reklama

Letný ovocný koláčik so želé

Pridal/a Kamila dňa 08. 07. 2020 - 17:41 - Recepty Kamila
Letný ovocný koláčik so želé, Koláče, recept, Kamila

reklama

Ideálny, keď neviete čo skôr oberať v záhrade, či posledné jahody, rýchlo dozrievajúce maliny či červené ríbezle. A to už  aj višne hlásia, že ich čas. Hambím saA objavila som Ameriku, zistila, že koláč upečený vo vlnitej okrúhlej forme treba obrátiť hore dnom a tak plniť. Hambím sa

Ingrediencie
  Korpus:
3 kusov vajce
100 gramov cukor krupica
1 kus vanilkový cukor
2 polievkové lyžice olej
1 polievková lyžica ocot
150 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Ovocná náplň:
1 kus džem
500 gramov ovocie
1 balík červené tortové želé
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a krátko primiešame olej. Na nížších otáčkach primiešame ocot a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Okrúhlu vlnitú formu dôkladne vymastíme  a vysypeme múkou. Rozotrieme hmotu na korpus a pečieme pri teplote cca 180 °C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Chvíľu necháme vychladnúť vo forme, potom vyklopíme na mriežku.

Plnenie:

Vychladený korpus potrieme hrubšou vrstvou džemu a rozložíme naň umyté a odstonkované ovocie. Želé pripravíme pdoľa návodu na obale, môžete k vode pridať 1 PL citrónovej šťavy. Vlažným žele polejeme ovocie, hlavne na krajoch postupujeme opatrne, aby sme želé nelali na nepotretý okraj korpusu. Necháme stuhnúť chvíľu v chladničke.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Št, 09. 07. 2020 - 07:03

Milujem takéto koláčiky, vyzerá veľmi mňam ... a teda s tou Amerikou si ma dobre pobavila MrkámKvietok

Kamila, Št, 09. 07. 2020 - 09:35

Však toto Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe, lebo ja som v tej forme robila len koláče s náplňou, čo sa piekla spolu s korpusom, nikdy som to neplnila až potom a vždy som nadávala pri vyberaní z formy. Zrejme, tie s pečené s náplňou treba robiť vo vlnitej forme s vyberateľným dnom. Hambím saČlovek sa vždy učí. 

M.á.r.i.a, Št, 09. 07. 2020 - 10:06

Máš pravdu, celý život sa učíme Chichocem sa... tá vlnitá forma (čo sa pečie aj s náplňou) nemusí mať ani vyberateľné dno ale hlavne musí byť rovné, potom to vyberieš Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama