reklama

Na čo sa dnes teším?

dasa_ , 20. 03. 2020 - 06:13

reklama

Situácia nie je ľahká.

Práve preto skúsme spoločne hľadať drobnosti, ktoré nás môžu potešiť.

Ja sa aktuálne teším na to, že o pár minút idem aspoň na pár minút von. Mesto je ešte prázdne, rúšku mám, tak idem.

Potom sa teším na obed. Vymyslela som kombináciu šiošovicovej polievky a niečoho kysnutého. Za normálnych okolností by mi to doma ofrflali. Teraz zjedia Úsmev

A potešilo by ma, keby sa mi dnes podarilo na našej terase (pred bytovkou) ostrihať po zime obrovské kvetináče. V jednom kúte to začína kvitnúť, hneď by to lepšie vyzeralo.

Včera som si spomenula na knižky Betty macDonaldovej. Ona vedela o ťažkých časoch písať mimoriadne optimisticky. Tak som si jednu vytiahla a začala som čítať. Plánujem dnes pokračovať.

 

A čo poteší dnes vás?


reklama


reklama

Kamila, Pi, 20. 03. 2020 - 11:58

Rozmýšľam nad tým od rána a ono to nie je momentálne sranda, zastaviť vnútorné chvenie a to tešenie sa je niekedy problém aj v normále. Ok tak sa teším, ked spracem stôl zo šitím a začnem skladať puzzle, to ma posledne dosť dostalo, ale keď tak rozmýšľam, náš veľký stôl sa dá roztiahnúť na ešte väčščí, síce neviem kade budeme chodiť, ale vojde mi naň aj šitie aj puzzle. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheA večer vybehnem na pole, určite  ..., mám ho pod nosom,

Kamila, Pi, 20. 03. 2020 - 12:40

Dovolím si zacitovať z článku Psychologická imunita na Psychologie.cz, túšim by mal byť odomknutý pre všetkých:

Lék na strach

Co vše může být lékem na strach? Myslím, že naděje, důvěra, láska, odvaha, radost. Kde je radost, tam není v dané chvíli strach. Naše radostné prožitky posilují naši psychickou imunitu. Je třeba hledat věci, které udrží naši naději silnou, a ne slabou či naivní. Potřebujeme rozšiřovat své zorné pole, aby v něm nebyly jen obavy – to by bylo vítězstvím strachu.

Mysleme na ostatní kolem nás a vymýšlejme něco, co jim zlepší den, udělá radost, přinese pozitivní překvapení. Nemusí nás to stát moc sil a může to držet naši mentální imunitu odolnou proti zúžení na jediné negativní téma, jak to vypadá dnes.

Zpívejme si (ve většině životních období, kdy nejsme v nějaké posttraumatické fázi či veliké krizi, to opravdu jde) a užijme si vjem, že slyšíme svůj hlas. Máme hlas, který něco zmůže. Malujme, tancujme, obklopme se uměním a oživí se naše kreativita – pocit, že utváříme svůj život. Sportujme a ucítíme sílu svého těla. Vrátí se nám pocity, že nejsme jen bezmocně vydáni rizikům života. Odvirujme naši mysl a i naše tělo bude lépe bojovat, kdyby bylo v ohrožení. Psychický stav je zásadním faktorem pro to, jak probíhá léčba většiny i nepsychosomatických onemocnění.

Autor: Aleš Borecký

balalajka, So, 21. 03. 2020 - 09:23

Ja sa dnes tesim z toho #somdoma. Konecne mam sobotu. V robote je to besne teraz. Viac chaoticke  nahaname sa vsetci. 

Tak som si dosyta pospala do 6tej. Normalne sa tesim ma varenie, idem vymysliet nejaky kolac, bo mam deficit na sladke. A aj myslienka na upratovanie ma ukludnuje. Ja viem, ti co su uz dlhsie doma si klopu po cele, ale ja sa fakt na to tesim. Vecer 2km kolecko behu a starsiemu poslal telocvikar ulohu, tak.vcera sme zacali a mucim deti s technikou drepu. Dufam, ze bude len tak light.kvapkat a aj vietor sa trochu skludni. 

Co ti poviem. Milujem zivot.

Jaj ... vcera som popri zehleni pozrela film Pisatel ( Letter Writter). Odporucam. Mne prisiel vhod prave teraz. Aj som pobekala, ale ono obcas mne take treba.

dasa_, So, 21. 03. 2020 - 09:36

jaaj, rozmýšľam, rozmýšľam, čo by to mohlo byť dnes. Rýchle upratovanie sme dali včera všetci, aj oprane je.

Dnes ráno som ani len nejakú prechádzku nezvládla, lebo teda lialo statočne.

Ale rozmýšľam, že by som možno mohla ísť 10y do pivnice. Kľučky som vydezinfikovala a je to presne 39 schodov, jedna strana. Aspon niečo by to bolo. Najskor pojdem pre zemiaky. Potom zanesiem zeleninu. Potom zanesiem nejake veci do skladu. A pomaly to na tých 10x aj vydá

dasa_, So, 21. 03. 2020 - 09:57

aha už viem, idem si dať masku na vlasy Úsmev

balalajka, So, 21. 03. 2020 - 11:52

https://www.instagram.com/p/B89LXcJAmiy/?igshid=xma8z9w379c9

Keby sa niekto nudil, moze namasirovat zvysok rodiny. Neviem ci sa bude tesit maser, ale namasirovani urcite Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama