Popis
Výborné jedlo s kyslou kapustou a vôňou klobásky z jedného pekáča.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
1 | kus | 7decová fľaša kyslej kapusty |
800 | gramov | pliecko |
200 | gramov | ryža |
1 | kus | domáca údená klobása |
trocha | údenej slaniny | |
1 | kus | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
mletá červená paprika | ||
olej | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | millilitrov | pochutkova kysla smotana |
Inštrukcie
Pomleté mäso na oleji cibuľke opražím, osolím, okorením a chvíľu dusím. Potom pridám pretlačený cesnák a mletú čer. papriku, podlejem trošilinku vody a ešte chviľku podusím.
Kapustu troška premyjem a dám dusiť na olej a cibuľu. Ak treba osolím a okorením. Uvarím ryžu.
Začnem ukladať na pekáč.
Na dno pekáča dám polovicu kapusty, na kapustu podusené mäso, na mäso uvarenú ryžu, na ryžu nakrájanú klobásku a kapustu.
Smotany zmiešam spolu a zalejem . Nakoniec popražím údenú slaninku a dám na vrch smotany.
Zakryté pečiem. Pred dopečením odkryjem ešte zapečiem.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre