reklama

Som netolerantná?

Pridal/a dan-cula dňa 24. 02. 2020 - 21:03

reklama

...asi áno!

o čo ide?poslednú dobu akosi viac vnímam,alebo sa mi to zdá,že je viac moderátorov v rádiu aj telke ktorí majú rečovú chybu,brbcú,veľa sa opravujú,často sú "premotivovaní",cítiť ako nasilu sa smejú,snažia sa byť akože optimisti... alebo je to hlas čo je vyslovene nesympatický.

príklad..dnešné relácia v rádiu  teraz večer,téma zaujímavá -vykurovanie a kvalita ovzdušia..ale moderátorka akoby mala vždy plný krk hlienov..musela som to vypnúť.Pritom tú pani som v živote nevidela,neublížila mi -no počúvať ju nemôžem..

túto nedelu bolo zlé počasie,potrebovala som niečo porobiť dnu tak telka bola zapnutá ako kulisa..no ked som započula moderátora ako zvoláva na diskusiu a k voľbám a nevie povedať R a akoby aj L-išla som sa pozrieť ..mladý chlap a brblavého ho ukazujú..

čo s tým...?


reklama

reklama

Kamila, Po, 24. 02. 2020 - 22:29

Tiež v momente prepínam, keď mi hlas nesedí, zväčša v rádiu, lebo telku nepozerám. Netolerantná by si bola, ak by si im to nejak vedome dávala najavo, ale ak ti niečo nesedí a zrusíš to, berieš tak akurát ohľad na seba? Mne asi najviac vadí v rádiu úsmev v hlase akoby nasilu, za každú cenu  ..., niekto to vie prirodzene taká Didiana, ale tá je v tom prirodzená uveriteľná, ak tomu neviem uveriť, ťiež mi to nerobí dobre, prepínam ... S hudbou robím to isté. Jazdím na krátke vzdialenosti zo 15 minút ta neriešim vlastný výber, ale čo sa za ten čas stihnem naprepínať Hambím sa

balalajka, Ut, 25. 02. 2020 - 05:50

Rádio počúvam veľmi málo, lebo buď mi stiahne všetky myšlienky a pohltí moju pozornosť, alebo mi lezie na nervy po 3 hodinách ako stále sú všetci šťastní, vysmiati, radostní - proste furt párty. Ja som neni zamračený človek, nie, ale proste niekedy nemám náladu furt byť vychichotaná.

Mne lezie neskutočne na nervy jedna reklama na lyžiarsky obchod či športový či čo to je, ktorá končí ako dieťa vraví, že má ono výbavu zadarmo. Plný nos sopla. Už 2 roky! Och!  - To by som bola netolerantná aj v realite a donútila sa malú vysmrkať. Hambím sa

Ono celkovo si zober, že kedysi boli určité kritéria na niektoré povolanie. Vojaci z povolania - aspoň na určitých miestach, museli byť vysoký, mať súmerné črty, letušky štíhle a fakt pohľadné (ak nie aj vyslovene krásne, tak proste elegantné), tanečnice vo folklórnom súbore pokiaľ viem okrem konfekčnej veľkosti aj nejaké estetické kritéria spĺňali, hlásateľky museli vedieť plynule a spisovne rozprávať - príjemný hlas bol nejak samozrejmý. Fakt mám dojem, že dnes môže robiť každý všetko. Škoda. Nejak sa stratila tá exkluzivita povolaní.

aramana, Ut, 25. 02. 2020 - 08:02

Nie si netolerantná, tí ľudia tam nemajú čo robiť.teraz vravím o ľuďoch s rečovou vadou.Nemajú čítať príhovory, robiť hovorcov a už vôbec nie moderátorov.Je to vyslovene nevhodné.

Sama mám rečovú vadu...pár rokov dozadu, pred maturitnými skúškami, napísala som príhovor a premocne prehovárala niekoho, kto ho prečíta, pretože mi bolo jasné že ja to byť nemôžem.Slovenčinu a literatúru som milovala a aj tam sme sa učili o tom že s rečovou vadou proste nevystupovať oficiálne...no nenašla som nikoho, všetci príšerne hanbliví...dopadlo to tak že som musela prečítať sama, čo mi bolo pri samotne skúške dostatočne vytknuté a dali mi pocítiť že jednotka to už byť nemôže keďže neovládam niečo také ľahké ako je nečítať príhovor s rečovou vadou, samozrejme že to, že nemal kto to prečítať by boli len výhovorky.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama