reklama

nedá mi to-prešov

Pridal/a dan-cula dňa 07. 12. 2019 - 11:14

reklama

Po včerajšej tragédií v Prešove mám plnú hlavu zmešaných pocitov..

smútok,zdesenie nad ľahostajnosťou..atď.utvrdzuje ma to v tom,že jedinec neznamená v mašinérií nič..zomrie pár ľudí -to je  tragédia,zomrie pár tisíc to je štatistika..

A to bývam v rodinnom dome a plyn nemáme.

Po tom čo som videla v správach -jedna pani upozorňovala,že cíti plyn..nikto nič..

-druhá ,vraj plynári mali obed.prestávku...

-prihliadajuci ľudia viac fotili a natáčali na mobil akoby tí čo sa ich to týkalo bol komparz vo filme

-objavili sa už  "falošné účty"

inak tento pocit som mala aj po autobus.tragédií pred pár týždňami...nikto sa napozastavuje nad tým že vodiči sú preťažený,mnohí neskúsený,že aby zarobili ťahahú šichty..

nad stavom ciest ..ako sú deravé,zle naklonené ,ako na niektorých doslova "vynáša"...ked vidím ako dávajú asfalt v daždi na zablatenú starú cestu hlavne pred voĺbami..toto sa dialo konkrétne u nás a už ju teraz opravovali-krajnice tzn.držalo to necelé4roky!!!!

no je toho kopec!

radšej idem pozrieť na vianočné trhy a prísť na iné myšlienky..

 

rok


reklama

reklama

dulka, Ne, 08. 12. 2019 - 11:59
Napísala si to A, ale B už nie. Títo ľudia dostali maximálnu podporu od štátu, ako aj od svojich spoluobčanov. V pondelok dostane mesto Prešov milión eur, aby mohli riešiť situáciu týchto ľudí. Majú k dispozícii úrady, ktoré im majú pomôcť vybaviť všetky potrebné úradné veci. Ľudia im nosia potraviny, šatstvo. Vždy boli a aj budú ľudia, ktorí sa snažia zbohatnúť na nešťastí iných. Tak ako vždy boli a aj budú ľudia, ktorí vždy vidia len zlo a to dobro nie.
dan-cula, Ne, 08. 12. 2019 - 17:40

vieš aký je rozdiel medzi optimistom a pesimistom?

pesimista je len dobre informovaný optimista...to len tak na odľahčenie.

a budem zas hnusná-som zvedavá kolko sa z toho miliona stratí...

to akože A:som napísal po prvotných informáciách a išlo o to a čo som tam napísla za tým si stojím.

aj ked vraj samochvála smrdí-hned večer som prispela ako mnohí iní na zverejnený účet...

A-sa týka zodpovednosti kompetentných a ich potrestania ked niečo poserú ako sa každý vyhovára apod.ved to poznáme asi všetci.A ked sa niečo stane potom sú všetci múdry.U nás nemajú vežiaky nudzové vonkajšie schodiská,po sídliskách sú rozne zátarasy ktoré bránia aj sanitkám,ked niečo poserie statik (ako to bolo v BA)dostane určitý trest a pokačuje dalej-takému zakázať doživotne vykonávať podobnú činnosť,hasiči majú krátke rebríky...,ked sa stavia a prerába bez patričného odobrenia....atď.

a na hyenyzmus a senzáciechtivosť ľudí to je už bez komentára

B-sú tí obyčajný ľudia ktorí majú srdce,empatiu,súcit a vedia sa zmobilizovať,pomôcť..

 

 

 

dulka, Ne, 08. 12. 2019 - 21:31
Ty už máš nejaké správy z vyšetrovania? Ty vieš čo to spôsobilo a či nikto potrestaný nebude? Nie, Ty nie si pesimista (dokonca ani dobre informovaný). Mne skôr pripadáš ako jeden zatrpknutý človek, ktorý v jednom kuse na všetko nadáva (to som si všimla aj v iných diskusiách u Teba). A to Tvoje "budem hnusná" mi už je smiešne. Veď buď :D
Kamila, Po, 09. 12. 2019 - 11:39

Ono ten milion je veľa, ale prepokladám, že aspoň polovicu zhltnú búracie práce a všetko s tým spojené ...

dulka, Po, 09. 12. 2019 - 22:34
Údajne v prípade nutnosti budú poskytnuté ďalšie finančné prostriedky. Poisťovne budú tiež určite plniť svoje záväzky. Horšie je to asi zvládnuť psychicky... dokážu ešte ľudia čo prežijú niečo takéto kľudne spať?
Kamila, Po, 09. 12. 2019 - 22:44
No hlavne ti, co boli v case vybuchu v dome, asi tazko, ako jasne jednoduche to nema nik..., z tohto domu, len ti co to zazili v reale...
dulka, Ut, 10. 12. 2019 - 08:28

Presne, tí ktorí boli v dome v čase výbuchu,to je asi trauma na celý život Smútok

Mentula, Št, 19. 12. 2019 - 08:55

Nepochybne to je velka tragedia a uprimne s nimi sucitim. Na druhej strane sa uz vybralo 3 500 000 € + rozne dalsie zbierky /TV JOJ /. Premier dal 1 milion na sanaciu bloku, kym sa rozhodne, ci ju zburaju. Takze ten milion moze kludne ist na ucet M 7. Viac ako 4 miliony € na 48 bytov bohate staci na to, aby si kazdy vlastnik bytu mohol kupit primerany byt. V Presove 83 000 staci na byt. Postavit novy blok na pohrebisku pribuznych a susedov urcite nie je dobry napad.

dasa_, Št, 19. 12. 2019 - 09:24

len taký detail, nejedná sa iba o týchto 48 poškodených bytov. Je tam kopec poškodených aj s vedľajších barákov. A kopec pridružených nákladov. Keby si chcela presne počítať. Napríklad s ubytovaním teraz. S nákupom najpotrebnejších vecí typu ponožky, papuče, bundy.... Postele, chladničky, kočiare....

Lenže toto sa fakt počítať nedá

Mentula, Št, 19. 12. 2019 - 09:40

tak pripocitaj charitne dary, oblecenia, moznost ubytovania zadarmo, peniaze z poistovne. Tak vsetko im davat nemozeme, aj sami musia prispiet. Pretoze oni nebrali ohlad na nesuhlas hasicov a uzatvorili vetraciu sachtu. V bytovke, kde mali svoje kurenie na plyn 

dasa_, Št, 19. 12. 2019 - 09:46

vieš, nechcela by som sa s nimi vymeniť, ani keby bolo 10x viac peňazí. Tak sa ja na to pozerám

dasa_, Št, 19. 12. 2019 - 10:39

Musím povedať, že ja na tomto celom vidím aj jedno velké pozitívum - to, že sme sa ako národ zjednotili a každý sa snažil pomôcť, ako vedel. Že nezachraňujeme len vzdialených ľudí, nechcených psíkov. Ale že pomôžeme aj ľuďom priamo v susedstve. Je to také hrejivé.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama