reklama

Bezlepkový 90-sekundový chlieb z mikrovlnky

Pridal/a Dzeny dňa 05. 08. 2019 - 18:24 - Recepty Dzeny
Bezlepkový 90-sekundový chlieb z mikrovlnky, Chlieb, pečivo, recept, Dzeny

Dzeny


reklama

Hľadala som recept na rýchly chlieb - podmienka bola bezlepkový, bez droždia, bez kvásku. Našla som nejaký keto chlieb z mandľovej múky, tak som vyskúšala vlastnú verziu. 

Ingrediencie
1 polievková lyžica pšenová múka
1 polievková lyžica kokosová múka
1 polievková lyžica olivový olej
1 kus vajce
  štipka soľ
  štipka sóda bikarbóna
  štipka rasca
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pripravíme si menšiu misku, ktorá môže ísť do mikrovlnky. 

V miske najskôr zmiešame suché indrediencie: 1 PL pšenovej múky, 1 PL kokosovej múky, sódu bikarbónu (polovica najmenšej kávovej lyžičky), soľ, rasca, prípadne iné bylinky podľa chuti. Potom pridáme olej a vajce.

Cesto rukou uťapkáme do nejakého prijateľného žemľovitého tvaru a dáme na 90 sekúnd do mikrovlnky na najvyšší výkon. 

Vyberieme, vyklopíme z misky (ide to ľahko), necháme vychladnúť a zjeme. 

Ja som ju ešte rozkrojila a dala na chvíľu do hriankovača, aby to chytilo kôrku, lebo z mikrovlnky kôrku nečakajte:) 

Doplňujúce poznámky

Ako to chutí? Na to, že je to bez lepku, kvásku a droždia, je to nečakane dobré. Trochu suchšie, ale keď si na to dáte maslo, šunku a zeleninu, tak je to úplne super. Nie je to síce také mäkkučké ako čerstvý chlieb, ale čert to ber, keď nemôžete žiadne pečivo, tak ste vďační za akúkoľvek čo len trochu podobnú náhradu.:D

Kokosovú múku necítiť. Toho som sa trochu bála, ale fakt to kokosom vôbec nevonia ani nechutí. 

Vyskúšala som podobný princíp aj s celozrnnou pohánkovou múkou, je to ešte lepšie. Tu je recept na pohánkový chlebík z mikrovlnky.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
3 minúty
Čas prípravy
2 minúty
Čas varenia / pečenia
1 minúta

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Po, 05. 08. 2019 - 21:32

Tak toto vyzerá ozaj veľmi zaujímavo. Áno Ta výsledná konzistencia ma celkom prekvapila. Pšeno som ešte neskúšala. Hambím sa

Dzeny, Po, 05. 08. 2019 - 21:39
Naschvál som to odfotila aj rozrezané, aby sa nikto nebál, že to bude nejaká nechutná nedopečená hrča;)))) Robila som to dvakrát, aby som mala istotu, že to prvýkrát nevyšlo len náhodou.
balalajka, Ut, 06. 08. 2019 - 06:01

Presne aj na mňa ten výsledný rozrezaný efekt hovoria.

Nádhera. Áno

Dzeny, Ut, 06. 08. 2019 - 08:15

Navnadila som aj kolegyňu, robila z ľanovej múky, vraj tiež dobré, ale sýte, že ju to odvalilo:DDD Ale hovorí, že možno ju odvalilo to, čo si naložila na to!:DDD

balalajka, Ut, 06. 08. 2019 - 08:23

Nepredávajú ľanovú múku ako ľanovú múku. Už som spucovala kočuldu v obchode. Bol to najemno pomletý ľan - to sa s ľanovou múkou, kde je menej % tuku nedá porovnávať. Ale celkovo - ľanová je fakt sýta z mojich skúseností.

Dzeny, Ut, 06. 08. 2019 - 14:37

Tak to by mi dávalo logiku. Ja som ľanovú múku ešte neskúšala, mám len pomletý ľan, čo nie je múka, len taký posekaný ľan. To občas fuknem do placiek alebo jogurtu. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama