Kamila | Plnené oriešky
Recept s foto postupom na výborné orechové pečivo. Plnené oriešky som robila voľakedy so svojou mamkou, mne asistovala naša najmladšia.
Cesto: | ||
200 | gramov | maslo |
300 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | orechy |
2 | kusov | žĺtok |
2 | čajové lyžičky | kakao |
1 | polievková lyžica | rum |
Plnka: | ||
60 | gramov | orechy |
75 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | rum |
Orechy pomelieme a z ingrediencií na cesto vymiesime cesto. Na pomúčenej doske ušúľame malé valčeky a nakrájame ich na malé kúsky, ktoré povtláčame do vymastených formičiek. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 14 minút.
Po upečení hneď vyklopíme, vychladnuté plníme plnkou a zlepujeme. Celé obalíme práškovým cukrom s kakaom, alebo konce máčame do čokolády.
Na plnenie sa hodí aj tradičný žĺtkový či vaječný krém šľahaný nad parou. Ja som sa rozhodla pre orechovú náplň
Plnka: Pomleté orechy sparíme horúcim mliekom, premiešame a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do penista a pomaly pridáme orechovú masu.
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Testovala som obe verzie, lebo som mala nové formičky. Obe verzie sa vyklápali výborne. Takže podľa mojich skúsenosti stačí vymastiť maslom, herou a pri opätovnom plnení som už s nimi nerobila nič.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosím Vás viete mi bližšie vysvetliť čo znamená spariť orechy horúcim mliekom? ešte som to nerobila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Len sa zalejú horúcim mliekom a premiešajú. ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý
Chcela by som sa spýtať,ako dlho vydržia.
Asi koľko pred Vianocami sa môžu začať piecť? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ozaj neviem odhadnut, u nás sa zjedli veľmi rýchlo ;) Neplnené oriešky v uzavretej nádobe by mali v pohode vydržať dva týždne a plniť ich môžete tesne pred sviatkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Najlepší recept, všetkým chutilo!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Teším sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jeej:) Pekné:) Kamila, základná otázka: formičky sú len pomastené alebo aj pomúčené?