reklama

Vypadávanie vlasov

Mm2 , 21. 06. 2020 - 10:13

reklama

Ahoj kočky, potrebujem radu Objímam

Už dlhšie ma trápi vypadávanie vlasov, samozrejme, brala som aj vitamíny, ale výraznú zmenu som nepociťovala. Padanie sa zhoršilo, keď mi začalo skúškové, samozrejme kvôli stresu. Vedeli by sme mi prosím poradiť nejaký zaručený trik, ako s týmto problémom zabojovať? Za každú vašu ranu budem veľmi vďačná Srdce


reklama


reklama

Kamila, Ne, 21. 06. 2020 - 17:39

Dcére pomohli maximámlne dávky B - komplexu, dlhodobo. Len zmena sa nedostavila hneď, treba sa obrniť trpezlivosťou..

Mm2, Ut, 23. 06. 2020 - 07:55

Ďakujem pekne, už aj bežím do lekárne Úsmev

dan-cula, Ne, 21. 06. 2020 - 19:15

mne(ale aj iným z rodiny) zabralo užívanie Pantenolu..kedysi mi to poradila kaderníčka..takže u nás spokojnosť.

Kamila, Ne, 21. 06. 2020 - 19:44

Pantenol, aký prípravok. Poznám mlieko, penu, po opaľovaní, kožných problémoch...

Evka1223, Ne, 21. 06. 2020 - 23:11

Panthenol (= kyselina pantotenova) alebo vit.B5 v tabletkach. 

Kamila, Po, 22. 06. 2020 - 10:04

Ďakujem, už budem múdrejšia. ;)

Mm2, Ut, 23. 06. 2020 - 07:54

Ďakujem, vyskúšam Veľký úsmev

Evka1223, Ne, 21. 06. 2020 - 23:15

Padanie vlasov bez výraznejšieho zlepšenia po vitamínovej kúre môže byť príčinou skrytého ochorenia. Čo napr. štítna žľaza? Je v poriadku? 

Mm2, Ut, 23. 06. 2020 - 07:53

štítna žľaza je v poriadku Úsmev

dasa_, Po, 22. 06. 2020 - 08:45

Ja mám velmi suchú kožu (nielen) na hlave. A tak som celú krízu intenzívne olejovala. Nie vlasy, ale hlavne kožu na hlave. Nejaké oleje na vlasy som kúpila v bežnej drogérii, staré značky. A zrazu som si uvedomila, že už nejak nemám všade vypadané vlasy. To premastenie, teda ozdravovanie pokožky na hlae pomohlo aj padajpsim vlasom.

Takže kolko ľudí, toľko receptov.

Mm2, Ut, 23. 06. 2020 - 07:54

určite skúsim, ďakujem Váľam sa od smiechu po podlahe

dan-cula, Po, 22. 06. 2020 - 11:33

dasa presne tak-moja nevesta pôvodom z južnej ameriky nas naučila na telo používať kokosové mlieko a ona si to pravidelne votiera aj do vlasov (ja som to osobne ešte neskúšala)..a to ich má čierne a dlhé..

dasa_, Ut, 23. 06. 2020 - 07:55

Tieto juhoamerické dievčatá veru vedia, ako sa o seba starať. Mnohé by sme sa mali od nich čo učiť.

Používa kokosové mlieko z drogérie? nejak upravované? Alebo kokosový tuk? Taký skoro natural? Či normálne nejaký výrobok z neho?

dasa_, Ut, 23. 06. 2020 - 08:18

ešte by ma zaujímalo, teda ak vieš až také detaily. Pred krémovaním nejak šúchajú kožu? Teda myslím nejak razantnejšie, nie iba sprchou a prípadnou hubkou, či froté rukavicou. Jaaj, toto by aj samostatný blog zaslúžilo.

dan-cula, Ut, 23. 06. 2020 - 11:49

no ked prídu k nám tak to si kupi normalne v dm drogerii pohár Bio kokosäl nativ(ked by sa náhodou minulo to moje)..v sprche používa klasik žinku ale natiera sa  a to učila aj mňa taká polosuchá čiže neutrie sa dosucha a na takú vlhkú pokožku to natiera a aj vlasy si len tak vytrie uterákom a napatlá si to tak viac na pokožku ale rozotrie aj do vlasov..čo a ako doma to naozaj neviem..

dasa_, Ut, 23. 06. 2020 - 12:57

vidíš, ja ton olej do vlasov inak, na suché dám a potom umyjem. Asi sa musím odvážiť aj toto vyskúšať.

a keď mi skončí toto mlieko, čo mám teraz, tak vyskúšam ten kokosový olej

Vdaka za radu

 

aramana, St, 24. 06. 2020 - 07:25

Jeeej, čo som sa ja navymyslala s vypadavanim a supinatou kožou na hlave, presusenou na tele... A to som skúsila naozaj všetko. Všetko zabralo len do času. 

Asi sme si rozmaznali telá kadejakymi "kravinami" a zabudli sme, že ak dáme telu šancu, ono sa samo popravi.

Takže rada pre tych co to vydržia pár mesiacov - hlavu umývať zihlavovym vyluhom, nie viac ako dvakrát do týždňa, pri moc suchých vlasoch kľudne pár kvapiek oleja po umytí ale nie do pokožky, len na vlasy, suché vlasy česať, česať a česať, (nenadarmo bolo v rozprávkach že princeznej stokrát hrebeňom vlasy precesali) ale s kefou, ktorá má na konci neskrabajuce gulicky. Tým sa pokožka stimuluje a dávame hlave šancu, aby sa sama vzpamatala.

To isté s telom. Dat mu šancu sa nakopnúť a nech si samé tvorí a reguluje maz ktorý potrebuje. Sprchovat len čistou vodou, hneď po sprche pár kvapiek oleja na úplne mokré telo. Postupne z tých kvapiek uberať. 

Trvá to par mesiacov ale telo sa naštartuje samé. 

dasa_, St, 24. 06. 2020 - 08:32

počkaj, počkaj, tým chceš povedať, že sa netreba krémovať, mastiť, olejovať? že telo to má zvládnuť samé?

aramana, St, 24. 06. 2020 - 09:48

Blbosť, že? Mrkám​​​​​​

No neviem... Čítala som o tom kedysi a skúsila. Telové mlieko som nekúpila "odkuvajtunapadeni"

S extremami si telo asi neporadí - spalena pokožka, vysusena od vetra keď nosíme kratasy, alebo presusena ak sme dlho v suchom byte...

Ale napríklad, prečo hneď blaznit telo krémom, keď môžeme zvýšiť vlhkost v byte a dat si o tri poháre vody naviac?

Vážne si myslím že telo dokáže zázrak ak mu dáme šancu. Starká ani mamka v živote žiadny krém nepoužili a nebolo vidieť suché miesto... A hej, vážne si myslím že si telá tými prípravkami zbytočne rozpacmavame, vlastne aj upchavame a potom pokožka ťažko bude produkovať maz... 

No na rovinu - nevyznám sa do toho ani za vlas, len som tak nad tým dumala a skúsila.

Teraz som v stave že telo nenatieram vôbec, len vtedy keď idem za účelom chytania bronzu, sprchujem vodou, sem tam, keď zatuzim po vôní pomliagam v rukách levandulove hand made mydlo a tým sa pretrem, bez akejkoľvek chémie a funguje to. 

Samozrejme tvar nie, tu natriem každé ráno mrkvovym krémom a a asi každý druhý večer vbijem do tváre vodu s dvoma, tromi kvapkami oleja. 

Zvyšok drogérie je pre mňa len slepý marketing. 

A to som bola z tých čo mali sprchace podľa nálady a telové mlieka ku tomu... No k ničomu to neviedlo. Večer som sa natrela a ráno vstala so suchými mapami na tele. 

dasa_, St, 24. 06. 2020 - 10:20

hmm, ja sa potácam medzi dvoma extrémami. Najskôr dlho nerobím nič, iba sprcha a detské mydlo. A potom mi príde, že sa o seba nestarám, že moja koža je drsná, vôbec nie je taká hebká, ako by som si to predstavovala. A to sa začnem mazať.

Rozdiel prichádza aj vekom. Aj ked je pravda, že si veru nespomínam, že by sa babka natierala. Teda, mala krém Marína na poličke. A to asi tak všetko. Len zase bolo aj iné oblečenie, dráždilo skor mechanicky, ako chemicky. A potraviny tiež iba základné, neupravované. Viem ale, že napríklad druhá babka mala exémy. Takže tá natierať musela.

Spomínam si na moju spolubývajpcu na intrákoch. Rozprávala nám o mame svojej kamošky a hovorila, že teta Klárika sa natierala od hlavy až po päty. Doslova. Vrátane chodidiel. Len teda, ona bola z veľkého mesta a dobrej rodiny,  my len z dediny. 35-40 rokov nazad to boli dosť citeľné rozdiely.

Kamila, St, 24. 06. 2020 - 11:07

Ono stav celej pleti velmi závisi od zdravia, životného štýlu, metabolizmu živín ... Posledne na masáž mi vysvetľovala masérka, že nevedela "domastiť" môj chrbát, aby ho mohla masírovať, taký bol sachý. A to si chrbát nekrémujem nijak, lebo tam vďaka stuhnutým ramenám a myslím si, že pijem dosť. 

dan-cula, St, 24. 06. 2020 - 12:05

kedysi som skúšala také tie telové mlieka a krémy aby mi kúpelna vyzerala in..no po každom natretí som sa spotila sko sviňa a bolo mi poriadne teplo-takže preč!

šampon používam také tie lacné-brezový,žihlavový a ked nie je tak len čistá voda..

kondicioner,séra apod.to som nikdy nemala..

peeling,masku to skúšala na mne sestra ked si robila kurz -neoslovilo ma z toho celkom nič..

asi nie som 100% ženská-ved ja nemám ani len rúž..asi jeden by som mala kupiť aby si tam na poličke trónil..

mám tam jedno doma robené mydlo,niveu na tvár a ten kokos olej..viac je využitý v lete po sprche,v zime občas..

kamilka inak mne toto s tým chrbtom vraví masér pravidelne-čo si ho mám volať aby mi chodil krémovať chrbát?lebo nie som hadia žena...

Kamila, St, 24. 06. 2020 - 12:18

Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlaheVšak by mohol dôsť. Hambím sa

Vivien111, Pi, 26. 06. 2020 - 12:48

Čaute :) mne osobne veľmi pomohly doplnky stravy..vykúšala som už naozaj všeličo ale za mňa najlepší Forcapil :)...a potom super sada šampón a také ampule proti vypadávaniu vlasov od jednej značky...kúpila som si ju keď som žila v Taliansku ale už sa začala predávať aj u nás tak som riadne rada :))  majú celú líniu Bioactive hair...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama