reklama

Manželské etudy

Pridal/a dasa_ dňa 13. 12. 2019 - 07:23

reklama

Možno ste už o tom počuli, prípadne to aj videli. Dokumentaristka Helena Treštíková natáčala tuším 30 rokov manželské páry. Sprevádzala ich vlastne životom. Veľmi zaujímavé, ako ide ľudský život. Začalo to celé niekedy v sedemdesiatkach.

V roku 2011 začala natáčať s novými manželskými pármi. Zatiaľ je natočených 8 rokov a práve aktuálne beží tento cyklus na ČT2

Pozeráme to. Aj keď po pravde, je to pre mňa dosť depresívne. Tuším je po tých osmych rokoch rozvedených viac manželstiev, ako tých, čo vydržali.

Pozeráme to spolu s manželom. A teda, ten posledný diel, dva dni o tom diskutujeme. Celkom ma prekvapilo, že jeho pohľad na to celé je úplne iný, ako ten môj. Mala som tendenciu myslieť si, že vidím, v čom bol problém. A zrazu mi on poskytol úplne iný pohľad. Pohľad chlapa. A tak si nejak uvedomujem, že by to malo byť vždy tak. Hlavne pri riešení problémov. Nepozerať sa na vec iba zo svojho uhla pohľadu. Že treba skúsiť "obuť si jeho topánky" a pozrieť sa na to celé aj z jeho perspektívy.

Lebo manželstvo fakt nie je o tom, že si presadím svoju predstavu. Tú, čo mám z domu. Alebo od kamošky. Alebo z instagramu. A považujem ju za tú jedinú správnu cestu. Manželstvo je o tom, že si spolu vytvoríme vlastnú cestu. Nebude sa na 100% zhodovať. Ale bude to naša cesta. Nemusíme byť úplne rovnocenní. Dôležité je, že sa vieme doplniť a podržať. Vtedy, keď to treba. A takých chvíľ bude v živote mnoho.


reklama

reklama

lienka, Pi, 13. 12. 2019 - 08:35

dik, za upozornenie .-) prvú seriu som pozerala a veľmi ma to zaujalo

netušila som, že sa natáča niečo ako pokračovanie

ak to niekde nájdem, určite si to pozriem

s tvojím zhrnutím sa stotožňujem

dan-cula, Pi, 13. 12. 2019 - 16:42

časozberné filmy to veru ja môžem...pozerám,vyhladávam..Kvietok

andrea77, Pi, 13. 12. 2019 - 18:35

Ahoj ....ja to pozerám...chodí to na čt 2....ale je to už manželske etudy - nová generácia, ale musím povedať, že som v tom už stratená...Úsmevto sú už nové manželské páry alebo su to detí tých protagonistov, ktorí to boli natáčaní v 80 rokoch? Veľmi sa mi páčíl ten pár....on robil v reklamnej agentúre a ona asistentku v banke....on mal 36r a ona 30r volal sa Bernard  veľmi k sebe išli aj pekne sa k sebe správaliÚsmevaj druhý par kde žili v tom domčeku či v chatke, ona to brala dosť športovo, s humorom  a s úsmevom učila angličtinu a on fotil na mestskom úradeSlnkoSlnkoSlnkoten posledný pár ma prekvapil.....čo on mal študio a ona sa vždy chcela realizovať v práci..z prvého vzťahu mal syna aj tomu sa trebalo venovať, mne sa veľmi páčilo ako sa choval k deťom...ale ani to nestačilo na vzťah.....SmútokSmútokSmútokuž to sa mi zdá natáča Heleny Treštíkovej jej dcéra či syn tiež pomáha...sa mi zda že už celá rodina je do toho zapojená....:-) ale je to fakt dobrééééé....:-)

dasa_, Pi, 13. 12. 2019 - 20:24

to sú noví ľudia, nie su to deti tých predchádzajúcich

Vidíš, v tom poslednom diele sa mi práve nepáčilo, ako ten muž vychovával dieťa z prvého manželstva. Prvák, mal na vysvečení samé jednotky. Tak to si zaslpži veľký darček - iphone5. nejaký rok dozadu...

k tomu poslednemu páru ešte dve poznámky - po druhom rozvode on povedal, no vždy som chcel ambiciózne ženy, asi to musím prehodnotiť.

A potom jej poznámka - na začiatku si sa ma pýtala, čo na ňom mám rada. Povedala som, že je s ním vždy zábava. Bohužiaľ, to k životu nestačí.

hmm, zda sa, že to vlastne bol posledný diel. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10336377643-manzelske-etudy-nova-generace/

andrea77, So, 14. 12. 2019 - 15:10

aha.....tak to sú nové častí osudy ludí....ano to bol posledný diel, kde on hovoríl o tých ambiciozných ženách.....tiež som si všimla ten mobilÚsmevÚsmevÚsmevale ani ona nemala nervy a ani vzťah k jeho prvému synoviSmútokmala aj pestunku aj male deti aj chodiť do práce to bolo vela už aj na nu....Mlčímkolko vlastne už časti odvysielali 3-4? chce to aj odvahu tak ísť von so svojím životom....ÚsmevÚsmevÚsmevmne sa velmi páčili tie staršie časti este za socializmu natočeneé....a samostatna kapila bola rodina strnád...5deti plus obchod s nabytkom....ÚsmevÚsmevÚsmevteraz som si spomenula že uplne prva časť asi bola ta kde kupili tu staru chajdu...on stratil robotu dve deti, začal popijať kuriť...museli rodičia pomahať a nakoniec sa odsťahoval na Slovensko k priatelke,a ona robila jeho ex v domove dôchodcov...PohodaPohodakolko je natočených vieš?

dasa_, So, 14. 12. 2019 - 15:41

podla toho, čo som čítala,t ak 5 častí a všetky už odvysielali

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama