reklama

Zakusky

vieraz , 15. 09. 2019 - 19:22

reklama

Prosim nemate niekto recept na broskyne? Ma to plnku z riccoty. Ostatne sa mi nechce prekladat je to moc dlhe. A v slovencine som nenasla. Dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

dan-cula, Ne, 15. 09. 2019 - 19:54

jéjdanenka...hit na svadbách pred 40rokmi-volalai sme to marhulky..lebo to pripomínalo marhule.piekli sme to na vaječných škrupinkch, plnili,farbili potravinárskou farbou a obalovali v jemnom kryštál.cukre.

ale recept veru som nenašla...

dasa_, Ne, 15. 09. 2019 - 19:56

tieto broskyne múžeš piecť rôzne. Buď použiješ formičky a cesto ma skôr bližšie k piškóte alebo bez formičiek - to je hustejšie cesto skor také keksíkové.

Druhá vec je ricottový krém. Ak som našla ten tvoj recept, tam je iba zmiešaná ricotta s cukrom, vanilkou a strúhanou pomarančovou kôrou. Celé vyšľahané. Len by som chcela podotknúť takp drobnosť - teraz na dovolenke v Taliansku som kúpila dva alebo tri rôzne balenia ricotty a boli iné, ako ricotta u nás. Krémovitejšie.

A ešte, v tom originál recepte sú to skôr keksíky pečené mimo formičiek.

vieraz, Ne, 15. 09. 2019 - 20:08
https://www.sugarsalted.com/orange-infused-sweet-ricotta-peach-cookies/ taketo, vies prelozit?
dasa_, Ne, 15. 09. 2019 - 20:39

Sušienky:

sušienky

  • Univerzálna múka ( 540 g )
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 veľké vajcia
  • 155 g granulovaného cukru
  • 120 ml plnotučného mlieka
  • 115 g nesolené maslo , roztavené a ochladené na teplotu miestnosti T
  • malá štipka soli
  • kôra z 1 organického citróna

Preosejte múku a prášok do pečiva do veľkej misky. V inej miske rozšľahajte vajíčka a cukor až sa spoja. Pridajte mlieko, rozpustené maslo, soľ a cistr=onovú kôru a prešľahajte. Po častiach pridajte múku a dobre premiešajte. Cesto sformujte do gule. Ak je lepkavé, pridajte ešte múku. Cesto by malo byť hladké a mäkké. Nechajte odpočívať v chladničke 15 minút (alebo aj niekoľko hodín).

Cesto rozdelte na dve časti, vyformujte valček, nakrájajte   na 44-48 kúskov. Vytvarujete z nich guľky, dajte na plech pokrytý papierom na pečenie Umiestnite ich 2,5 cm  od seba, pretože počas pečenia sa trochu roztečú.  Každú guľu jemne zatlačte, aby sa spodná časť sploštila. Prečieme asi 10 minút, až je spodok sú zlatohnedý

Kým sú koláčiky e stále teplé, odrežte kruh v spodnej časti každého  a vydlabte dovnútra  lyžičkou dieru pre náplň.

Dieru vyplnte ricottovou plnkou tak, aby trochu z nej vyšo aj na povrch a potom vždy dve polovičky spojte spolu. Dobre vychlaďiť

Obalte v cukre pomiešanom s červeným potravinárskym farbivom a odložte do plastovej krabičky, aby to celé zmaklo. Najlepšie je zjesť za 2-4 dni :)

 

krém - 500g ricotty, 110g cukru, lyžička vanilky, kôra z jedného pomaranča, všetko spolu vymiešať.

V pôvodnom recepte sa tieto broskyne plnili smesou odrobiniek z vydlabávania keksov, arašidov a džemu. V tom prípade ide aj o dlhšie trvanlivé pečivo.

To je len taký rýchly preklad, ako by som to robila ja podla tohto receptu :)

 

 

 

Kamila, Ne, 15. 09. 2019 - 21:22

Inak, keď používaš internetový prezerač chrom, dá sa stránka preložiť do slovenčiny, len neviem či je to automatická ponuka, alebo si ju treba nainštalovať. Keď na stránke kliknem na pravé tlačidlo myši, mám tu možnosť. Vybrať si Preložiť do jazyka slovenčina.

vieraz, Ne, 15. 09. 2019 - 22:09
Dakujem velmi pekne vsetkym.
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama