reklama

Tradičné langoše

Pridal/a Recepty z intráku dňa 21. 02. 2020 - 17:22 - Recepty Recepty z intráku
Tradičné langoše, Slané, recept, Recepty z intráku

Recepty z intráku | Langoše


reklama

Langoše sú klasika. Najlepšie chutia s cesnakom a samozrejme kečup či majonéza a syr na langošoch nesmie chýbať

Ingrediencie
500 gramov hladká múka
125 millilitrov kyslá smotana
200 millilitrov mlieko
1 kus vajce
1 čajová lyžička soľ
25 gramov droždie
1 čajová lyžička cukor
200 millilitrov olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zo 100ml mlieka a cukru sa zarobí kvások. Nechá sa podkysnúť. Zvyšné suroviny sa spolu s kváskom zamiesia na cesto. Necháme vykysnúť.

Z cesta sa odtrhnú kusy cesta veľké ako dlaň. Vytvaruje sa tenká placka. Vkladá sa do vyššej hladiny rozpáleného oleja. Z jednej strany sa pečie prikryté pokrievkou, druhá strana sa pečie bez pokrievky. Ide to rýchlo.

Na vrch každému podľa chuti - kečup, syr, smotana, prelisovaný cesnak s olejom, alebo len tak.

Ak sa nespotrebuje celé cesto naraz, vložíme ho do vrecka a uchovávame v chladničke 2-3 dni.

Doplňujúce poznámky

Lángoše sú jemné a vôbec nie sú mastné

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Trencijka, So, 22. 02. 2020 - 07:56

Prave langose obsahuju muku, drozdie a vodu. Mlieko a vajce v nich nemaju co hladat

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama