reklama

Mäso, zelenina a príloha z jedného hrnca

Pridal/a dasa_ dňa 21. 02. 2020 - 14:25 - Recepty dasa_
Mäso, zelenina a príloha z jedného hrnca, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_


reklama

Ak varíte iba pre jedného, dvoch,  možno tiež poznáte ten problém. Aj by ste si niečo dali, ale stráviť hodinu v kuchyni? A potom ešte tá hromada riadu. Tak to vzdáte skôr, ako sa do niečoho pustíte.

Ingrediencie
2 kusov zemiak
300 gramov zelenina
2 kusov kuracie dolné stehná
2 štipky soľ
  korenie
1 polievková lyžica olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Prípadne pracujete z domu a naozaj nie je čas venovať sa príprave jedla viac, ako je najnutnejšie minimum. Ideálne sú vtedy jedlá z jedného hrnca. Alebo panvice, či plechu. Rýchlovky, ktoré nepotrebujú veľa času na prípravu, majú veľa variácií a naviac, sú aj chutné.
Recept je rozpísaný približne na 1 porciu. Množstvá sú naozaj iba orientačné.

Najskôr som na panvici piekla iba samostatné zemiaky. Neskôr mi napadlo pridať aj zeleninu a mäso. Teda také, ktorému bude stačiť 25 minút. Voľba padla na spodné kuracie stehná. Samozrejme, je na vás, čo vyskúšate. Kľudne môžete piecť aj len samotnú zeleninu.

Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky. Vyberieme zeleninu podľa chuti, vhodná je mrkva, rôzne druhy tekvice, sladký zemiak, karfiol, ružičková kapusta... Očistíme, nakrájame na väčšie kusky. Stehná očistíme a osolíme.

Na pečenie používam hlbšiu panvice, dôležité je, aby sa dala panvica prikryť. Tým sa urýchli príprava.

Rozpálim olej, krátko na ňom opečiem stehná. Pridám zemiaky a zeleninu, osolím, posypem vhodným korením (nemusí byť) a dobre premiešam. Prikryjem, stíšim plameň a nechám opekať cca 25 minút. Počas opekania pravidelne asi 4-5 krát panvicu premiešam, aby sa všetko opekalo rovnomerne.

Môžeme podávať s kečupom, tatarkou, kyslou uhorkou ... alebo len tak, so surovou zeleninou. Kto nepotrebuje mäso, môže opekať iba zemiaky so zeleninou. Variant je veľmi veľa, každému podľa jeho chuti.

Doplňujúce obrázky
Mäso, zelenina a príloha z jedného hrnca, Hlavné jedlá, recept, dasa_, 1

dasa_

Mäso, zelenina a príloha z jedného hrnca, Hlavné jedlá, recept, dasa_, 2

dasa_

Mäso, zelenina a príloha z jedného hrnca, Hlavné jedlá, recept, dasa_, 3

dasa_

Mäso, zelenina a príloha z jedného hrnca, Hlavné jedlá, recept, dasa_, 4

dasa_

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

veronika9, Št, 27. 02. 2020 - 19:09

Miluji jídlo z jedného hrnce a toto mně vyhovuje pro 2 stravníky. Také je to vhodné do remosky na chatě, žádné špinavé hrnce.  Nebo také se říká CDD=co dům dá,vaříš podle zásob. Áno

dasa_, Pi, 28. 02. 2020 - 09:36

Presne tak, varenie v malom a hlavne z toho, čo je doma. Netreba sa otrocky držať receptu, on to vlastne ani nie je recept, skôr taká inšpirácia. Využiť to, čo je doma k dispozícii. Radšej ako hotové jedlo z obchodu so zložením na jednu kancelársku stranu. Teda s množstvom surovín, o ktorých človek ani netuší, čo to je.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama