Popis
A uz zasa nastava cvikle cas. Tento kolac je pre jej pravych milovnikov. Cvikla v ceste, cvikla v kreme.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | Www.figsandpigs.com |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
345 | gramov | varená cvikla |
3 | kusy | vajicka |
150 | millilitrov | olej |
150 | gramov | hnedy cukor |
85 | gramov | tmavej čokolády |
145 | gramov | hladje múky |
30 | gramov | Kakao |
5 | gramov | prášok do pečiva |
náplň | ||
500 | gramov | odtučnený tvaroh |
60 | gramov | praskovy cukor |
3 | polievkové lyžice | malinový džem |
2 | polievkové lyžice | cviklovej šťavy |
4 | plátky | želatiny. |
Inštrukcie
Ruru predhrejeme na 180 stupnov.
345 g uvarenej cvikle rozmixujeme spolu s
3 vajickami
150ml rastlinneho oleja
150gr hnedeho cukru, ktory da kolacu karamelovu.chut.
Pridame 85 g kvalitnej aspon 70% cokolady a dobre premiesame.
V miske zvlast si zmiesame sypke ingrediencie:
145 g hladkej muky
30 g kakaa
5gr prasku do peciva
stipku soli
Sypku zmes vmiesame do cviklovej a vylejeme na plech. Dame piect na 30 minut.
Po vychladnuti natrieme kremom, ktory pripravime z
500gr odtucneneho tvarohu
60gr praskoveho cukru
3 kopcovite lyzice malinoveho dzemu
2-3 polievkove lyzice cviklovej stavy
Vsetko spolu zmiesame. Do 2 polievkovych lyzic vody dame nabobtnat 4 platky zelatiny, ktore rozpustime. Prepasirujeme do tvarohovej zmesi cez sitko a dobre premiesame.
Vylejeme na kolac, ozdobime prachom a kuskami malin susenych ladom a dame stuhnut aspon cez noc.
Poznámky
Chut cvikle skutocne je poznat aspon v priebehu 24 hodin. Odporucam nechat ten den odlezat , bude krajsi aj na krajanie a aj chut bude ovela jemnejsia.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Krásne farby
verím, že aj zaujímava chuť. 
Áno, tie farby sú vskutku nádherné aj naživo. Možno keby tam nejde ten džem, tak je to ešte viac cukríkovo ružové (pôvodný recept tam ten džem nemá, ale ja som sa zľakla pri koštovačke krému, že tú cviklu teda nedám ani ja, tak som tam dala aj džem
... nech to má nejakú ovocnejšiu chuť).
Najviac ma prekvapilo ale, že po 24 hodinách tá chuť absolútne sa niekam stratí. Tá zeleninová. Lebo pôvodne hoci koláčik pekný, chuťovo ma to neoslovilo, reku ani pridávať sem nebudem. Na druhý deň som tomu ešte dala šancu (hlavne sa na mňa kukal v chladničke
). A bolo to tam - teda nebolo. Tá zemitá zeleninová chuť zmizla.
Takže odporúčam nechať odstáť a neprezrádzať rodine, že tam ide cvikla. 