reklama

Matky pochopili prvé

Pridal/a dasa_ dňa 18. 04. 2020 - 09:17

reklama

Veľmi často sa v krízových situáciach stáva, že pokiaľ muži rokujú, rozmýšľajú, zasadajú.... ženy pochopia situáciu a miesto rečí začnú konať. Lebo vedia, že keby vždy čakali na presné pokyny, tak mnohokrát je neskoro.

Presne toto mi napadlo, keď som prečítala blog pána doktora Šteňa  Rúška sme nenosili ako prví v Európe náhodou. Príbeh rúšok na Slovensku.

Popisuje situáciu okolo nosenia rúšok. Unikla mu však jedna informácia. Prvý návod na Artmame sme zverejnili už 12.3.2020 a odštartoval sa veľký maratón šitia rúšok na Slovensku. A neboli sme jediní, približne v rovnakom čase začali tieto návody zverejňovať aj iné protály.

 

Často sa diskutuje, že iné krajiny neoporúčajú masové nosenie. No jasne, neodporúčajú, lebo tam už ľudia veľmi doma veci nevyrábajú. A tak sa všetci báli, že nebude dosť ani pre zdravotníkov. Že sa dajú ušiť aj doma im nenapadlo Úsmev Ak som ale správne pochopila, už aj v New Yorku sú povinné.

 


reklama

reklama

Iwa, So, 18. 04. 2020 - 17:16

No, presne :) Kamoška v Madride je hviezda, lebo nie len, že ušila rúška pre svoju rodinu, ešte to aj naučila susedy, zdieľala ten prvý návod z artmama.sk Áno Často je problém nájsť v domácnosti ihlu a nite Mlčím

dasa_, St, 22. 04. 2020 - 09:31

Mňa celkom dnes pobavilo - mám v sledovaní jednu brazílsku stránku. Zdieľajp veľmi zaujímavé veci, čo sa týka ručných prác. Úplne iné, ako u nás. A dnes sa tam objavila fotka s domácim šitím rúšiek a k tomu výzva - Nekupujte rúška v Číne, brazília je plná krajčírok, ktoré nemajú prácu.

Len teda, v tej Brazílii im to dlhšie trvalo, kým začali. Predsa len je to iný svet.

Kamila, So, 18. 04. 2020 - 17:42

A keby, že naše ženy šili rúška pre seba, ale koľké ich šili pre nemocnice, dlho a veľa ...., zadarmo ...  V tomto, to predchádzajúca vláda ani trochu nezvládla..., zásobovanie zdravotníkov...

balalajka, Po, 20. 04. 2020 - 06:11

Úsmev

A ja doplním, že taktiež ako art mama aj trenčianski policajti to pochopili ešte pred tým, ako je dátumovo napísané vo vyššie linknutom texte. 12.3.2020 Klientské centrum polície v Trenčíne povolilo vstup len osobám s nasadeným ochranným rúškom alebo respirátorom, ktoré si musel klient zabezpečiť a po predom dohodnutom termíne, kedy sa vybavovali len urgentné prípady. Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama