reklama

Nezvyknem si dávať novoročné predsavzatia, ale predsa

Pridal/a Kamila dňa 20. 01. 2020 - 18:56

reklama

 .... s odstupom času som zistila, že som si aj voľajaké dala, okrem toho že sa naučím fotiť ostrejšie zábery.  Hambím sa

ladové poháriky

Tu sú také light, moje nesmelé, novoročné predsavzatia :

  • Trénovať pamäť či mozog ....Toto prvé je také oficiálnejšie. Počas sviatkov som nebola schopná dokončiť jednu vetu, zakaždým po pvých dvoch - troch slovách nasledovala odmlka, alebo "toto" .... abo neviem, čo ..... Ostávalo na šiestom zmysle mojich najbližších či pochopili, čo tým chcel básniť povedať, abo som sa ozaj musela voľajako vykoktať a dokončiť načatú myšlienku. A tak po pár mesačnej pauze som sa znova vrátila k trénovaniu pamäte. mozgu ... na mentem.sk. Chce to každý deň môj čas, občas to namáhanie mozgu ozaj bolí, ale nik iný za mňa s tým nepohne. Ešte dlho by som mala fungovať pri zdravom rozume, a až tak sa mi zatiaľ nedarí, preto ten tréning. Už mám skúsenosť, že som u pri ňom raz vydržala skoro rok, a minimálne sa mi lepšie šoférovalo, bola som viac bdelá? Takže jeto pre mňa celkom reálny cieľ. Potom sa mi stane že o 23,30 rátam na staré kolená zbesilú matematiku. Hambím saPrekvapeniePohoda
  • Chodiť, chodiť - cez týždeň, nemám veľmi kde a kedy, ale cez víkend, hlavne  v nedeľu pred obedom sa to už dá. Postupne s drahým zavádzame tradíciu dlhých cca 8 km prechádzok. Nedeľný obed som zjednodušila, posunula na neskôr, bo treba variť aspoň na pondelok, do mrazáku na týždeň... Nabitá endorfínmi také dám. Tuším najšťastnejšiu Kamilu vidím v zrkadle po takýchto výletoch. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe
  • Nejesť po ôsmej večer - vrámci testovania prerušovaného pôstu som zistila, že keď sa najem, tradične tesne okolo ôsmej, nepotrebujem jesť somariny. Jasné občas zhreším, ale neberiem to tragicky. Hlavne sa mi už párkrát stalo, že zúfala som išla voľačo hľadať, keď som si povedala, no dobre aj tak ma jedenie nespasí. Pre mňa je to už celkom veľký zázrak.

Tak tak, krok za krokom veď "Pánboh nekazal šaliť sa!", ako zvykol hovoriť môj dedko.Úsmev

Dievčatá a vy ako, dali ste si voľajaké nesmelé či dôrazné novoročné predsavzatia? Ešte je to aktuálne? Úsmev


reklama

reklama

dan-cula, Po, 20. 01. 2020 - 19:37

predsavzatie sa dávajú preto aby sa mohli porušovať...

áno čosi v duchu bolo..nahlas to už roky nehovorím!

ale asi to dopadne ako vždy-žiť prítomnosťou a okolnosťami a čo má to prísť príde..

Kamila, Ut, 21. 01. 2020 - 11:27

 ....  však toto naše tiché zbožné priania.ÚsmevJa sa tiež k voľačomu hlásim, len preto, že vyzerá že toto dám, okrem toho mozgu (však ja ten mám odskúšaný) som zvyšok začala skôr   a vyzerá, že je toto je pre mňa  schodná cesta ...

balalajka, St, 22. 01. 2020 - 06:49

Ja som ti taký novoročný ignorant. Aj Silvester neslávim, polnoc odignorujem. Vážne. Idem si spať ako sa mi chce, kašlem na polnočné odbíjanie. Síce sa zobudím, aj som vraj deckám toho roku všetko dobré povedala, lebo mi skočili do postele, ale nejak si to nepamätám.

Keď sa v 2000 roku nekonal koniec sveta a ani potom v 2012, povedala som si, že to sláviť nebudem. Jedine, ak ma niekto vezme na ples som ochotná sa tej polnoci venovať Veľký úsmev.

Tak dopadajú aj novoročné predsavzatia.

Ja mám predsavzatia totiž časovo nevymedzené.

Chôdza je úplne skvelá. Gratulujem. Tie nedeľné obedy aj u nás tak inak vyzerajú. Raňajky po plaveckom veľmi neskoré, občas aj o 11tej chalani niečo ešte dusia, tak potom obed kľudne na 14-15tu aj sa mi podarí. Vyplazený jazykTo aby sme zo zvyku v pracovný deň nevypadli.

Ja zatiaľ behám s mladou, lebo prechádzky ma nebavia. Som zvedavá, koľko mi to vydrží. Najviac sa mi páči ako za rok som urobila posun. Už nestriedam chôdzu s behom, už len bežím. Som zvedavá, čo to prinesie pre výkon na bicykel.

Ale teda - predsavzatia nie. Ja si dám radšej výzvu. Toho roku mám plaveckú. Už ma 3x videli na plavárni a dala som jeden bazén (25m) kraula bez utopenia sa Váľam sa od smiechu po podlahe. Uvidíme kam to na konci školského roku dotiahnem. Hambím sa

dasa_, St, 22. 01. 2020 - 07:58

začínam mať podozrenie, že trenuješ na triatlon ÚsmevÚsmev

balalajka, Št, 23. 01. 2020 - 10:24

To máte tak, keď si kúpite chytré hodinky.

Tak keď už si tie chytré hodinky kúpim ja, tak už niečo stoja, niečo robia a niečo majú ako doplňujúcu výbavu. Veľký úsmevTakže moje majú aj 2 hrudné pásy, ktoré monitorujú priamo srdečné tepy či čo to robí, vyhodnocujú potom jako dupem nad zemou, koľko mi noha sa šuchce po zemi, vertikálnu - horizontálnu ... no prevelice light tomu teda rozumiem, ale farebné grafy to ukazuje pekné. Ja sa vždy teším z farbičiek, čo ten graf dá a potom študujem - jaj ... totok tak dobré zas výsledky bárs pekné sú neni, a tak Váľam sa od smiechu po podlahe. To je jeden pás.

Potom mám druhý pás - do vody. Tak už keď to tie prachy stojí, tak už som sa odvážila aj do vody. Okuliare som dostala od plavčíkov Bozkávam, plavky vyhrabala niekde plavecké a keď chlapci cez víkend plávajú tréningovo, tak sa chodím aj ja aspoň na pol hodiny odmočiť. Zatiaľ nejak žiadna sláva sa nedá povedať, ale ono sa to poddá.

Jaj a ten prvý pás aj na bicykel ide, len tam by som potrebovala ešte takú srandu na kadenciu Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe. Strašná zábava tieto udelátka na šport.

Som pozerala tie moje behy, ako som ich zlepšila časovo, docela zaujímavé. A ešte som uvažovala, že prečo len tak so psom nechodím na prechádzky. No lebo ja ju mimo domov pustím navoľno a ak má príliš veľa času, tak potom srnky a zajace musíme naháňať. Teda ona zajaca a ja ju. Hambím sa V pokluse len čo to zaňuchá, menej ten zveri stihne zachystiť a kluše vedľa nohy vtedy.

Ja som normálne nútená do toho pohybu. Hambím sa

Kamila, Št, 23. 01. 2020 - 10:35

Však donedávna u teba  o behu ani chýru, ani slychu a dnes beháš vo veľkom, takým štýlom sa aj plávanie poddá ... Samo nie, ale tvojou zásluhou. Úsmev Tie športové udelátka znejú zaujímavo, má to tú výhodu, že "súťažiš" sama so sebou,  mne stačí mobil čo strčím do vrecka ....

balalajka, Št, 23. 01. 2020 - 10:56

Mobil mi vydržal v podstate dosť dlho. Čul mám vyšší level Veľký úsmev.

Inak - ku kúpe ste ma dokopali aj vy, keď ste si kroky merali, sa mi to zdalo nenormálne málo, čo km som ja dala oproti vaším krokom. Tak teraz mám nastavený denný limit, že 10tis krokov denne. Hmmm - týždenne to dávam, denne tak 3 dni po sebe a potom pauza - nestíham. Jako, keby som sa posnažila, tak stíham.

Jaj storka - som sa vracala z fitka, manžel ma bral a chýbalo mi niečo tuším 800 krokov. Hovorí mi, že ma vyloží tam a tam po ceste a že tých pár metrov prídem peši. Reku to bude málo. Ženy moje, ten môj chlap mal pravdu. Takmer na 10 krokov sa trafil presne. A čerešnička bola, že potom som ešte doma pobehala a mala by som tuším tie metre aj tak Chichocem sa.

No s tým plávaním uvidím - ono toho roku neni snehu, tak neviem, či bike už nevytiahnem, aj by som mala kolesá pretočiť . A bude po behaní a plávaní Veľký úsmev.

Kamila, Št, 23. 01. 2020 - 11:04

Zlatého chlopa máš, takže stále ostáva najväčšia láska bicykel? Chichocem sa

Ono tie kroky s náromkom, pri takom vysávaní sa ich aj nazbiera, to drahý stále pozeral, aký je skvelý, už si nepämatám, chvíľu som mala jeho zdedený, čo to narátalo pri varení nedeľného obeda. Určite ma to nijak morálne nepovzbudilo  ....Hambím saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe, že s radsťou aj na buduúce, ako pri prechádzke v prírode. Beriem, to aspoň ako plus, že nesedím za PC. Hambím sa

balalajka, Št, 23. 01. 2020 - 13:12

Joj zlatý je ten môj muž, zlatý jak retríver ako hovoria moje decká. Veľký úsmev

Tento môj drahší smart zázrak neviem ako pracuje, ale treba sa hýbať do priestoru - lebo aj na bežeckom pásme zaznamenáva až po prestavení. Vysávanie ani neviem, také moc nerobím, to robia chlapci Úsmev.

Prechádzky resp. u nás beh po prírode je nádhera. Ja sa vytiešam z každej jednej minúty slnečného dňa navyše jak malá Tlieskam. Behať totiž beháme po tme, to mi nevadí, keď sa bojím, aspoň bežím rýchlejšie. Ale zas - beháme také miesta ... kto by tam len v noci na koho čakal Chichocem sa? A koľké dobrodružstvo, keď bežíš s čelovkou, hmla taká hustá, že ti svetlo odráža naspäť jak proti stene keď si, zima jak v ruskom filme, takže ešte aj tie okuliare máš zahmlené. Juj to bol len jeden taký beh a už nosím šošovky zas. Veľký úsmev

A tak chodíme behať buď ráno pred 7mou cez víkend, alebo navečer hociktorý deň - od tej 19 do tuším najneskôr sme štartovali o 22.

Kamila, Št, 23. 01. 2020 - 17:11

Bože o desiatej Pohoda, vyzerá, že adrenalínu kus potrebuješ do života, ale však s veľkým psom. Úsmev

balalajka, Št, 23. 01. 2020 - 17:22

Toto je minulorocna, este sneh bol. Kto by tam co robil potme okrem mna a psa. Svetlo len z dialnice a mesiac svieti. Romantika ; )

Kamila, Št, 23. 01. 2020 - 18:22

Nádhera, len toho roku nic snehu nieto, obcas kus bielo spravi názmraza, ale po snehu ani chyru ani slychu ..., aspon je relativne chladno, ako ma v zime byt. ;)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama