reklama

A čo so seniormi v čase karantény?

dasa_ , 21. 03. 2020 - 22:20

reklama

Ja viem, udržať doma malé deti a nezblázniť sa je niekedy riadne umenie. Len teda - na malé dieťa máme zvyčajne rôzne páky, ktoré sa dajp použiť.

Ale čo s rodičmi a ešte horšie, čo so starými rodičmi v čase karantény, keď musia sedieť doma. A zrovna v tom okamihu si spomenú na ticíc vecí, čo potrebujú z ľubovoľného obchodu.

S takými, čo robia všetko po svojom. A povinná karanténa pre nich neplatí. Čo nedokážu pochopiť, že naozaj nemôžu vstúpiť do malej lekárne, keď sú tam dvaja zákazníci a dobíjajú sa tak, že musí zasahovať polícia. Napríklad.

Aké používate finty na to, aby ostali doma?

Alebo máte šťastie a rodičia to chápu. A dobrovoľne sa podriadzujú?


reklama


reklama

dan-cula, Ne, 22. 03. 2020 - 19:03

zatial to ide...a povedala by som po skusenostiach aj s inými seniormi zvládajú to psychicky lepšie ako mladšie ročníky..možno preto,že to berú ako fakt..prišlo to,treba to prežiť v rámci možností..neriešia konšpirácie,následky...je čas prísť na svet,prežiť život a čas odísť...ked to počujem-srdce zabolí ale nahlas to naozaj neriešim..

ono u nás je to asi lepšie lebo sme dedina takže seniori sa začali ozaj prplať každý vo svojom dvore,záhrade..nevidno ich ani cvŕlať po dedine,rúška nosia poctivo-mladé ženy pošili rúška a rozniesli ich všetkým osamelým,soc.prípadom,dôchodcom..

no uvidíme čo bude ďalej..

dasa_, Ne, 22. 03. 2020 - 19:12

no my máme seniorov panelákových. A veľký preveľký problém vysvetliť, že jednoducho sa von nemôže.

Ale dnes to už bolo lepšie. Prešli sme na prosenie. Nie príkazy. Tak uvidíme.

Najhoršie je s tými, čo nemajú žiadne koníčky na doma. Čo ich nič nebaví. Ani telka. Ani krížovky.

balalajka, Po, 23. 03. 2020 - 06:34

Na moje prekvapenie to zvládajú skvele. Trochu bol problém vysvetliť mame obchod, lebo furt bolo nejaké "ale", ALE! Veľký úsmev nakoniec pochopila, že nemôže. Dovolili sme jej jeden výjazd do malého miestneho obchodu, kde bol jeden nakupujúci. Vychádzku má povolenú pešiu, takú, čo chodí klasické koliečko, ale pripomienkovali sme, že žiadne vykecávačky so susedkami. S tým nemá veru problém. Inak, komunikujú spolu cez ulicu, alebo spoza plotov. Veľký úsmev Ale tak - nie sú senilní, sú svojprávni, tak chápu, že to neni sranda.

Dohovorila som, že ONI sú kritická skupina, IM ide o život.

Tak a dnes som objednala semiačka, nech sa môže čičrať na záhradke, sestra jej ešte v piatok doniesla hrášok a mrkvu na sadenie, za čo som sa jej srdečne poďakovala, lebo porýľovať záhradku vyšlo na mňa. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe Tak tento týždeň posilka s motykami a rýľmi ma čaká. Hambím sa

Jáj a dostali ešte od segri "covidový balíček" - bola tam kniha, nejaké krémiky, nech si robia "wellness" a tak.

Jaj a šili sme aj rúška.

Kamila, Po, 23. 03. 2020 - 22:00

Snáď s tou záhradkou počkáte kým, prestane mrznúť. Hambím sa U nás už pár dní skoro bielo.Hambím saSo záhradou čakám na suseda, do konca apríla v našich končinách.

Inak debaty so susedmi cez plot sú skvelé. Hambím sa

 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama