reklama

bez bradavky nezaspí

Robert Kačalka , 13. 08. 2019 - 20:44

reklama

Ahojte,

  poradíte nám? Máme 2 týždňové "mimi", manželka dojčí, ale bez bradavky  malá nezaspí. Dá si ju na prsia, chvíľu malá dudle a zaspí, akonáhle ju dáme mimo ľahnúť, do minúty je hore a rev taký, že až prestáva dýchať. dáme malej bradavku, 3x podudle a  opäť spí a to to dookola, či je deň či je noc.... čo nám poradíte, čo s tým robiť? 

Cumeľ nechce ani cítiť.


reklama


reklama

dasa_, Ut, 13. 08. 2019 - 20:59

Skúšali ste osloviť nejakú laktačnú poradkyňu?

Robert Kačalka, Ut, 13. 08. 2019 - 21:01

áno, riešili sme problémy s permanetným grckaním, odmietaním materského mlieka, lebo v pôrodnici malú naučili hned na umelé, tak nám chvílu trvalo, kým sa obnovilo materské mlieko a kým materské prestala grckať. po umelom spí 4 hodiny, ale po materskom má ľahký spánok a neustálu potrebu prisatia na prsníku.

dasa_, Ut, 13. 08. 2019 - 21:10

Asi ťa nepoteším, ale niektoré deti sú proste také. Vyžadujú mamu neustále. Je to ťažké a namáhavé. Hlavne by mala mama byť v kľude, pominie to. Len to chvíľu potrvá. Nedá sa na to dopredu pripraviť.

Sledujem na Ig výživovú poradkyňu. Študovala stravovanie, živí sa tým. A kojenie a veci po pôrode ju prekvapili. Proste niekedy to tak je. Skúste si prečítať, čo napísla o svojich skúsenostiach s kojením.

Kamila, Ut, 13. 08. 2019 - 22:28

Ešte je malinké, chce to čas, potrebuje mamu. Spí bábätko v noci pri mame na posteli? cez deň možno trošku pospí pri mame v šatke, alebo podobnom nosiči pre malinké bábätká? Kočíkovanie v kočiari nepomáha, aspoň oddialiť dojčenie. 

Robert Kačalka, St, 14. 08. 2019 - 08:56

v noci spí, ale na prsníku, manželka celú noc v strehu aby ju nepriľahla, cez deň pospí keď ideme von, akonáhle prídeme domov zas len prsník vyžaduje, večer, v noci, ráno, cez deň stále, uplne sa ide zblázniť po ňom. ako vravím, dá bradavku do pusy 3x požužle a spí, po 30 minutach manželka pomaly vyberie a hneď rev a rev, kým opäť nemá bradavku v puse, a to  ako hovorím, má len potrebu žužlať, nie jesť. ...manželka je vyčerpaná, lebo nič nespí.

 

Kamila, St, 14. 08. 2019 - 12:06

Verím, že je to pre mamu velmi unavne, vycerpavajuce. To uz len aby si jej ty pomahal, vzdy ked sa to trochu da, a kocikoval po vonku. Vtedy nech manzelka skusi doma trochu pospat. Ja som vo velkom  kocikovala po vnutri vramci moznosti. Skusala som k tomu hudbu.... Aby malo malicke co najviac skusenosti so spanim mimo prsnika. Alebo skusat rozne cumle, ci niektory nesadne ... a urcite by som skusila nosic, alebo satku pre malinke babatka ...

dasa_, St, 14. 08. 2019 - 14:07

existujú cumlíky, do ktorých vložíš prst.  A tak dieťa vlastne saje tvoj prst. Stačí dť do vyhľadávača cumeľ na prst napríklad. 

Len teda, vy máte dvojtýždnové dieťa, to je len začiatok, doma je len pár dní. Časom sa naučíte existovať spolu. Treba si vytvoriť istú vlastnú rutinu. Vyhovujúcu dieťaťu aj rodičom.

balalajka, Št, 15. 08. 2019 - 08:23

Jéééj - toto je tak čarovné obdobie. Sarkazmus. Pri staršom som si odbila.

V prvom rade som si neskôr uvedomila, že potrebu perinky, lebo sa zobúdzal keď sa hýbal a mal kam a potom zistil, nemal čo dudlať a boli plače. Najprv synove a časom jasné moje. Je to vyčerpávajúce. Brutálne.

Pri mladšom rovnaký scenár. Vysťahovali sme tatina z izby a spali na manželských posteliach. Ak máte priestorovo možnosť, odporúčam. Aspoň sa ona odvalí na druhú posteľ a nebude mať strach z priľahnutia dieťatka. Ale 2 týždne - no fakt drobec. Ono minimálne tých 6 týždňov je to na draka.

Hmmm - ja som také nevedela urobiť, ale viem o ľuďoch z môjho okolia, ktorý dudlík nanútili. Proste ho pridržali kým, sa deculo nechytilo ho dudlať. Aj s krikom to na začiatku bolo. Však hovorím, že ja som také nevedela.

Inak - keď píšeš, že po umelom 4 hodiny prespí, to jej prso nechýba v tom čase? S odstupom času a so skúsenosťami a pretože VIEM, že ak žena nekojí nie je ani o trochu horšia mama, ako tá čo dojčí a viem aj to, že radšej vyspatá mama ako mama na prahu psychického a fyzického zrútenia a viem aj to, že sa dá dokrmovať umelou stravou aj dojčiť súčasne a viem aj to, že sa to laktačným poradkyňam asi páčiť nebude by som urobila to, že by som jej na noc tú fľašu dala. Aj cez deň. Mlieko pristupuje podľa potreby. Dieťa vypije, dorobí sa. Stačí, ak ho párkrát za deň priloží a o mlieko určite nepríde. Takže kľud. V prvom rade, nech sa ona dospí. Je to strašne únavné a psychicky náročné. Dala by som decu fľašu, ja sa aspoň 4 hodiny dospala a cez deň by som riešila asi podobne. Deculo potrebuje spať. A kvalitne. Tým, že sa stále budí je aj ono veľmi unavené a je to kruh, ktorý treba preťať. A bars aj s umelou výživou. Nebudete o nič horší ani lepší rodičia. Ak viete, aké mlieko malá môže, neni o čom.

Veľa zdaru. A trpezlivosti.

dasa_, Št, 15. 08. 2019 - 08:38

áno, áno, áno. Perinka, alebo iné pevné zabalenie simuluje maternicu, obmedzený pohyb. Nebudí sa na svoje vlastne rozhadzovanie rukami.

A tiež sa podpíšem pod to, že najdôležitejšia je spokojná mama. Potom je spokojne aj bábo. Bez výčitiek, či dala svojmu dieťaťu to najlepšie. Lebo skratkovito sa to zameiňa za mlieko. A to nie je všetko.

Robert Kačalka, Št, 15. 08. 2019 - 09:12

Ďakujem všetkým za rady ;)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama