reklama

Tvrdo pracujte na dôchodok, štát vás za to potrestá!

Pridal/a aramana dňa 18. 06. 2020 - 09:32

reklama

Áno, potrestá vás štát.A presne v tej chvíli, kedy budete potrebovať pomoc a kedy trest budete najmenej čakať.

Tvrdo pracovať celý život sa totiž neoplatí, ak vás postihne v starobe choroba, ktorá vás donúti ostať odkázaný na pomoc iných.

Opatrovanie - to je to, o čom píšem.

Všade počuť o zvyšovaní opatrovateľského príspevku.Od júla tohoto roku ide na 476,74 eur.Toto píšu denníky, médiá chvália...Toto je to A.

Teraz sa pozrime na B.

Ak opatrovaná osoba má príjem (dôchodok) vyšší ako je dvojnásobok životného minima, opatrovateľský príspevok sa o túto hodnotu kráti.

Zjednodušene - ak niekto celý život tvrdo pracoval a má dobrý dôchodok, podľa tohoto štátu ho má nadštandardný a preto, ak potrebuje pomoc druhého človeka, má sa o svoj dôchodok podeliť s ním - s opatrovateľom.

A tak je v tisíckach prípadoch reálne, že opatrovateľ dostane od štátu 200-300 eur, pretože dôchodca , napríklad s vdovským dôchodkom, má naozaj ten príjem vyšší ako dvojnásobok životného minima.

Štát trestá dôchodcu za to, že celý život pracoval.

Štát trestá opatrovateľa za to, že sa stará o svojho príbuzného doma a nedá ho do zariadenia.Pretože ak človek klesne z doterajšej výplaty na 200-300 eur, ťažko vyžije...

To, že po opatrovaní osoby nemáte nárok na podporu v nezamestnosti ani na PN, to už radšej teraz nespomínam...

Opatrovateľský príspevok stúpne na 476,74eur.

Ruku hore ten, kto ho naozaj aj dostane...


reklama

reklama

dan-cula, Št, 18. 06. 2020 - 13:09

budem písať tak polopatisticky a asi sa aj niekoho dotknem..

žena celý život robila ale v málo platených zamestnaniach +4deti ktoré ostali na slovensku a pracujú a ten čo od takmer 89-ho nerobil dochodok vyyrátaný 30eur!!!minus pre nezamestnaného...

druhý prípad: žena z málo plateného miesta ide na plný invalidný a decko ktoré ešte ani nerobilo a robiť nikdy nebude mu v 18-tich vyrátajú dochodok o 40eur viac ako jej...

opatrovatelské to je kapitola sama o sebe-štát dopláca nejaké peniaze pre tých čo sú v roznych domovoch ..pokial ostane ktosi opatrovať príbuzného doma prečo aj on nemá ten príspevok..alebo opatrujem niekoho doma napr.5rokov-prečo by sami to nemohlo započítať ako odrobené roky do dôchodku..

aramana, Št, 18. 06. 2020 - 15:33

Už pár mesiacov je v zákone že do dôchodku sa to počíta. Mrkám​​​​​​

Ľudia čo opatrovali roky dozadu to zarátané nemali... 

Tiež je žalostne že na PN alebo podporu opatrovatelia nárok nemajú... Hoci všetci čo sa s niekym roky naťahujú majú chrbticu v prdeli... 

annie, So, 20. 06. 2020 - 18:39

Moja mama odpracovala vyše 40 rokov, uznali jej len 33. Nevyšiel jej ani minimálny dôchodok, takže jej nechali vdovský dôchodok a z jej starobného dostáva len polovičku a to je rovných 110 eur. Nevie sa zmieriť s tým, že celý život sa nadrela, sama vychovala 2 deti (mala len 32 rokov keď ovdovela) a dostáva za seba dôchodok vo výške 110 eur.... Toto je realita pracujúcich ľudí. 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama