reklama

Covig 19 - 7.deň

Pridal/a balalajka dňa 19. 03. 2020 - 06:35

reklama

Včera nastal u mňa v zmýšľaní určitý bod zlomu. Doteraz som sa riadila v hesle "nejak bolo, nejak bude", ale po včerajšom veľkom uvážení som si povedala, že takto nie.

Chýbajú mi určité veci, ktoré som v živote do Covidopandémie ani v podstate nevnímala. Resp nebrala ako niečo extra. Jasné, dá sa bez nich žiť. Ale lepšie je, si to nejak v živote zariadiť zatiaľ s náhradami, lebo nič nie je dôležitejšie ako zdravie naše a našej rodiny, ale k zdraviu patrí aj mentálne zdravie, však áno. A to teda jeho krehkosť riadne skúša terajšia situácia.

Jedným z nich je, že mi chýba možnosť starostlivosti o seba. Taká tá klasická. Kaderníčka, kozmetička. Lenže to je niečo, čo zvládnem predsa krásne aj sama doma. Rovnako zacvičiť si. Nič vás nedá do lepšej pohody ako rozhýbať riadne telo. Vyplavíte endorfíny, presmerujete myšlienky.

A ako som tak uvažovala, čo s tým, lebo dojdem domov a mne sa veľa vecí taaaaak straaaaašne nechce a skĺzavam do toho "chlapského" odventilovávania sa pri tupom civení na životy (často nereálne) v TV! Takže tadiaľto cesta nevedie som si povedala.

Chce to systém a poriadok.

Takže - urobím si harmonogram.

Tak ako som 3x týždenne chodila do fitka, tak musím si vymedziť presnú hodinu a deň v týždni, kedy urobím za tento druh pohybu adekvátnu náhradu. Odtisnúť si nábytok (v rámci rozcvičky) a zostaviť si nejaký súbor cvikov v daných možnostiach. Už uvažujem o nákupe strečovacích gúm, ale aj kettle bellu (už vidím tie zhrozené pohľady manžela, keď mu to trepnem vedľa postele). Jednoručné 2kg činky mám, karimatku kašlem. Aspoň budem nútená umyť pred aj po cvičení podlahu. Veľký úsmev

Rovnako termíny u kaderníčky a kozmetičky. No a čo, že melír dosiahnem zle nanesenou farbou. Dôležité je, aby som si tie 2 hodiny vymedzila na zvŕtanie sa pred zrkadlom, aby som si uvarila čajík a siahla teda po časopise ako v salóne kým mi chytá farba a vypla na chvíľu tie otrasné sociálne siete plné noviniek.

Čo mi ešte chýba? Tak zatiaľ nič tak strašne. Bikujem v rámci možností a poučení - nie rýchlo a zbesilo, ale relaxačne. Žiadne ataky na osobné rekordy Mrkám. Rodinné návštevy nahradili dlhšie a častejšie telefonáty. Jasné, že to neni ono. Ale aj to je veľké plus oproti tomu, aké možnosti mal človek pred x rokmi.

Zatiaľ to ide. Jediné, čo mi napodiv nechýba sú obchody. Chýbajú mi síce v skrini bledé pančušky, lebo tak dneškom už asi fakt padá obdobie čiernych nepriesvitných, ale tak nejak si poradím. Idem kuknúť, aké možnosti ponúka eshop. Vyplazený jazyk A to som si hovorila, že jako ľahko je šetriť, keď nič nie je otvorené. Veľký úsmev

Držte sa dámy.

Ja idem čítať, čo dnes varíte. Mrkám

 


reklama

reklama

dasa_, Št, 19. 03. 2020 - 07:14

Jaaj, 6 dní som bola doma. Vyšla som akurát očistiť kľučky a podať balíky kurierovi. Ale už som mala dosť, tak som ráno vyštartovala von. Teda, nebolo mi to doma schválené, ale čo už. Zobrala som obrusok napustený liehom, zase všetky kľučky vyutierala a celý čaws som mala ruky vo vreckách.

Čo sa týka cvičenia, tak vybavenie doma mám. Aj gumy - dva druhy, pás, aj zošité na nohy. Aj kettle bell mám, aj karimatku, aj 3 velkosti jednoručiek. Dokonca aj take rolovacie čudo. Ale aj bez toho je veľa cvikov, ktore sa dajú zvladať aj bez náradia. Už len viac chuti z mojej strany.

Vlasy sa zatial nechystám farbiť, zato rozmýšlam nad intenzivnou olejovou kúrou. Mám ich veľmi suché, vrátane kože. Takže  hor sa do toho.

A hlavne, konečne som včera vytiahla knihu. Teda beletriu. Musim to miesto sieti....

balalajka, Št, 19. 03. 2020 - 07:31

ÁnoÁnoÁno

Budúci týždeň zas teploty majú klesnúť. Tak to aj mňa bude viac nútiť interiérové aktivity robiť.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama