reklama

Dnes sú tomu dva roky

Kamila , 21. 02. 2020 - 12:03

reklama

Venujme tichú spomienku dvom mladým ľuďom Jánovi a Martine, ktorí stáli v ceste bezcharakternej a bezhraničnej túžbe po moci a bohatstve. Skutok to bol tak ohavný a neodpustiteľný ... Bolesť rodičov, bezodná ...

 Aj keď to znie šialene, ale ich smrť "mala zmysel" ....? Za dva roky sa mnohé zmenilo, ľudia vyšli do ulíc, z vlády odišlo zopár mien, aj keď poniektorý stále vehementne trieska na dvere. Zmenilo sa vedenie polície, ale predovšetkým na povrch sa vyplavilo toľko špiny ... prepojenie politiky a talianskej mafie, oligarchov, skorumpované súdnictvo ....

Nie takáto smrť je stále nezmyselná, lebo Ján, na to všetko, čo sa tu na Slovensku za posledné dva roky vyplavuje, postupne prichádzal. A všetko to bahno by zverejňoval .... Ak by by polícia vzala na vedomie vyhrážanie sa Kočnerom, poskytla mu ochranu ...., mohli sme sa to všetko dozvedieť inak ...

To, čo sa stalo už nijak nezmeníme. Môžeme však rozhodnúť o zmene, skutočnej, nielen na oko, ako nám to predvádza doteraz vládnúca garnitúra, ktorá to všetko umožnila. Môžeme sa svojim hlasom v budúco týžďňových  voľbách pripojiť k snahe o lepšie Slovensko, bez korupcie, bez arogancie moci, so  spravodlivými súdmi, bez olbovania národa planými sľubmi a krátkozrakými činmi, ktoré sa nám vypomstia v budúcnosti  ... A ak môžem za seba, mala by to byť cesta k pokoju, bez násilia, takého či onakého ...

Táto krásna pieseň, na hudbu od Johna Lenona Imagine, vznikla na počesť Jána a Martiny. O jej histórii sa môžete dočítať tu.

[video:https://youtu.be/lR3qcLSlRyE]

PS: V mnohých mestách dnes vyjdu ľudia do ulíc, vyjadriť pietnu spomienku a postaviť sa za Slušné Slovensko. Môžete sa pridať.

 


reklama


reklama

dasa_, Pi, 21. 02. 2020 - 12:49

Veľmi, veľmi sa ma to dotýka. Sú okolo mňa ľudia, ktorí chodili s Jankom do školy. Od brata som kupovala dubáky, ktoré nazbieral otec. Jeseň pred tým.

Nemôžem na to myslieť, aby som nemala slzy v očiach.

Čo, kto dá komukoľvek právo zobrať druhému život????

Čo sa muselo v živote tých, čo za tým sú, stať, že boli schopní ísť až sem? Niekto, kto dal pokyn, niekto, kto zaplatil. A niekto, kto vykonal. Otázky, na ktoré nevieme odpoveď????

Alebo sú fakt za všetkým iba peniaze? Či túžba po ovládaní? Po moci?

Kamila, Pi, 21. 02. 2020 - 13:17

alebo strach, že o to všetko môže prísť ....?

dasa_, Pi, 21. 02. 2020 - 13:00

Ešte jedna otázka - robíme my matky niekde chybu, keď z milých babätiek, ktoré sa radujp zo všetkého vyrastie niekto, kto dokáže druhému zobrať život? Alebo to musí byť niekde hlboko v človeku?

Začína to šikanou v škôlke, v škole, ktorú nikto nerieši, prípadne donekonečna ospravedlňuje? Krutým otcom? Alebo naopak príliš veľkou benevolenciou? Bezhraničnou láskou? Alebo zlými sociálnymi pomermi, veľkou chudobou?

Kamila, Pi, 21. 02. 2020 - 13:16

Veru náročné otázky, zrejme to bude mixom spomínaných faktorov ... genetickou výbavou, rodičmi a tým čo si nesú oni so sebou, výchovou, školou, kamarátmi, spoločnosťou, životnými udalosťami ...a média, aký dnes majú tie vplyv ... Zo všadiaľ ide na nás toľko negatívneho ...

dan-cula, Pi, 21. 02. 2020 - 15:24

Pieseň..dávno ma pesnička nedostala.No táto vošla pod kožu...

dasa-preťažké otázky..kedysi syn vyviedol niečo za čo som ho doslova dobila ani neviem čím či opaskom či varechou(najskôr dohovárala..)sťažoval sa že týžden sa na telesnej nevyzliekal.už v školke mi povedali,že je typ ked mu povie jeden chlapec ktorý chodil s ním do škôlky ,že aby skočil z mosta tak že on skočí..v puberte sa stalo niečo podobné-doma žiadny problém potom som sa dozvedela kto je jeho o 4roky starší kamoš a bum...dohováranie o tom ,že kto je dotyčný a čo už má za sebou nepomohlo -pritom sĺuboval a prisahal,že si ho nebude všímať..ked to prasklo vyťala som ho aj za kamoša..celá rodina sme si snorili kde sme urobili chybu,že bol taký ovplyvnitelný...

Kamila-žiadna matka nemá prežiť svoje dieťa..

Nepoznala som Jána ani Martinu..no z toho čo som sa dočítala a dopočula vedel si zrátať 2+2 a tie poprepletance triediť..a takých machrov je vraj málo.

včera som započula priipomienku-vraj volby by mali byť každý rok:nestihli by sa toľko pobratričkovať a tolko nakradnúť a snažili by sa plniť sľuby..

Kamila, Pi, 21. 02. 2020 - 17:16

Nie, toto by nemal zažiť žiaden rodič ....

 ...nedá mi , pomohol výprask ...?

dan-cula, Pi, 21. 02. 2020 - 20:54

myslím,že toho bolo viac čo pomohlo.. ale aj po rokoch si myslím,že som dobre urobila ..no potom prišla stredná škola kde dochádzal, iné deti ,snívanie o výške v zahraničí..

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama