reklama

Makové pečivo

Pridal/a Kamila dňa 04. 12. 2016 - 18:59 - Recepty Kamila
Makové pečivo, Drobné pečivo, recept, Kamila

reklama

Recept s fofopostupom na výborné linecké pečivo  s makom.

Ingrediencie
Cesto:
320 gramov polohrubá múka
120 gramov mak
120 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
250 gramov maslo
2 kusov žĺtok
Dokončenie:
1 kus Nutella
1 kus lekvár
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mak zomelieme a zo všetkých ingrediencii vymiesime cesto. (Ja som si pomohla robotom, najprv vyšľahala zmäknuté maslo s cukrom a žltkami, potom už len z hnetacími metličkami primiešala múku a mak. Cesto som ešte ručne vymiesila.) Cesto dáme na hodinu do chladničky.

Cesto po častiach vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm. Cesto je krehkejšie, preto je lepšie vaľkať ho po menej. Vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 10 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Po vychladnutí plníme po dve kolieska Nutellou alebo pikatnejším lekvárom, môj bol višňový. Obalíme vo vanilkovom cukre. Pečivo je ešte lepšie, keď chvíľu postojí. Úsmev

Výnos
45 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Ne, 18. 12. 2016 - 10:04

Upečené, ochutnané sú výborné TlieskamÁno

Evka1223, Ne, 18. 12. 2016 - 20:06

Naozaj mňaaaaaam Áno pridala som aj trošku nastrúhanej citrónovej kôry a pospájala višňovým džemom.

Kamila, Ne, 18. 12. 2016 - 20:57

Ste ma navnadili dievčatá, musím skúsiť s bezlepkovou múkou, ja mak milujem. Úsmev

púpavienka, Po, 19. 12. 2016 - 08:51

Evka presne som to isté urobila aj ja, pridala som do cesta citronovú kôru k tomu maku mi to jednoducho ide a zlepola marhuľovým džemom je taký kyslejší ja nerobím sladké džemy. Je super.

Liu, Ut, 13. 08. 2019 - 13:27

Prosím Ťa celozrná špaldova múka môže byť aj hladká, alebo musí byť polohrubá?

 

Kamila, Ut, 13. 08. 2019 - 13:35

Múka v zatvorke znamena, ze mozeme namieto obyčajnej polohrubej múky, pouzit aj celozrnú špaldovú múku, zrejme som to nenapisala jednoznacne. Hambím sa Celozrnu spaldovu múku pouzivam roznu ako kedy zozeniem, zvacsa je jemne mleta? 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama