Žemle

Popis

Neodolala som a majonézové žemle som vyskúšala tiež, práve dopečené ... vonia celý byt

Žemle - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

600gramovhladká múka
120gramovmajonéza
300millilitrovmlieko
25gramovdroždie
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkacukor

Inštrukcie

V troche vlažného mlieka s cukrom nechám rozpustiť droždie, pridám k ostatným surovinám a vypracujem vláčne cesto. Prikryté ho nechám vykysnúť 45 - 60 min.

Vykysnuté cesto preložím na pomúčenej podložke. Cesto narežem na 9 častí (ja som si ich vážila na približne 85-88 g), vytvarujem žemle a ukladám na plech s papierom. Prikryjem utierkou a nechám 30 min podkysnúť.

Každú žemľu stredom narežem a potriem rozšľahaným vajíčkom. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 30 min.

... už len urobiť nejakú pomazánku a večera je hotová Chichocem sa

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Vyzerajú úžasne Áno

Ďakujem Kvietok

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok