reklama

A keď všetko toto pominie ...

Pridal/a balalajka dňa 03. 04. 2020 - 06:19

reklama

... tak budeme so smiechom spomínať na tieto časy.

Teda v to pevne verím, lebo keby situácia nebola miestami zúfalá, tak je tragikomická.

Ráno pri káve s kolegyňami trkoceme o všeličom. Najnovšie politické debaty spôsobené výmenou vlády boli prerušené ešte ohnivejšími diskusiami na tému, kde zohnať kvasnice. Známa známej našej kolegyne robí v "kvasnicovej". A že zoženie kartón kvasníc. To bolo šumu! To bolo šuchotu!!! To sa tepy zvýšili. Nadšenie. Keď tu iná kolegyňa vytiahne, že nemá už múku a tam a tam nemali. Ale mali inde! A kde sa dá nakupovať tak, aby ste nestáli hodinu v rade? Aj to vieme poradiť. Soľ nad zlato a informácie len po známosti.

Najnovšie už netreba rúška, tie máme a dosť všetky. Aj rodinní príslušníci sú zásobení, lebo podpultovo zohnaná gumička z Čiech dávno dorazila. Strihy sme už vyskúšali všetky - módnu prehliadku s komentármi "to je jak náhubok pre psa" alebo " ten je dobrý, to dám manželovi, ani vyprávať sa cezeň nedá" absolvovali. Ja som tú moju ráno zabudla doma. Utekala som do auta a miesto nej, som vzala slnečné okuliare. Nevadí, aj oči treba chrániť. Rúšky máme všade. V aute 3. Vždy jednu "pre strýčka Náhodu", v robote na stole mám ešte jednu, lebo podchvíľou vybieham čo niečo dovezú, odvezú, tak ich striedam.

Momentálne sa rozohňujeme nad dezinfekciami. Podarilo sa mi jednu kúpiť. 25€ za 900ml. Spokojná. Z lekárne. Kolegyne spomínali, že kúpila známa ich známej na internete od niekoho 600ml za 40€. Juj, aký skvelý kauf som ja spravila. Navrch to, že to vyzerá, že z internetu došla len voda. Tak pevne dúfajú, že aspoň svätená, za tie peniaze. Podchvíľou si ruky ovoniavam. Také čisté som ich nemala ani nepamätám kedy. Mydlo sa míňa a ja uvažujem, že niekde v robote by mohli byť ešte socialistické zásoby. Však už tu nejaký piatok robím, a vždy sa "fasovalo". A po každom kolegovi, kolegyni tu fasovacie zásoby zostali. Tak také 40 i viacročné mydlo ktovie, či je ešte dobré. Nádejne ho vybaľujem. Nesmrdí, nevonia. Konzistencia sušienky. Hmmm. Ktovie keby som po tom bachla kladivom, či z toho prach na pranie nedostanem. By som pridala sódu ..... Namáčam. Nepení.

Nevadí. Možno ešte príde jeho čas. Váľam sa od smiechu po podlahe

Situácia je zvláštna. Aj zásoby ryže sa míňajú. Zisťujem, že tí hladoši doma jedia viac, ako keď chodia do školy. Mala by som asi zvážiť zasiať nejaké plodiny. Ale aké? Tekvica by ich mohla trochu ubrzdiť. Tú moc nemusia Váľam sa od smiechu po podlahe. A rýchlo rastie. Miesto priesad, však objednávam kvetinky. Z niečo ho musia aj kvetinári žiť. A naviac, tie mi nikto nezožerie. Snáď! Veľký úsmev


reklama

reklama

dasa_, Pi, 03. 04. 2020 - 06:40

Tak vidím, že som mala šťastie. Rúška ušila neter. Teda po jednom. Ostatne máme improvizované, z hodvábnych šatiek, z tričiek.

Dezinfikovali sme najskôr Izopropilom, čo mal syn vo svojej dielni. A potom som dostala dva litre takej, čo začala nejaká fabrika chrliť. Aj na ruky a rúška, aj na povrchy, Alkohol s glycerínom.

Droždie som zatiaľ úspešne rozmnožila a ešte mám trochu aj ozajstného.

No uvidíme, jak budeme roz na toto spomínať. A hlavne - aké budú tie časy potom.

balalajka, Pi, 03. 04. 2020 - 12:14

Časy budú rozhodne iné. Ono neustále sa veci menia.

A to je dobre.

Stagnácia neprispieva vývoju Úsmev. Akokoľvek, každá zmena prinesie progres. Aspoň pre niekoho.

A vidíš, ako ste dobre dopadli. Ja sa vytiešam dnes z dezinfekcie. Tlieskam

lienka, Pi, 03. 04. 2020 - 10:18

...KED toto pominie a my to prežijeme bez strát...to by som si veľmi priala

tiež som včera prezerala katalog s kvetinkami...ale som si povedala, že toho roku budeme šetriť, vysadím slnečnice a slez, ktorého semienka mi ostali :-)

a určite aj cukety a hokaido...

balalajka, Pi, 03. 04. 2020 - 12:17

Nooooo - to šetrenie som riešila aj ja. ALE! Zasa som si pripomenula ten príbeh o požičanej zálohe a o tom kolotoči, a ... treba to hýbať. Lebo prvé, čo sa stáva v krízových situáciách je, že zdevalvuje mena Vyplazený jazyk.

Idem si objednať kvetinky.Tlieskam

lienka, Pi, 03. 04. 2020 - 18:27

a čo mysliš, ako to dopadlo?

cestou z roboty, som si zasla do takeho vonkajšieho zahradnictva, ze reku podporim kupou )

tak som kupila sadenice jahôd, šak to su aj kvety, aj na osoh budu...

doma som este ukecala muza a zasiel mi dokupit dve vrecia zeminy a hnojivo ))))

 

 

 

Kamila, Pi, 03. 04. 2020 - 19:05

sikovni ste ÁnoTlieskamÁno, skvelá voľba Chichocem sa

Alena7, Pi, 03. 04. 2020 - 11:31

Tiež mi včera napadlo také prirovnanie k 11.septembru. Že keď sa to  udialo, tak svet PO tomto dni bol v mnohých ohľadoch úplne iný ako PRED. Asi to bude podobné aj s COVID-om, že bude svet PRED ním a PO ňom.Tiež to pravdepodobne zanechá stopy na určitých zaužívaných postupoch a správaní ľudí, spoločenstiev, krajín...

Z historického pohľadu je to asi jedinečná šanca zažiť (a dúfam aj prežiť) dve takéto zvláštne globálne udalosti za jeden život... budeme mať na čo spomínať  na staré kolená Úsmev

balalajka, Pi, 03. 04. 2020 - 12:23

Veľmi vnímam zmenu v online fungovaní. Zrazu ide toho veľa vybaviť cez net. Až ma to straší, ako veľmi mi to pripomína svet z rozprávky WALL E ... aj to po správach vysielané upozornenie, ako postupovať pri podozrení na nakazenie sa COVID 19 resp. celkovo ako sa momentálne chovať. A rovnako ako v tej rozprávke, 99% populácie to už prestala vnímať. Znepokojene hľadím na gúľajúce sa moje decká, že však obmedzenie pohybu - za pohyb už považujú zídenie dolu schodmi do kuchyne tuším.

Jaj a síce trochu znepokojená s kvantitou ľudí v prírode som - ja som MTB jazdila aj predtým, aj psa som venčila v kopcoch a je to takmer 2 roky, takže cca viem koľko ľudí tam bývalo - tak teraz keď to vidím, koľko ÁUT je nastavaných pod kopcami - asi toho roku len cestu budem jazdiť Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe. Ale nie. Nie je to také strašné. Hlavne držím palce, nech to tým ľuďom vydrží aj po otvorení nákupných centier. To by som fakt bola rada.

Kamila, Pi, 03. 04. 2020 - 15:12

Málo chodím medzi ľudí, ta ešte sa mi stane, že zabúdam rúško nahodiť, našťastie som sa zatiaľ vždy obačila. Príde mi to také celé divné, žažko popísateľné ....u nás momentálne 3  x Home Office a 2 x škola online  a mama na na starosť okrem vlastnej práce aj kuchyňu ... zásobovanie , aha prať by som mala. Na začiatok by som sa mala nejak prebrať k životu. Celkom sranda je po veľkom nákupe, vyskladať puzzle v chladnička a mrazničke, pre 5 ľudí na týždeň. Našťastie 8 mačiek, už má zásoby vyskladané v špajze. Hambím sa

dan-cula, Pi, 03. 04. 2020 - 16:09

...jajajaj...

mám toho všetkého plnú hlavu ale zatial to zvládam..

rúška som šila od začiatku pre kadekoho-naštastie gumičky(nové!!na papierovej špulke cena 1kčs asi 20m r.1991!!!!hrubšia klobúková) sa mi podarilo pozháňať  od kadejakých tetušiek ale čosi som mala aj doma lebo už pri stroji len reparujem nejaké oblečenie..bavlna tiež nová ešte z BZVIL z RK pre neznalé bavln.závody Vl.il.Lenina -Ružomberoka..á ako sa to teraz hodilo!!!

droždie u nás tento týžden normálne stále v regáli u obchode..

kvások viem ,že žienky medzi sebou si tiež len tak podávali..

dezinfikujeme rozriedeným savom-doma aj v práci..

a momentálne som rada,že nemám školopovinné deti!

čo sa týka online vybavovania ešte sme nedobehli napr.Nórov..od prihlášky dieťaťa do školky,školy,urad práce,nemoc....tam všetko len takto-ak nestihneš prečítať sms tak možno prešvišneš napr.zapísať dieťa do škôlky!alebo sa prihlásiť na ÚP zo Slovenska nehrozí-neakceptujú lebo si vedia zistiť že smsm bola zo Slovenska!osobne sa s tebou ani nebavia.

varenie -zatial to ide..nie sme a  neboli sme v karanténe a nakolko chodíme do roboty každý deň síce na skrátený úväzok tak sa normálne stavím aj v obchode..

čo ma ale trocha desí je asi začínajúca depresia u 2mojich príbuzných!odmietajú akúkolvek pomoc...tohto sa ozaj bojím.

tiež mi je ľuto,že sa nemôžme cez víkend všetci zúčastniť na pohrebe-len 10najbližších-a pre mňa osobne je rozlúčka veľmi dôležitá..už som zažila jednu takú "rozlúčku"kde si dotyčná neželala pohreb len kremáciu a popol rozptýliť zamestnancom.. a potom urobila zoznam kto sa zíde na posedení..no trvalo mi možno 2roky kým som úplne akceptovala že tu nie je..toto je bolestivé..tak ako narodenie je dôvod na oslavu považujem úmrtie a následne pohreb(kar nie!)za dôstojné rozlúčenie sa aby to hlava akceptovala..

ale obvolala som už všetkých ,že ked to pominie (ak to pominie)robíme velké sedenie pri guláši..čo by nás malo byť aspon 130!a oslávime,že sme spolu a zdraví bohužial spomenieme aj ny tých čo odišli..

balalajka, Po, 06. 04. 2020 - 06:22

Och tie guláš párty, keď to všetko..., tak tie registrujem. Skvelé nápady. Som veľmi zvedavá, koľkí to zrealizujú. Ak ste zvyknutí to takto robievať, tak určite vám to víde. Ja som zaregistrovala na FB také, že s prvými 10timi dá dotyčný nejaký drink, stretnutie, večeru. Úsmev Také humorné sa mi to zdalo, bo skôr také tliachanie to bolo - ozvali sa mu ľudia, kde bude musieť aspoň jedna strana letenky vybavovať Veľký úsmev.

Držím palce ohľadom tých príbuzných.

dasa_, Pi, 03. 04. 2020 - 16:41

ja mám obavy, že tento darovaný "pokojný" šas mi nejak uteká pomedzi prsty. Ledva sa prinútiť čítať alebo zobrať ihlice do rúk.Ze deň za dňom len tak uteká

Kamila, Pi, 03. 04. 2020 - 17:06

Však toto, absolútne neviem vypnúť, nájsť si čas a aj vypnúť. Aspoň som pred troma dňami vytiahla puzzle,  a púšťam si krásnu vážnu hudbu, ale vôbec, to nejde ....

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama