ale domov - fuuuu, niekde cestou sa tá chuť odo mňa odpojila, stratila. Predpokladám, že zostáva na vrátnici. Váľam sa od smiechu po podlahe

Ale to by som nejako všetko prehrýzla. Najväčší prúser je, že ja som sushi jedla asi 3x v živote a ani neviem, či tak by malo chutiť ako si pamätám.

Uvidíme, čo ukrútime Chichocem sa.

Inak - ryžový papier na jarné rolky mám už tiež nejaký rok v špajzi a dúfam, že je ešte dobrý Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe.

Dzeny, Po, 22. 07. 2019 - 09:01

Chápem, úplne chápem:) Ja to mám takto nielen s varením, ale aj s cvičením. V práci by som behala maratóny a keď prídem domov, tak kuknem na eliptický trenažér a padnem na gauč:DDDD

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama