Popis
Je to chlieb bezlepkový, bezlaktózový, bez droždia, bez kvásku. A ešte aj bez roboty:))

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 3 minúty |
Čas varenia / pečenia | 2 minúty |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
2 | polievkové lyžice | celozrnná pohánková múka |
2 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
rasca | ||
štipka | soľ | |
štipka | sóda bikarbóna |
Inštrukcie
Najskôr som objavila keto chlieb z mikrovlnky. Vyskúšala som ho urobiť zo zmesi kokosovej a pšenovej múky, dopadlo to celkom dobre. Tak ma to povzbudilo a skúsila som pohánkový chlieb. Je to chlieb bezlepkový, bezlaktózový, bez droždia, bez kvásku. A ešte aj bez roboty:))
V menšej miske, ktorú môžete vložiť do mikrovlnky, najskôr zmiešame všetky suché ingrediencie. Rascu som dala drvenú, je to aromatickejšie. Namiesto jedného vajca som dala dve a myslím, že to je presne to, čo tomu prvému chlebu chýbalo. Dve vajcia z toho urobia úplne úžasne nadýchaný bochníček.
Do suchých ingrediencií pridáme olej a vajcia a vymiešame. Odporúčam namiesto miešania vareškou šľahať vidličkou. Celozrnná múka má tendenciu robiť malé hrudky.
Výsledné cesto je pomerne riedke, ale nebojte sa. Tak je to dobre.
Potom misku s cestom vložíme do mikrovlnky a na najvyššom výkone pečieme 2 minúty. Vyklopíme z misky a necháme vychladnúť. Neviem, či je to mojou miskou, alebo je to všeobecne platná vlastnosť, ale chlieb sa na misku nelepí. Aj na fotke v postupe vidieť ako sa cesto pekne oddelí od misky. Stačí misku otočiť hore dnom, trošku pobúchať a je to vybavené.
To je celé.
Za päť minút aj s robotou máte nadýchaný mäkkučký chlieb, ktorý môžete pre dosiahnutie chrumkavého efektu pokrájať a šupnúť do hriankovača. Ale dobré je to aj bez toho. Uznávam, nie je to lacný chlieb, ale keď sa inak nedá, poteší aj tak:)
Postup:







- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Ty sa nezdáš.

Tieto chlebíky mi prídu, ako menšie zázraky na počkanie. 
Tak to je paráda
, mám rada takéto rýchlovky a hlavne keď chleba v dome nedohľadne
. Je to krásne aj na reze, isto príde na rad v najbližšej dobe.
Sama som z toho prekvapená:))) Najväčší problém mám s množstvom soli. Raz sa mi to zdá málo slané, potom zas presolené. Neviem to trafiť. Musím si nájsť nejakú štandardizovanú odmerku:D
Tak len tú štipku, vždy sa to dá dosoliť pri jedení
Ešte som rozmýšľala, že by som tam pridala trošilinku octu, aby to mierne imitovalo chuť kysnutého. Neviem ale či je to dobrý nápad. Ale ak nevyskúšam, nezistím:)))
ona soda bicarbona by aj mala mať pri sebe trochu kyslého - aby lepšie kysla, či bublinkovala, či jak to nazvať. Takže vyskúšaj. V najhoršom jednu dávku nezješ
a keď nemám mikrovlnku? skúšal to niekto klasicky v rúre?