reklama

Dva týždne do Vianoc - koniec paniky

Pridal/a Kamila dňa 11. 12. 2019 - 11:07

reklama

Aspoň som sa tak rozhodla.Úsmev

Uzavrela som narodeninový ošial, zrevidovala darčeky, naplánovala si pokoj  ... 

Rozhodla som sa, že viac už upratovať nebudem, okrem základných víkendových úkonov. Voľačo sme už spáchali, bo boli návštevy, tak som konečne našla dôvod. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheStačí, zvyšok  jedine, že ma náhodou osvieti, ale nepredpokladám, že sa tak stane. V sobotu máme vianočnú "besiedku" v škole a v nedeľu chcem konečne vypadnúť do lesa. Ďalší víkend sa už pečie....

Darčeky už len zopár maličkostí kúpim. Inak pri ich revízii som zistila, že u nás sú to zväčša praktické veci, žiadne somariny.  Ponožky a pyžamá musia byť ... Hambím sa A k tomu možno niečo malé , milé - knihy,LP ..., pokiaľ niekto neuletí ... Do balenia musím znova zapojiť drahého a najmladšie dieťa.

Piecť začnem až víkend pred Vianocami. Ozaj si neviem predstaviť nejaké vypekanie skôr. Po prvé by som všetko dovtedy zjedla a po druhé, veď koláčky musia byť čerstvé a zas ich toľko netreba. Po mnohých rokoch, tieto Vianoce nepečiem do centra pre bezdomovcov. Otec Gombita, je už ďalej, ale hlavne, chcem spomaliť, mám za sebou hektické týždne, potrebujem sa o seba postarať ... Január má čaká veľmi dobrodružný.

Akurát je už najvyšší čas voľajakú vianočnú výzdobu spraviť počas víkendu, a stromček zohnať. Na mňa barz vysoký termín, a my ešte nemáme stromček.Prekvapenie Po minuloročnej skúsenosti, budem hľadať stromček v kvetináči. Aj keď asi ťažko taký, čo sa bude dať aj posadiť, bo tie sú veľmi malé, ale aspoň taký čo trochu dlhšie vydrží. Pred rokom sme kúpili prvýkrát v kvetináči, stredne veľký stromček, korene mal zosekané, ale aspoň vydržal dlhšie zelený, neopadaný ...: a to som ho rosila 2 krát denne, polievala ...

Ale najväčšie resty mám tuším s vianočnými piesňami, s tým musím voľačo urobiť hneď a zaraz. Tuším moja stálica

[video:https://www.youtube.com/watch?v=I-10aNMLSX8]

Dievčatá, ako sa vám darí zachovávať či obchádzať vianočnú paniku?

Prajem vám krásny predsviatočný čas. SlnkoPosielam trochu krásneho zimného slniečka.


reklama

reklama

lienka, St, 11. 12. 2019 - 15:12

u mňa naopak...panika začína Prekvapenie

Kamila, Št, 12. 12. 2019 - 12:30

daj na aké konkrétne témy? Úsmev

dan-cula, St, 11. 12. 2019 - 18:22

prečo panika?zobrať to s nadhľadom.ja veru mám pravý adventný čas -každú sobotu a nedelné popoludnie akcia s rodinou,kamarátkou ako kto môže..vianoce prídu a prebehnú v pokoji aj bez umytých okien(umývala som v polke novembra),piecť budem v nedelu nejaké 2druhy suchého a potom na poslednú chvílku niečo plnkové do okruhlej keramickej formy..s varením tiež už nepreháňam-máme po jednom žalúdku..tohto roku tiež nejdem piecť na rozdávanie-vybavila som to poslaním "krabice od topánok pre seniorov s drobnosťami" -zachytila som akciu kdesi v tlači,a čo mám takého jedného akoby adoptovaného bezdomovca tomu už je nachystaný balíček aj s potravinami dám mu ho 22-ho.

a do centra sme už odviezli tento týžden čosi..

my doma už len" zážitkové " darčeky typu máš u mna predplatených 600km vyber si kde pojdeme,alebo čakám ťa tam a tam vybav si volno..prípadne nejakú keramiku do záhrady..stromček nemáme už pár rokov-máme taký akože..kto pozrie do okna vyzerá od podlahy pod strop-už sa ma pýtali či nezavadzia..nie nezavadzia lebo je to na stene pod tým svetielka a po sviatkoch zrolujem ako roletku.prvý sviatok vianočný tradične túra na hory..druhý sviatok skoro celá rodina pokope každý niečo donesie aby im neostali zvyšky na medzisviatky a vybavené..

ale k tomuto sme dospeli či dozreli vekom??Slnko

Kamila, Št, 12. 12. 2019 - 12:31

Niet nad vianočný nadhľad. ten rolovací stromček mä veľmi zaujal, len si to celkom neviem predstaviť, to akože 2D umelý stromček? Či? Úsmev

balalajka, Št, 12. 12. 2019 - 06:10

Ja paniku nechytám, bo darčeky mám na ceste, alebo v robote alebo mám premyslené - hodne z toho sú poukážky a elektronické, tak si hovorím, že žiaden stres, sadnem ku kompu a dám to za pár šťukov.

S poriadkom som tiež už nad tým zalomila palicu. Nikdy som nebola fanúšikom upratovania typu " vyhádžme skrinku a upracme ju, lebo Vianoce". Ja ju vyhadzujem priebežne po celý rok, keď neviem niečo nájsť. Alebo lebo návšteva a do tých pohárkov chcem urobiť kávu či ponúknuť niečo ostrejšie. Vtedy hej. Sedačka sa pre slečnu chlpatú 4nohú tepuje týždenne bárs sú na nej 2 návleky, deka ale tie chlpy sú všade - decká vyložia nohy a už mám chlpy aj tam, kde pes ani nedovidí.

Cez víkend mám veľkéééé plány. Dušujem sa na trhy vianočné nakuknúť, lebo segra ide koláčiky predávať a chcem s mladou zabehnúť 10km. Už trénujeme. 4,5km dávame len také fukoty. Len chcem ísť na nové trasy, tak to bude dobrodružstvo. Hlavne kolená nech držia.

Stromček dávam od 27. novembra Váľam sa od smiechu po podlahe. Furt mu je dobre na povale.

Ale koláčiky tie pečiem. Suché trochu odložím a zvyšok deti testujú. Medovníky som skryla a tie degustuje Zet, lebo iné koláče moc nemôže a furt žobre, že prečo sa ja napchávam a ona nič Chichocem sa. Tak snáď do Vianoc bude čo na stôl.

Hlavne nech sú v zdravý. Tak krásny advent všetkým.

Kamila, Št, 12. 12. 2019 - 12:33

Aká si ty bežkyňa TlieskamÁnoTlieskamaj to ostatné dávaš s prehľadom. Ja som ti furt ešte na tých vianočných trhoch nebola, neviem ako s tým naložím. Hambím sa

dan-cula, Št, 12. 12. 2019 - 13:00

Kamilka je to "klasický"záves š.čosi vyše metra a v.2,20m s  fotkou či obrazom zasneženej jedle z opačnej strany to má úchytky na pidi svetielka.takže zavesím na stenu zasvietim a vybavenéÚsmev.kupila som to pred pár rokmi v Norsku ale užsom to videla aj tu v nejakom katalogu.Pokial ulicou prechádzaš a nestojiíš dlho pod oknom rozdiel nezbadáš..ked som to ukazovala na fotke ,že aha! tak isto otázka a to kde máš umiestnené..samozrejme pozorné oko by to zbadaloÚsmev.my domáci sme s týmto max.spokojní-ono nemáme už malé deti.Lebo tvrdím,že pokial sú malé deti stromček a darčeky také ozajstne zabalené musia byť!!

Kamila, Št, 12. 12. 2019 - 13:15

Nádhera, zasnežená jedľa ÁnoVšak toto deti ešte potrebujú klasický stromček aj darčeky, otázka do akého veku, moja 14. ročná sa sťažuje, že chcem menší stromček. Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama