reklama

Pomoc emetofobia

Macka354 , 07. 07. 2019 - 03:38

reklama

Ahoj som tehotná 12tt.. a mám nevyliečenú emetofobiu. Chodila som aj k psychologické ale žiaľ pomohla mi len sa znova stravovať ale s mojou emetofobiou mi nijak nepomohla. Máte s tým niekto skúsenosť na koho sa obrátiť ? Prosím vás ak neviete poradiť tak vaše názory typu však si vstup do svedomia a nejako to daj nepotrebujem. Kto to nezažil nevie a naozaj sa s touto chorobou veľmi ťažko žije. Naozaj budem vďačná za každú užitočnú radu. Pekný deň prajem


reklama


reklama

Kamila, Ne, 07. 07. 2019 - 10:08
No v tehotenstve, v uvodnej faze, asi jedna z najhorsich fóbii, nestretla som sa s nou, tak som si musela vygooglit. Nasla som odporucenie na jednu anglicku stranku, http://www.emetophobia.org/forum.php, kde sa ludia delia o svoje trapenie, skusenosti, google prelozi vsetko. Inak moja osobná skúsenosť, aj ked nie konkretne s touto diagnozou, odporucam pokracovat v terapii so psychologickou, a co by mohlo aspon trosku pomoct je joga pre tehotne, pri hladani pokoja duse a tela, je velmi napomocna. Zazraky nespravi, ale to asi nic, ale ako prva pomoc..., na upokojenie Veľmi držím palce.., aby si tehotenstvo aj babatko, zvladla vramci moznosti v co najvacsej pohode.
Macka354, Ne, 07. 07. 2019 - 10:46

Ďakujem krásne za radu a tehotenskú jogu určite vyskúšam som vďačná za každú radu. Chcem pre bábätko to najlepšie a aby bolo hlavne zdrave 

Evka1223, Ne, 07. 07. 2019 - 11:03
A čo homeopatia? .... sú dobré homeopatky/-ti venujúce/-i sa tehotnym, šestonedeliu a popôrodnej starostlivosti.
Macka354, Ne, 07. 07. 2019 - 11:12

Vedeli by ste mi odporučiť nejakú dobru homeopatku/ta ?

Evka1223, Ne, 07. 07. 2019 - 16:24
Áno, napíšem vám mail cez kontakt.
Ela234, Št, 25. 07. 2019 - 01:27
URCITE BYT V KLUDE. RIESTE TO OBKLOPENIM SA LUDI KT. VAS LUBI A NEOSTAVAT SAMA. FOBIE SA VYTVARAJU PRAVE V CHORYCH VZTAHOCH RODICOV, NEZDR.PRISTUPU K POSTAVE . NUTENIA DO JEDLA A ZAROVEN, POZERAJU AKO VYZERAS. SU TO NISITELIA VASHO STRACHU. NEVIEM PRESNE AKO VZNIKLA VASA FOBIA, ALE URCITE BY SOM ODISLA K BLIZKYM. NASLA NAJLEPSIU PSYCHIATRIU S AKTIVITAMI, PSYCHOLOGMI. VELA ZIEN S PSYCHICKYMI PORUCHAMI V TEHOTESTVE ODPORUCAJU AMBULANTNI PSYCHIATRI ABY PRVY TRIMESTER ALEBO AJ CELYCH 9 MESIACOV POD DOHLADOM AK NEMAJU BLIZKYCH. MANZELIA IBA MALO Z NICH ZVLADNU ZENU S FOBIOU A TEHOTNU. URCITE BY SOM TO NERISKOVALA KVOLI DIETATU. V MICHALOVCIACH JE PSYCHIATRICKA NEMOCNICA SO ZAHRADOU A TERAPETMI. JE TAM PLNO. A ASI TREBA OBJEDNAT A PAPIER OD PSYCHIATRA ALEBO PSYCHOLOGA.
Ela234, Št, 25. 07. 2019 - 01:44
VAS STAV LEPSIE POD KONTROLOV. MOZE SA PRI ZVYSENYCH ESTROGENOCH ZHORSIT. HORMONY ZIEN SU NEVYSPITATELNE. AK MOZTE TAK NAHLASIT SA DO NEJAKEHO CENTRA PSYCHOLOGICKEHO KDE DOBIA MEDITACIE. UCIA DYCHAT PRI FOBIACH NEVYHNUTNE SA NAUCIT DYCHAT NA UKLUDNENIE SA. DOBRE MOZNO BRAT AJ NEJAKE LIEKY. BOHUZIAL TO STE SI MALI RIESIT AJ TERAZ Z LEKARMI AKO S TEHOTNYMI ZENAMI KTORE NETROIA TAKOU VAZNOU CHOROBOU. JA SAMA SOM SA BALA OTEHOTNIET. ASI PRETO SOM NEOTEHOTNELA ANI S JEDNYM. PRILIS SOM SA TOHO BALA PRE TRAUMY S DETSTVA. NECHCELA SOM ABY MOJE DECKO TRPELO. BALA BY SOM SA ZE ZDEDI MATKINU ADHD ALEBO HORSIE. ZE TO NEZVLADNEM SAMA. A NENASLA SOM EMPATICKEHO MUZA. BALA BY SOM SA ZE AKO VECSINA CHLAPOV UTECIE KEBY SA NIECO STALO. ALEBO KEBY SOM TO NEZVOADALA SAMA V TEHOTstve. JA SOM BOLA BEZ OTCA A CHYBA MI AJ DNES V 40 TKE. A NECHCELA SOM AKO VECSINA LUDI PORODIT DETI DO CHOREJ RODINY AKU SOM ZAZILA. MATKA SIALENA S ADHD HISTERICKA. ZHORSILO SA JEJ ADHD PO 4 DETOCH STUDOVANIM A PRACOVANIM. POTOM NA NAS NEMALA CAS. NA VYCHOVU NA NIC NEMALA CAS. STALE LEN UNAVA U MATKY. BOLA S TOU ADHD AKO HITLER. JEJ 2 MUZ SA NESTARAL ANI O SVOJE 3 DETI. CHODIL LEN V NOCI OPITY. POTOM POSIELAL MATKU NA POTRATY A ZNICIL JU. PRESLA POTOM PO SMRTK DEDA DO SCIZOFRENIE. TU MOZE DOSTAT KAZDY AK JE TAK USTVANY AKO MATER. NIKDY SOM SI SNOU NEMALA CO POVEDAT. BOLA ODPORNA KU MNE. PRIPOMINALA SOM JEJ LEN MILENCA Z PUBERTY A NECHCENE DECKO KTORE JEJ ZNICILO KARIERU. ZE SA MUSELA VYDAT LEBO MATKA JU NECHCELA MAT DOMA. JA SOM OBCAS SNIVALA O DIEVCATKU S BLOND VLASKAMI A MODYMI OCKAMI. S KTORYM BY SOM BOLA AJ SAMA. ALE TEHOTENSTVO BOL PRE MNA NAJDESIVEJSI KROK. A V PODSTATE TU PREDSTAVU MI TLACILA DO HLAVY MATKA. MOZNO TO JE LEN PREDSTAVA DIEVCATKA CO MI PODSUNULA CHORA MATER. NEVIEM PRI NEJ CO JE MOJE A CO JE JEJ SEN. BOLA BRUTALNA KU MNE. LEBO SOM TRPELA ADHD A V 1. R. SOM NEZVLADALA SKOLU. ZACALA MA VOLAT UZ LEN RETARD. AJ TERAZ KED UZ MAM DAVNO PO VYSOKEJ. NIC UZ JU NEPRESVDCILO. ZOSALELA DO TAKEJ POZI. PRED CUDZIMI LUDMI HOVORI OPAK. VYKRESLUJE SA AKO NAJ MATKA. JE TO BLAZON ALE NEVIEM PRECO SOM TO MUSELA ZAZIT JA. CIM SOM SI TO ZASLUZILA. ZNICILA MI OSOBNOST.
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama