reklama

Tohtoročný Veľkonočný pondelok

Pridal/a balalajka dňa 06. 04. 2020 - 14:23

reklama
Veľká noc u nás sa vždy niesla v duchu zachovania akej takej tradície. Kresťansky sme to nejak poňali po svojom. Do kostola totiž nechodíme. Tak sme ponechali už len tie svetské oslavy - vyzdobiť si kus príbytok a počkať na šibačov. Babku, starú mamu, tetky a sesternice sa proste patrí obliať. I korbáčom vymlátiť, kus by zdravé i papuľnaté neboli. Tak nejak aj z povinnosti ku mne tí moji šibači už chodia. Otec, svokor, švagrovia i synovec. Keď sme bývali v bytovke, tak aj susedia - hlavne malí, ale aj 80 ročný pán doktor mi prišiel špricnúť medzi dvere pohárik vody. Ani nie tak pre výslužku, skôr pre tú tradíciu a že najviac som pišťala z poschodia.Ráno som vstávavala skoro, lebo šibači chodili už medzi 7mou a pol ôsmou. Však nech je všetko ready a krásne. Chlapi odchádzali bez raňajok, lebo všade niečim ponúknuť sa musia.No a poobedie už sa nieslo v duchu niekam sa ísť pozrieť - taký malý výletík na bicykloch, či prechádzka so psom. Nič náročné - po toľkom údenom a sladkom len aby pretrávilo.Ale ako toho roku veru oblievačky nehrozia. S rodičmi si zavoláme, možno si dáme prechádzku okolo ich domu, cez balkón zakričíme. Zásobujeme ich, takže sme spolu podchvíľou v rámci toho. Rúška a vonku najlepšie.A tak ja uvažujem, čo budeme robiť. A tak píšem do Googlu: OK. Sranda z IG.Pravdupovediac, veľkonočnú výzdobu nerobievam. Toho roku by sa mi ale páčila aspoň kytica (či živá, či umelá na stôl). Nech to nie je také smutné ako sa zdá na prvý pohľad v tieto dni. No a vymýšľam, že im pripravím brunch veľkonočný, alebo obrovské raňajky, ktorú budú vlastne aj obedom. Ak mi všetko víde ako plánujem, navlečiem sa do krásnych šiat - však nech ich nemám len tak v šatníku nevyskúšané a donútim aj chlapov do košieľ, nech ich prevetrajú. V prípade pekného počasia by sme mohli urobiť pin pongový turnaj. To aj chalani radi. No a keď ešte teda sa bude dať, tak ja v rámci okresu bicykel vrznem predtým, než slnko zájde.V podstate, keď tak nad tým uvažujem, nejaké veľké zmeny sa u nás na Veľkú noc asi konať nebudú. Hlavne, nech zoženiem údené a stihnem urobiť zemiakový šalát.

reklama

reklama

Kamila, Po, 06. 04. 2020 - 14:40

Stolnotenisový turnaj znie skvele TlieskamÁnoTlieskam U vás sa na veľkú noc robí zemiakový šalát?

balalajka, Ut, 07. 04. 2020 - 06:01

No máme stolnotenisový stôl od soboty. A mladšieho to chytilo. Dosť. Tak som nadšená, že aspoň nejaký pohyb. Tak nám ordinuje zápasy voči sebe. Priznám sa, že sa lepší dosť rýchlo. Ja teda nejak silná v tomto nie som, tak trafím do stola, ale mám radosť, že aspoň trochu iné rozptýlenie a že ich niečo baví.

Včera som vyhlásila turnaj za oficiálny.

Prvé miesto dostane sušené droždie a záchodový papier.

Druhé miesto je len ten záchodový papier.

Tretie miesto cenu nemá.

A posledné miesto dostane koláč. Decká, že je to nespravodlivé. Ha! To ešte nevedia, čo vie spraviť také tiramissu. Predstava, že nemáte toaletný papier po ruke je desivá. Váľam sa od smiechu po podlahe 

Kamila, Ut, 07. 04. 2020 - 10:10

Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe Skvelé ceny, aj to že ich to chytilo. Kde ho máte? My máme vonkajší predlhé roky a tuším až teraz ho najmladšia s tatom využíva. Stará sa mu o pohyb. Hambím sa Ako tiež by som mohla nejaké ceny vyhlásiť, ta by sa možno aj zvyšní chlapi pridali.

balalajka, Ut, 07. 04. 2020 - 10:26

Oficiálne Veľkonočný pingpongový turnaj. A ideš.

Ja chystám aj kolotoč, že skúsime.

A o diváka máme postarané. Zet sedí a čaká kedy padne loptička. Ona chytí a už nepustíííííí Váľam sa od smiechu po podlahe.

dasa_, Ut, 07. 04. 2020 - 10:49

Jááj kolotoč, dodnes si pamätám, ako som v pionierskom tábore v NDR vyhrala jedno kolo pinpongového kolotočového zápasu. I stalo sa to tak, že na mňa vyšlo začať. A kým som sa dostala druhý krát k loptičke, všetci vypadli Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe Mám to už vaic ako 40 rokov zapísané medzi moje najväčšie športové úspechy v živote  PohodaPohoda

dasa_, Po, 06. 04. 2020 - 17:00

Spomínam si na jeden Veľkonočný pondelok. Junior bol ešte malý, snáď ani do školy nechodil. Rozhodli sme sa, že Veľkonočný pondelok je ideálny na návštevu ZOO v Bojniciach. Už cestou to bolo zaujímavé. Cez dediny sa popri ceste potulovali davy potrundžených mladých mužov tus korbáčmi, tu s vedrami.

V Handlovej to bolo fest podozrivé, lebo sa nedalo odbočiť z mesta smerom k zámku. Respektíve kolóna bola nekonečná. No ale nejak sme sa dostali ďalej, provizórne parkovisko niekde v poli. Vyšli sme z auta, predrali sme sa cestou k zámku. Tam sme konečne pochopili, že tento výlet nedopadne podľa našich plánov. Vrátili sme sa k autu, zjedli nabalenú poživeň a hajde domov ÚsmevÚsmev

balalajka, Ut, 07. 04. 2020 - 06:03

Takúto ZOO sme kedysi absolvovali aj my. A myslím, že nie jedenkrát. Proste sme sa len kotúľali okolo toho zámku, kým sme toho nemali plné zuby.

adris, Ut, 07. 04. 2020 - 13:28

U nás tohto roku zatiaľ nie je žiadna veľkonočná výzdoba. Neviem, či budem mať chuť vešať kraslice a pod. Zatiaľ neprišla. Ale variť klasiku budem. Na zelený štvrtok špenát, na veľký piatok pôst a na bielu sobotu bielu polievku a stratené kura. Aspoň v tomto zachovám pre mojich chlapov  tradíciu. No a v pečení budem za rebelku. Objednala som si modrý spirulinový prášok a upečiem modré koláče. Keď už musí byť bez tradičnej šibačky celej rodiny a návštev, tak nech je aspoň pamätný modrý pondelok.

balalajka, Ut, 07. 04. 2020 - 13:40

Foto! Foto!!! TlieskamTlieskamTlieskam

Zo spiruliny poznám len šmolkový krém, ako to ja volám. S čučoriedkami, čoko sušienkami a čučoriedky. Mňaaaaaaam.

Ja mám v špajzi nejaký prach z nádherne ružového exotického ovocia - asik ho niekde zamiešam, nech to mám pekne farebné. Chichocem sa

adris, Ut, 07. 04. 2020 - 13:45

Super to je pithaya ružová. Chcela som aj taký, len nemali. Odfotím modrý koláčik.

balalajka, Ut, 07. 04. 2020 - 14:01

Anoooo. To bude ono.

dasa_, Ut, 07. 04. 2020 - 14:31

to čo je vo vnútri? vyzerá to prudko jedlé

balalajka, Ut, 07. 04. 2020 - 14:40

Spravim repete a napisem recept Veľký úsmev.

Inak kokosove vnutro je tam.

adris, Ut, 14. 04. 2020 - 08:36

No to je modrý koláč. Fotka nie je nič moc. Odfotila som len tak rýchlo, lebo sa do neho moji chalani hneď pustili. Bol taký šmolkovský, plný tvarohu a mascarpone. Korpus iba taký nízky z kokosu, mandlí, medu a ghí.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama