reklama

Vyhliadková veža Tokaj

Pridal/a Kamila dňa 23. 07. 2019 - 09:50
Vyhliadková veža Tokaj

Kamila


reklama

Už dávnejšie som zachytila, že na juhovýchode Slovenska spravili novú vyhliadkovú vežu v tvare suda. Došlo mi, že zrejme vo vinohradníckej lokalite. Len dlho som nemala predstavu, kde vlastne.

Toto leto, som už seriózne začala uvažovať, žeby sme ju aj pozrieť mohli. Len ono to je relatívne zo všadial ďaleko. Z Košíc nejakých 80 km, z Michaloviec odhadom 60 km? , ale od Trebišova je to celkom blízko cca 15 km? Asi najbližšie to majú zrejme východniari cestujúci do Maďarska cez Slovenské Nové mesto.

A keďže sme tento víkend trávili voľakde na pokraji východoslovenskej nížiny, a dokonca bez žiadneho hundrajucého dieťaťa, rozhodla som sa, že to dáme. Dali sme to, cestou z Morského oka, cez Michalovce a Trebišov a potom už po končinách, kde som asi v živote nebola. No dobre, asi raz, keď sme za mojich mladých čias, šli do spomínaného Maďarska ... Pekným krajom sme prechádzali, všade siahodlhá rovina, lemovaná romantickými kopčekmi, strácajúcimi sa voľakde v letnom opare.

Veža sa nachádza kúsok za obcou Malá Trňa. Inak rozmýšľam, že bez navigácie, by sme to nedali ani v blízkej lokalite. 

Vyhliadkova veža Tokaj 06

Vďaka nej sme  sme dorazili pod mierny kopček , kde uprostred ničoho stál sud. Chichocem sa

Vyhliadkova veža Tokaj 01

Pri ceste bolo mini parkovisko pre zopár aut a vedľa vyhliadky ešte menšie detské ihrisko. Dočítali sme, za akým účelom a kým bola postavená vyhliadková veža Tokaj.

Vyhliadkova veža Tokaj 02

Celkom tomu rozumiem, že však na výhode nič nie je, ta s tým voľačo robme... Ono je v konečnom dôsledku veľmi smutné, ako je to s tým našim východom, ale o tom asi inokedy.

Vyhliadkova veža Tokaj 03

Vyštverali sme sa po tuším 60-tich schodoch, ako to zrátala voľajaká mladšia deva. A kochali sa výhľadmi na všetky strany. Škoda že bol opar, tu asi nepršalo. Vonku bolo okolo 31 stupňov, ale pofukoval vetrík. 

Vyhliadkova veža 04

Tie výhľady by boli krásne na všetky strany, keby bola lepšia viditeľnosť. A neviem, či niekoho  ukecám, aby sme tu došli raz pri západe Slnka. Hambím sa

Vyhliadkova veža Tokaj

Pozerám, že sa mi podarila fotka úplne bez ľudí, ale okrem nás tam bolo ešte zo 6 áut a k nim osadenstvo. Úsmev

Vyhliadkova veža Tokaj 08

Dole všade naokolo sa rozprestierali vinice. Ten domček bol celkom fotogenický. Chichocem sa Už len poriadne svetlo ...

VYhliadkova veža Tokaj 07

Cestou domov, sme si ešte dali exkurziu po nami neprebádaných lokalitách juhovýchodného Slovenska. Už celkom rozumiem, prečo dali postaviť ten sud, však aj my mám svoje Toskánsko. No dobre skoro, ale kraj to je pekný ... Úsmev


reklama

reklama

Dzeny, Ut, 23. 07. 2019 - 10:03

Ako fanúšik rozhľadní ti závidím! Pre mňa je toto jedna z najkrajších rozhľadní na Slovensku.

Kamila, Ut, 23. 07. 2019 - 10:17

Ozaj pekná. Úsmev Dojdi na východ. Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama