reklama

Tak čo teda dnes uvariť?

dasa_ , 16. 03. 2020 - 08:41

reklama

Ako je to u vás? Idete podľa nejakého plánu? Alebo plníte želania?

Došlo u vás už ku krízovým receptom?

Lebo jedna vec je nakúpiť zásoby a druhá potom z toho niečo uvariť. A keď nebodaj začnete rozmýšlať o kalóriach, tak je to celé .....

U nás budú zapečené cestoviny. Viem, že veľký úspech to nebude. Na druhú stranu, do vajec primiešam tvaroh, ktorému hrozí koniec lehoty, zvyšky mäsa a snáď prepašujem aj nejakú zeleninu. A určite uvarím polievku. Dnes obyčajnú zemiakovú.

 

Čo varíte vy? Či zatiaľ to istí jedlo v práci?

 

Niekde som si prečítala, že mileniani riešili nákupy zásob úplne inak, ako tie ročníky, čo si pamätajú minulý režim. A môžem to potvrdiť z praxe. Syn išiel nakupovať so svojim kamošom. Boli sa za mnou poradiť. Aj som povedala, čo si myslím. A keď som sa pýtala, čo nakúpili, tak sa ukázalo, že nejaký balík špagiet, vodku - vraj iná dezinfekcia už nebola  a pár plechovíc piva. A keď bude treba, pizza sa objedná.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kamila, Po, 16. 03. 2020 - 10:11

voda a pivo sú istota, po špagetách samozrejme Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

Ja dnes robím palacinky, tvarohu končí spotreba aj na želanie. Polievka ostala zo včera. Včera sme mali mäso z polievky, aké dobré bolo, no dobre k tomu boli  hranolky z mrazaku, bo zemiakmi treba setrit. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, Po, 16. 03. 2020 - 12:00

U nás včera bol guláš a rezance s makom. Či to boli špagety či tagliatelle či jak sa to volá? Neviem ani poriadne. Veľký úsmev

Dnes dojedajú guláš, rajčinová polievka, vylovila som panenku - z núdze cnosť  Váľam sa od smiechu po podlahe, ryžu máme. A varili morčací krk chlapci, snáď neprihorel. To bude také dietnejšie mäsko.

Múku zatiaľ šanujem. A tvaroh nemáme. Máme ešte mascarpone, ale to šanujem, tam je spotreba OK.

Zajtra pôjdu zemiaky - asik pol kg, viac neuskladním, teda nekupujem, lebo rýchlo sa kazia.

A kuskus som vytiahla so zeleninou.

Snažím sa nutrične nejak chlapov umravniť. Hlavne múku nemám v zásobe, to čo mám je tak na ciabatty a spol, ak zavrú pekárne Mrkám.

Cítim sa jak vojnový kuchár Veľký úsmev. Ale nie pod paľbou.Váľam sa od smiechu po podlahe

dasa_, Po, 16. 03. 2020 - 12:09

vám 4 stačí pol kila zemiakov? to bude asi preklep

balalajka, Po, 16. 03. 2020 - 12:39

Staci. Na polievku Váľam sa od smiechu po podlahe. Ja mam kuskus a bulgur.

dasa_, Po, 16. 03. 2020 - 12:56

tak polievku to chápem. ja som zase dnes použila hubovu "vegetu" od mamy. Na polievku. a veru tých zemiakov bolo asi pol kila. Snád ostane polievka aj na zajtra

 

Evka1223, Po, 16. 03. 2020 - 14:26

U nás krémová cesnačka od včera (cesnaku nie je nikdy dosť, zvlášť teraz Mrkám) s opečeným pečivom - to si robievam priebežne, keď neodhadnem pečivo, neminiem ho ani na žemľovku a nejak zostane. Pokrájam, opečiem v rúre a uskladním v skle. Ja si ho občas vyťahujem aj k vínu ako čipsy Chichocem sa Druhé jedlo ani netreba. Chlap si naloží 2x (je polievkový) a viac sa mu ani nežiada. Možno urobím cestoviny - len olivový olej, strúhaný syr (typ pecorino), prelisovaný cesnak a čerstvá pažítka, prípadne zmes sušených byliniek. Máme to radi takto jednoducho všetci. 

Zatiaľ ešte neimprovizujem.....ale už si ukladám recepty na obdobie ako vravievali moje staré mamy "keď príde na psa mráz". Snáď nepríde. Pekný deň všetkým a dávajte na seba a svoje rodiny pozor Srdce

dasa_, Po, 16. 03. 2020 - 15:19

na cesnak som sa pozerala aj ja, že treba minúť ÁnoÁno

crystall, Po, 16. 03. 2020 - 16:06

Keď si spomeniem, ako som v stredu riešila mäso, tak dodnes sme  riadny kus mäsa poriadne nemali. Vyprážaný karfiol sa jedol vo štvrtok, lebo mi zaberal miesto v chl., v piatok si zapýtali  restované pečienky s ryžou, to zbuchali, kým som sa spamätala, zostala mi ryža a karfiolová polievka mliečna z vývaru.  Predvčerom som z tej ryže robila šampiňónové rizoto, čiže huby z mraziaka, s hodne syrom a cesnačka s krutónmi a to som operovala tie hríby v tanieri, aby najmladšia nevidela. Pokrútila nosom, ale zjedla.  Tu niekde som robila langoše. Včera mala byť tá kapusta, ale som sa ku nej nedostala pre tie rúška, tak kým som si riešila psychohygienu pri mašine, mladý spravil špagety štýlom, máme mäso? Nemáme vytiahnuté, Zober si špekáčky z mraziaka a daj ich uvariť.  Okej, máme Morcadelu? Nemáme. Nemáme Morcadelu??? a z čoho to budem variť. Zahrabal sa do špajze, vylovil akúsi fľašu s červenou omáčkou a talianskym nápisom, uvaril špagety. Vravím mu, polka stačí. Nie. Keď variť tak štedro. A potom to začalo. Máme oregáno? Nemáme, skús bazalku. ...za chvíľu šok, že my nemáme bazalku???!! ani korenie na pizzu. 

Bolo to aj tak prudko jedlé s hodne syrom, (lebo som to nevarila ja), ja by som im to len poprášila syrom, ideálne syr iba ovoňať a schovať naspäť do chladničky,  ale zostali na dnes špagety. Tak som ich pomiešala s pučenými zemiakmi frcnutými slaninkou a kyslou smotanou do toho. Ešte si to na tanieri dozdobili kyslou smotanou a zas je prázdny hrniec. 

V sobotu padli jablká, od nedele robia nálety na jogurty. Zostali iba moje biele, ale aj tie padnú, lebo prostredná objavila proteínové kvapky. Môžem čakať, že ráno vstanem a v koši tégliky. 

Brutálne im chýba ovocie. 

dasa_, Po, 16. 03. 2020 - 16:23

no veru zaujímavé toto varenie. Jedlá, ktoré by boli normálne ofrflané sú zrazu super. Do zapekaných cestovín, čo teda je bežne iba krajné riešenie som k hrášku a zvyšku mäsa primiešala tvaroh s vajíčkami a zrazu to je super.

Kamila, Po, 16. 03. 2020 - 16:57

Ta to ako nálet kobyliek Hambím sa, keď tri deti hladné , ta to vy aj predveľkonočný pôst dodržiavate Hambím saPohoda

Kamila, St, 18. 03. 2020 - 13:14

Dnes varím rizoto, pred týždňom som si navarila mäaso do zásoby, takže som ho dne len vytiahla z mrazáku. Ryžu zvládam uvariť. Výnimočne budeme obedovať o pol druhej, nie o tretej či piatej. ;) Joj skoro som zabudla, včera si naši objednali pizzu ta jedli ešte skôr. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

dasa_, St, 18. 03. 2020 - 16:50

Ešte nedošlo na úplne krízové recepty, ale pristihla som sa pri tom, jak zvyšujem šetrenie. Len také drobnosti, ale normálne ma to tešilo. Vodou z uvarených zemiakov som zriedila guľáš. Hovorím si, aj ho bude viac, aj ušetrím soľ. A vodu.

Zo zvyšku čínskej kapusty som uvarila paradajkovú kapustu. Aby sa ten zvyšok nevyhodil. Znie to netradične, ale už dávno mi to poradila kamoška, keď kojila. Vraj to tak nenafukuje.

a čo ma najviac prekvapilo, jeden štvorček lidlovskej čokolady sme jedli skoro 3 dni. Každý iba malilinkatý kúsok si dal.

 

dasa_, Št, 19. 03. 2020 - 07:23

Dnes budu špagety. také najobyčajnejšie, iba z paradajkovou omáčkou.

Minulý týžden som varila omáčku z červenej šošovice podľa tohto receptu. Akurát som to dusila trochu dlhšie, aby sa stratila štruktúra šošovice PohodaPohoda A nikto nezistil, že to je šošovica. Uvarila som jej viac, tak mám v zásobe v mrazaku.

No a varím každý deň polievky. Dnes bude zemiaková s mrkvou.

A teším sa na zajtra :) bude šošovicová polievka na kyslo a ku tomu niečo kysnuté na sladko. Asi buchty, alebo hniezda, alebo moravksé koláče. Uvidím, ako to nakoniec skonči Úsmev

balalajka, Št, 19. 03. 2020 - 09:22

A ja varím furt rovnako. Mäso máme zatiaľ dosť, lebo my sme mäsožraví. Zaujala ma Evka - Evi vy nejete mäso, či sa ti darí tak variť nejak neplánovane?

Takže u nás ryža + mäso. Vyvarila som už 2 morčavcie krky, čo pôvodne boli do polievky a jednu korábu. Z krkov vývar skončil v mrazáku a tá z trupu bola ako polievky. Takú ľúbime, tak to môžeme jesť dokola. No a dnes mali bravčové na pikantnom korení. Nejak som neštudovala akom Hambím sa. No a ryža. Ryže máme more. Tú dostane aj Zet, aj ja s mliekom prevareným a proteinovým práškom, ak sa mi žiada niečo sladké.

A furt som neschosnila tie zemiaky, ale vážne najvyšší čas, bo môžem na záhradku hriadky porobiť a akurát tam ich dať a zjesť ich v lete - ak sa dožijeme. Hambím sa

Kamila, Št, 19. 03. 2020 - 09:34

U nás okrem rizota, sú základom jedál zemiaky. Hambím sa

Evka1223, Št, 19. 03. 2020 - 11:53

Neviem, či mňa si myslela....ak áno, tak samozrejme jeme mäso asi tak 3-4x do týždňa určite. Sme všežravci Veľký úsmev Akurát teraz mi to tak vyšlo, že som sem "hodila" bezmäsitú variantu. Inak ja som inak typ človeka, čo rada vymení rezeň za bryndzové halušky alebo hlivový paprikáš. Chichocem sa

balalajka, Št, 19. 03. 2020 - 12:32

Áno, áno - teba som myslela Mrkám. Ja bych nič nemenila. Ja si dám aj rezeň a aj paprikáš z hlivy. Úsmev

Mňa to len tak zaujalo. Lebo mám na IG ľudí, čo sú vegetariáni, aj prudký lowcarbisti a potom samých cukrárov a pekárov. By ma zaujímalo, čo je ľahšie - teraz vegetariáni vers low carb. Že ktorí momentálne majú jednoduchšie zbúchať obed zo zásob.

Evka1223, Št, 19. 03. 2020 - 13:21

balalajka: Ja bych nič nemenila. Ja si dám aj rezeň a aj paprikáš z hlivy. Úsmev

ÁnoÁnoÁnoVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Ja som to myslela, že len jedno si môžeš vybrať. Které pak by to bylo? MrkámBozkávam

balalajka, Št, 19. 03. 2020 - 13:32

A polku z každého?

Alebo perkelt ako prílohu k rezňu sa nedá?

Inak, teraz práve v túto minútu asi ani jedno. Ja na obed zvyčajne zeleninový šalát s nejakou bielkovinou - syr, ryba, kura. Také klsk jedlo cez víkend. A vybrať fakt podľa chute aktuálnej. Jediný prím majú langoše. Tie môžem VŽDY a prednostne pred všetkým Veľký úsmev

eva m, Št, 19. 03. 2020 - 12:17

moje deti a muž sú doma, ja v práci. A zisťujem, že varím oveľa viac, ako inokedy. Včera som uvarila fajné mäso na karí s ryžou, reku bude aj na zajtra. No iste...

Tak som ešte večer navarila plný hrniec skvelého, hustého gulášu. A som zvedavá, koľko z neho bude, keď prídem poobede domov z práce...

Mne vôbec nevadí variť, ja rada. ALE - nemám kapacitu vymýšľať, že ČO mám variť.

Tak som zadala úlohu všetkým doma, nech každý napíše 5 návrhov. Také že - niečo dobré, neberiem. Na to nemám totiž recept :-D .

Ináč, už nejaký čas pečiem doma veeeľmi jednoduchý chlebík - hrnčekový a mojim príbuzným veľmi chutí.

Kváskový zatiaľ neviem, ešte som sa o to ani nejak nezaujímala, ale je to výzva :) .

balalajka, Št, 19. 03. 2020 - 12:37

Prosím daj inšpirácie potom. Som zvedavá.

Mňa včera šokovali otázkou, čo varím na večeru. Každý zvlášť. Normálne podozrivé mi to bolo a aj je ... možno sa nejak dohodli či čo. V živote (!) o večeru nemali záujem. Vždy ich ženiem k stolu, alebo odpapuľujú, že si chleba nejaký zbúchajú sami. A teraz - nebývalý záujme o teplú kuchyňu a spoločné stravovanie. Začínajú ma desiť. Veľký úsmev

eva m, Št, 19. 03. 2020 - 12:46

no to vieš, teplý obed mávajú v škole, tak na večeru sa pretárajú aj s chlebíkom. Ale teraz sa im žiada, no. Aj u nás tak.

Muž si na víkend zaprial hovädzie na divoko. Ok, navarím plný hrniec, hádam ostane aj na pondelok...

Chystám sa postupne robiť lasagne, segedín, koložvársku kapustu, talianske risotto, živánku na plechu...

balalajka, Št, 19. 03. 2020 - 12:49

Mňaaaaaaaam.

Som inšpirovaná. Vďaka.

Evka1223, Št, 19. 03. 2020 - 13:27

Hovädzie "na nejako" mi chodí po ume už dlhší čas ..... no a na divoko...bingo! Ďakujeeeeem! Bozkávam

 

dasa_, Št, 19. 03. 2020 - 13:31

ja som práve rozjímala, že ešte som ani langoše nestihla, ani segedín, ani palacinky. Vlastne neboli ani také obyčajne cestoviny so syrom a šunkou. Ani halušky ešte neboli. Rizoto, paprikáš s kolienkami  tiež sú v zásobe.

Mňa normálne dostalo, že zrazu sa dá jesť čokolvek. A do úplna. Nevadí, že je pol porcie niečo a druhá polovica neičo úplne iné.

Kamila, Št, 19. 03. 2020 - 17:51

Daj, prosim recept na ten hrnčekový chlebík. ;)

Si ma dostala, na "dačo dobré" nemám recept

eva m, St, 08. 04. 2020 - 20:36

v hrnčekovom chlebíku sa neustále zlepšujem Úsmev.

Recept:

3hrnčeky múky (hladká, alebo mix hladkej a polohrubej)

1,5 hrnčeka vlažnej vody

1 kávová lyžička soli

kúsok droždia, rozpusteného v teplej vode, alebo 1 kávová lyžička sušeného droždia

Všetko spolu v miske premiešame, vznikne husté cesto. Necháme  6-12 hodín prikryté kysnúť. Podľa mojich skúseností stačí aj 4-5  hodín.

Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlanej, vyhriatej jenskej misy, dáme zohriať aj pokrievku. Prikryté pečieme na  250 stupňov 30 minút, potom odokryjeme a ešte 16-18 minút pečieme na 230 stupňov.

Po upečení chladíme na mriežke, papier na pečenie sa dá veľmi ľahko odstrániť.

Niekedy do cesta pridám rascu, niekedy granulovaný cesnak. Niekedy vrch posypem hrubozrnnou soľou, niekedy sezamovými semiačkami.

Jo a ešte sa mi osvedčilo dať do cesta lyžicu olivového oleja.

Nejak sa zo mňa stáva odborníčka na hrnčekový chlebík Chichocem sa

Kamila, St, 08. 04. 2020 - 21:00

Šikovná si ty deva Áno, dakujem velmi pekne za recept. Úsmev

Kamila, Pi, 20. 03. 2020 - 13:09

Dnes varím Miš - Maš, zrýchlenú variantu francúzskych zemiakov na panvici. 

balalajka, So, 21. 03. 2020 - 09:25

Dnes vyzerame na kuracie stehienka, ryza, zelerolo jablkovy salat a polievku rozhodne z tych zemiakov, co sa na ne uz tyzden chystam, lebo este chvilu a tusim zakvitnu. Vyplazený jazyk

dasa_, So, 21. 03. 2020 - 09:31

u nás bude cesnaková polievka a uhrabky - zemiaky s kyslou kapustou a slaninkou

balalajka, So, 21. 03. 2020 - 09:34

Cesnakova so.zemiakmi ... to by slo. Diky. 

Kamila, So, 21. 03. 2020 - 11:24

Ja budem varit jednoduchu zeleninovu polievku a asi zemiakove placky

Kamila, St, 25. 03. 2020 - 20:03

Včera som robila zapečené zemiaky s grilovaným hermelínom a brusnicovou omáčkou. Raz sa ten Hermelín naučím aj robiť. Hambím sa

dasa_, St, 25. 03. 2020 - 20:23

U nas som dnes konečne spotrebovala zvyšok varenej hovädziny z nedele a povýšila to spolu so sekanými paradajkami na omáčku k cestovinám.

No a v snahe dat aj nejakú zeleninu a spotrebovať všetko, čo ostáva som urobila polievku z brokolice zahustenú starou bagetou a na vrch mrkvové rezance

 

balalajka, Št, 26. 03. 2020 - 07:00

Tak ja som odmietla dnes vyvárať. Majú tam rezance s kakaom. Môžu si aj orechy pomlieť alebo mak. Alebo aj tvaroh je tam, aj ten si dať. Ako ich poznám, ešte možno kečup tam plesknú, ak nie to kakao. S tým je najmenej roboty. Majú tam roládu z mletého mäsa so syrom a špenátom.

A kelovú polievku. Bodka. Navarené.

Najviac mi fakt chýba ako písala Crystall v jej blogu zelenina. Taká tá čerstvá.

Na obedy som mávala vždy šalát s niečím bielkovinovým. Tak to mi chýba.

Inak - všímate si, koľko sacharidových jedál zrazu všetci vyťahujú Chichocem sa. Nie je zelenina, hurá na sacharidy.

dasa_, Št, 26. 03. 2020 - 07:49

ono asi nie je sranda, ak musíš ísť fakt do karanteny aj s rodinou a nakúpiť na 2 týždne, uskladniť to niekde doma. A ešte z toho aj niečo uvariť. Ja sa tej múke a cestovinám vôbec nečudujem. Lebo čo sa zasýtenia týka, je rozdiel vyčariť niečo z kila múky alebo z kila mrkvi či karfiolu. Samozrejme mäso, vajcia. ALe chladničky a mrazáky nie sú nekonečné.

balalajka, Št, 26. 03. 2020 - 08:09

No sranda to teda nie je. Horšie je, že je to začarovaný kruh. Sacharidy neprispievajú k imunite, na druhej strane, ak už chorá si, sú ľahšie stráviteľne Áno. So zeleninou je to teraz na draka. Ešte tam mám balíček rukoly od víkendového nákupu, mrkvu, zeler, kúsok feniklu, cibuľu, cesnak, zázvor. Vyzerá to, že ja si uvarím cestoviny tiež. Akurát bude k tomu veeeeeľa zeleniny, kým to neuvadne.

Ale keď pozriem, koľko hríbov mám v tom mrazáku, tak 2 týždne by sme na nich vyžili Váľam sa od smiechu po podlahe.

dasa_, Št, 26. 03. 2020 - 08:44

rada z knihy, ktorá popisuje situácia po vojne v Amerike. Množstvo polievky sa dá kedykolvek zvýšiť  doliatim vody a rezancami. A fašírky zachránia všetko. Je jedno, z čoho.

elin, Št, 26. 03. 2020 - 15:03

Ozajstne rizoto som nerobila, ani nepamatam :) Obvykle mame taku zjednodusenu verziu, ked mi ostane trochu ryze z predchadzajuceho dna - spenim cibulku, pridam nakrajanu mrkvu, "chladnickovy vyber" (teda akekolvek zvysky peceneho ci vareneho masa, prip. parok alebo len platky sunky, nakrajane na pasiky) a k tomu na zaver trochu mrazeneho hrasku. Vege varianta je bez masa, s brokolicou, karfiolom alebo mrazenou zmesou, prip. sampionmi. A korenie z toho urobi zakazdym nieco nove, pouzivam rozne zmesi :)

Niekedy mi ostane z predchadzajuceho dna trochu zemiakov,tak miesto rizota mame "zemiakoto" :D  postup v principe rovnaky, len treba pridat aj trochu vody a dobre premiesat, aby to malo tu spravnu konzistenciu. Trocha nakrajanej petrzlenovj vnate ci pazitky alebo cibikov doda dalsiu farbu a zvyrazni chut :)

Z jednej porcie ryze ci zemiakov, ktoru by inak asi cakalo vyhodenie, mam syty obed ci veceru pre troch :)

dasa_, Št, 26. 03. 2020 - 15:20

Keď potrebuejem zo zvyšku rýže vyrobiť jedlo pre všetkých, tak robievam smaženú ryžu. Tiež sa dá spotrebovať, čo je v chladničke, hlavne zelenia. A okrem rýže sú základom vajíčka. Dodajú bielkoviny a tak to viac zasýti.

elin, Št, 26. 03. 2020 - 15:42

Tu robieva dcera, len miesto sojovej omacky pouziva zmes korenin. Chuti nm vsetkym :)

dasa_, Pi, 27. 03. 2020 - 12:32

Dnes to budú palacinky. Posledný tvaroh v chladničke padne do náplne.

A zo zvyšku napareného karfiolu a mrkvy zo včera bude s pridaním ovsených vločiek  polievka.

Vyprázdňujem chladničku, naposledy sme nakupovali pred týždňom, tak chystám  miesto na nové zásoby

Kamila, Pi, 27. 03. 2020 - 13:26

My dnes podporujeme miestneho podnikateľa donáškou pizze. Hambím saÚsmevPohodaNa to, že sme mini dedina, je to celkom zázrak a pre mňa úľava, že aspoň raz nemusím riešiť varenie.

dasa_, Pi, 27. 03. 2020 - 13:40

no veru, aj ja som dnes nad tým intenzívne rozmýšľala. Niekedy budúci týždeň príde aj u nás na rad

crystall, Po, 30. 03. 2020 - 19:58

moji si navarili dnes cestoviny s tuniakom a olivami so syrom. 

Sa utrhli, dali si dva tuniaky a olivy padli za vlasť, čo budú trocháriť, však si doprajú.  Vyšla aj večera, ale že budú mať na zajtra na obed, tak neriešim. Som si naložila malú misku a zajedla jogurtom. 

Dnes som sa utrhla v obchode na karotku, reďkovky, cvikľu a pekinskú kapustu. A banány asi dve kilá. A do roboty som si dala doviezť Cézar šalát. Nech už niečo rastie, lebo vytrhám žihľavu a zožeriem aj púpavu. Mám šalátový deficit. 

Kúpila som šalát minulý týždeň, ale keď som ho rozkrojila bol zhnitý. Tak som si dnes všimala zeleninu a veru bolo tak. Zo šiestich balení karotky boli asi v troch po jednej zhnitej, všetky jemne nahnednuté kapusty boli vpredu, tak som zobrala tú najzadnejšiu. Papriky, kápie uschnuté, to som ani nebrala. 

Doma máme v črepníku zelenú pažítku a kto ide okolo, tak si otrhne a chrúme. Tak máme pažítkový odóoor kolo seba. Fuj, toho smradu. 

 

crystall, Po, 30. 03. 2020 - 20:31

Na zajtra som vytiahla pliecko, tak bude rada na večer s varením na mňa. Ešte netuším, čo to bude, ale nemal by to byť guláš a musí to byť ku knedli, lebo som sa dostala po 3 týždňoch, prosím pekne, ku knedli v obchode. Mohli by ste urobiť blog s knedľami, keby sa vám chcelo. Najlepšie knedle , keby boli bez droždia a urob sa sama.  Srandujem. 

Po rozume mi chodí srbské, leča máme kopu v špajzy. Lečo je u nás dobré tak na to, že ho pravidelne niekto rozbije. Ideálne obdeň. Čo tam hrabú netuším, ale smrad to vždy istí. 

 

 

Kamila, St, 01. 04. 2020 - 19:54

U nás dnes zemiakový prívarok s klobásou a volským okom ...., ešte grenadír a francúzske zemiaky a dochádza mi fantázia.

dasa_, St, 01. 04. 2020 - 20:44

u nás bol včera s fašírkou. A bude aj zajtra. A k fašírke ešte urobím zemiaky a cesnakovú polievku. Dnes boli cestoviny so šampiňónmi. A zo zvyšku nedeľného vývaru zeleninová s vajíčkom a syrom   Na večeru tousty zapekané v rúre.

Márne rozmýšľam, čo by to mohlo byť v piatok. Na sobotu plánujem pizzu.

Kamila, Pi, 03. 04. 2020 - 15:28

Dnes som celkom seriózne varila. Hambím saNo skoro, knedlík som kupila, červenú kapustu po novom tiež. Kámoška mi odporúčala sterilizovanú červenú kapustu z lídlu, ozaj je skvelá ..., len podusím cibuľu, cesnak, pridám a  po chvíľke je hotovo. Takže aha, kuracie mäso som piekla na smotane.  Výsledok bol ozaj dobrý. Len histaminova deva skončila pri šošovicovej polievke ..., neviem čo jej ešte vymyslím.

dasa_, Pi, 03. 04. 2020 - 16:13

tak ja som dnes pokrašovala v testovaní zemaikového droždia. A furt funguje. Ešte mám zajtra na pizzu a poslednu dávku hneď aj idem rozmnožiť

Polievka dnes cícerová.

O tej červenej kapuste z lidla som veru už počula. Aj na šaláty si ju chvália.

dasa_, So, 04. 04. 2020 - 20:58

Dnes pizza, stále z prvej várky droždia množeného na zemiakoch. Robili sme dva druhy - takp klasiku tenkú a potom hrubú. Hšadám recept na pizzu podobnú tej, čo je v Pizza Hut. Len teda vlastne som ju jedna tak dávno, že už ani neviem, ako chutí Úsmev Táto mala na sebe vrstvu mäsovej omáčky, akú používam na špagety, kukuricu a veľa syra.

balalajka, Po, 06. 04. 2020 - 06:32

No sledujem, čo varíte, inšpirujem sa.

Ja uvažujem tento týždeň:

* rizoto s mäsom a mrazenou zeleninou

* šúlance z tvarohového cesta

* inšpirovaná s @evkou m niečo ako ražniči v alobale, ale bez alobalu, len tak na plech ( bravčové, slaninka, paprika, cibuľa, zemiaky)

* vysmážaný syr a zemiaková kaša

* pečené pirohy zo zemiakového cesta plnené neviemčím Veľký úsmev

* čína zo sóje

* bravčové zapekané s hráškom

* pečené kuracie stehná

* hríbiky s vajíčkami

* lasagne (sojová zmes pre rýchlosť miesto mäsa)

* cestoviny s morčacím - to majú dnes

* syrový burek so špenátom - juj, to si dnes ja spravím, keď prídem z roboty Tlieskam

* VYTIAHNEM KONEČNE TOHO DIVIAKA Z MRAZIAKU .... a neviem, čo s ním vyvediem Váľam sa od smiechu po podlahe

 

U nás je jeden veľký problém, že keď si myslím, že mám navarené na celý deň, tak z roboty prídem k prázdnym hrncom. A keďže s manželom si obedy teraz v robote neobjednávame, tak sme hladníííííí. A doma sa ku mne zlietnu dve drobátka o hlavu od matere vyššie - že čo je jesť. A keď nie hneď, tak o 18tej doplachtia, že čo varím na večeru. No zúfalá, zúfalá. A top je, keď sa nevedia dohodnúť, ktorý čo je a ktorý nie. To ma ide proste uchytiť!

Tak som si to pekne vypísala a dúfam, že to nenavarím v priebehu 2 dní. Veľký úsmev

dasa_, Po, 06. 04. 2020 - 08:00

u nás každý týžden jeden krát niečo ako chlebík vo vajíčku, zapečené tousty alebo bagety. To, čo zrovna je. A raz zvyšky mäsa zabalené v placke. Alebo v bagete, bageli...Ake je, upečenej alebo hotove z obchodu. Tam sa dá aj zelenina u nás prepašovať.

A každý deň varím polievku, aj keď mám pocit, že je to stále variacia na to isté. Ostane iba jedna porcia? dovarím zemaik, mrkvu a je to. Do toho najlepšie zamaskujem strukoviny.

balalajka, Po, 06. 04. 2020 - 11:15

Áno - chlebík vo vajci mali v piatok. Ja nie. Pol pecňa a 8 vajec Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe.

Kamila, Po, 06. 04. 2020 - 10:18

Bože ty si aká kreatívna v kuchyni ... TlieskamÁnoTlieskamja som rada, ze viem ze zajtra musim spratat syr a dnes mam obed zo vcera ... No nie sranda krmiť tvojich "chlapčekov ..."

balalajka, Po, 06. 04. 2020 - 11:13

V piatok ráno som dala piecť 4 kuracie stehná. Vrchné so spodnými, hej? 4. Slovom štyri!

Ideme domov, štebocem jaká som ja šikovná, že chlap si dá, on sa teší, bo také rád.

Len či mu niečo nechajú - prehodí.

Jak by ti nenechali! 4 stehná - plný plech toho bolo, nebolo ako to uložiť!!!

Dôjdeme domov - na plechu JEDNO stehno!!!!!

Tak som si spravila sóju - aj tak som na ňu mala chuť už dlho.

 

Keď plánujem také, ako Daška píše, že do bagety zapiecť, tak zvyčajne neni do čoho, ani čo. Ešte aj tá sója, že môže byť Váľam sa od smiechu po podlahe a čína, ktorú nemuseli pre mesiacom, keď tam dáš miesto mrkvi kukuricu, že jaká je dobrá Smútok. ZEŽERE MA TO!!! Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

dasa_, Po, 06. 04. 2020 - 11:32

jaaj, chovať dvoch rastúcich a nudiacich sa puberťákov zrejme nebude také ľahké Veľký úsmevVeľký úsmev  Som videla minule obazok, kde v chladničke bol veľký nápis: Nie si hladný, iba sa nudíš. Okamžite zavri :)

balalajka, Po, 06. 04. 2020 - 11:47

Jako bolo včera avizované zasadnutie krízového štábu a od 17tej posúvali to vyhlásenie, tak som sa od 16tej (pre istotu) motala v kuchyni. Aj sme pin pong hrali z toho vyše hodinu, aj som kus urobila, ale keď som JA asi 10ty krát otvorila chladničku, čo ju predtým obaja chlapci a aj manžel tiež otvorili a zavreli - 90% nikto nič nevytiahol, tak som povedala, že keď toto skončí (celé hrozby obmedzenia pohybu a spol), tak prisám vačku, kúpim tej chladničke nové pánty.  Hambím sa

U nás platí - Nie si hladný, len nervózny. Okamžite zavri.

PS - na dverách som našla načatú fľašu bieleho. Hodne bolo vyprchané. Mala som ju nájsť o 16tej , nie až o 19tej. Hambím saHambím saHambím sa. Levandulový čaj toľko nepomohol čo deci vína.

Kamila, Po, 06. 04. 2020 - 12:09

ano nervozita, v chladničke zásadne nič nenájdem. Ale si predstavte, že mám kúpiť keksy na týždeň pre štyroch čo ich môžu jesť Hambím saTo nič, ale ako to sama nezjesť za dva dni, to ne sranda Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

balalajka, Po, 06. 04. 2020 - 13:32

Ja som zašla tak ďaleko, že som našla recept na keksíky. Také oblátkové.

Len ich nerobím ešte - si myslím, že ich zjeme totiž na posedenie. Všetky naraz. Chichocem sa

Napr. aj Zet máva piškóty. A došli sme tak ďaleko, že jej ich už 3x zjedli. Chuďa moje podvyživené. Aby ona kosti potom chrúmala. Veľký úsmev

Lea, St, 08. 04. 2020 - 11:48

Prepadli sme kyslej kapuste, kúpili sme dve vedrá vynikajúcej, tak minulý týždeň bolo za pekáč koložvárskej, včera som po sto rokoch varila segedín Úsmev

balalajka, St, 08. 04. 2020 - 12:32

Segedín znie skvele.

Dík.

Kamila, Št, 16. 04. 2020 - 11:55

Dnes sa ma už štyria pýtali čo bude dnes na obed? A ja ozaj neviem, aké jedlo vymyslieť aby ho mohli a jedli všetci a bolo hneď hotové. Stále nerozumiem, prečo potrebujú všetci obedovať.Hambím saVáľam sa od smiechu po podlaheVeľký úsmevPrekvapenie

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama