reklama

Smotanová roláda

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 25. 06. 2020 - 11:24 - Recepty M.á.r.i.a
Smotanová roláda, Zákusky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Ľahký koláčik s menej cukru a múky, do ktorého je vhodné aké koľvek letné ovocie ...

Ingrediencie
4 kusov vajce
70 gramov trstinový cukor
1 deciliter smotana
1 deciliter olej
4 polievkové lyžice hladká múka
1 čajová lyžička citrónová kôra
Plnka:
500 gramov ricotta
150 gramov biela čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne zašľaháme olej. Potom striedavo vmiešame smotanu a múku.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 - 180 st. Pečieme 10 min.

Cesto po upečení aj s papierom stočíme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnku. Čokoládu si rozpustíme nad parou (pretože sa táto čokoláda trochu horšie rozpúšťa ja pridávam 1-2 pl smotany), dobre vymiešame aby sme nemali hrčky.

Necháme trochu vychladnúť a pomaly vmiešame do ricotty. Komu sa zdá málo sladké prisladiť lyžičou medu. Vychladnutú roládu odmotáme a sťahujeme papier, natrieme plnkou, stočíme a dáme dobre vychladnúť. Na vrch stačí posypať trochou cukru ale fantázii sa medze nekladú Chichocem sa

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama