reklama

Prekladané pagáčiky s kyslou smotanou

Pridal/a melisa dňa 08. 12. 2019 - 18:19 - Recepty melisa
Prekladané pagáčiky s kyslou smotanou , Slané, recept, melisa

reklama

Sú vynikajúce, rýchlo pripravené, kysnuté, bez kysnutiaÚsmev

Ingrediencie
500 gramov polohrubá múka
250 gramov maslo
200 millilitrov kyslá smotana
2 kusov žĺtok
42 gramov droždie
100 millilitrov mlieko
1 čajová lyžička kryštálový cukor
1 čajová lyžička soľ
Ostatné:
1 kus vajce
  rasca
  sezam
200 gramov syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, cca 10 minút. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtky, maslo izbovej teploty, kyslú smotanu, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto, s ktorým hneď pracujeme.

Cesto hneď preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme, preložíme najprv zľava doprava a potom zhora-dole. Prikryjeme a necháme postáť 10 minút. Potom rozvaľkáme a znovu preložíme, necháme 10 minút postáť, postup opakujeme ešte raz, celkovo trikrát.

Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, malou formičkou vykrajujeme pagáčiky a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou, sezamom, tvrdým syrom. Necháme postáť na plechu kým sa nezohreje rúra.

Teplota 180°C asi 15 minút. Údaje sú orientačné.

Piekla som ich už veľakrát, sú naozaj výborné.

Dobrú chuť!

 

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Ne, 08. 12. 2019 - 19:51

Maslo izbovej teploty v ml, nie náhodou v gramoch ? 

melisa, Ne, 08. 12. 2019 - 21:01

Ale ánoÚsmevuž je to tam...

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama